nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

Tots els presidents insulars del PP fan costat a Bauzá ... i Delgado fa rebaixes

El suport dels màxims responsables de cada illa s'afegeix al que escenificaren despús-ahir 40 alts càrrecs del partit. Oficialment encara no s'ha presentat cap candidatura, hi ha temps fins dijous

Els presidents del Partit Popular de Mallorca, Joan Rotger; de Menorca, Santi Tadeo; d'Eivissa, Miguel Jerez; i de Formentera, José Alcaraz, donen suport a la candidatura de José Ramón Bauzá a la presidència del partit a les Illes Balears.

L'adhesió a Bauza dels principals dirigents insulars del PP s'afegeix, doncs, a la que despús-ahir expressaren a Binissalem prop del 90% dels alts càrrecs de la formació. Una quarantena de batles de Mallorca, portaveus municipals i presidents de juntes locals escenificaren en una fotografia per als mitjans de comunicació el seu suport al candidat.

A Binissalem hi mancaren figures clau com Jaume Font, Antoni Pastor i José María Rodríguez, però és evident que Bauzà és el preferit de gairebé tota la plana major del PP. Amb tot, l'altre militant que de moment aspira a presidir el partit, el batle de Calvià Carlos Delgado, no es rendeix.

"En un congrés on poden votar 18.000 persones no em faria una foto amb 40", respongué ahir Delgado, calmat però segur de si mateix. Menystingué el fet que la majoria de càrrecs del partit li hagin girat l'esquena i digué que potser es faria una fotografia si hi pogués incloure 9.001 afiliats, però no amb menys. "Tothom ha de canviar de xip" per a un congrés en què podran votar tots els militants, declarà. A més, afegí que alguns militants s'havien queixat que "persones importants del partit vagin fent telefonades perquè la gent es faci la foto".

Delgado també confessà ahir que encara no ha enllestit la candidatura, que hi té clars alguns dels membres però que d'altres s'ho estan pensant.A més, afegí que encara no havia decidit si l'encapçalaria o si hi aniria segon.

Candidats extraoficials

De fet, però, cap afiliat no ha presentat encara la seva candidatura, oficialment. Segons explicà ahir la responsable del congrés, Mabel Cabrer, qui vulgui ser candidat té temps per fer la proposta fins al 4 de febrer a les dotze del migdia. Això sí, haurà de presentar 90 avals de membres del PP.

El congrés es farà el 6 de març i ahir se'n reuní per primera vegada la comissió organitzadora, però ja s'ha enviat una carta a cada un dels 18.000 afiliats que hi podran participar. Se'ls hi explica el procés que hauran de seguir per escollir el president i candidat. "Vull que el congrés sigui tan transparent com puguem perquè s'hi puguin presentar tots els qui vulguin i compleixin els requisits del reglament", afirmà ahir Cabrera. També digué que havia demanat l'assistència del president estatal del PP, Mariano Rajoy, a l'acte de clausura, i que confiava que hi aniria tal com ja féu quan Estaràs fou escollida presidenta.

Per intentar guanyar opcions a ser el candidat per a les eleccions del 2011, Carlos Delgado féu ahir una nova oferta: una rebaixa del 50%. Prometé que, si la seva candidatura guanyava el congrés, la meitat dels noms que designa el president del partit a la junta autonòmica i al comitè executiu autonòmic serien per a les candidatures de l'oposició.

"Intent que, guanyi qui guanyi, el partit estigui integrat, reforçat i, això sí, renovat". Destacà que els nous membres dels òrgans de direcció que nomenàs, si sortia guanyador, haurien de ser per renovar el partit.

Amb aquesta nova oferta, el batle de Calvià reconegué que havia anat tan lluny com podia per captar els vots dels militants. "Crec que és difícil treure més suc al tema de la integració" del partit, afirmà.

Amb tot, no es quedà aquí i oferí més saldos. Delgado digué que, si guanyava, el secretari general no només seria de Palma, tal com reclama José María Rodríguez, sinó que el podria triar la junta territorial de Ciutat. També assegurà que la llista a les eleccions la compondrien essencialment militants de la Part Forana i de la resta de les illes. I encara afegí que les llistes electorals al Parlament i als consells es consensuarien amb l'oposició, que fins i tot els oferia la possibilitat de ser presents als cinc primers llocs de la llista al Parlament. Delgado confia en el seu discurs "clar i directe" per vèncer les eleccions internes al PP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris