muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

El jutge de l'operació Maquillatge fa escorcollar la Televisió de Mallorca

Els imputats Antoni Moragues i Miquel Oliver presenciaren les diligències. La directora d'RTVM, Marisa Goñi, també

El cas Maquillatge continua a la recerca de més documentació. Aquest cop, altra vegada l'objetiu ha estat la Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM). Ahir a les 11.30 del dematí es presentaren a les oficines centrals de torre Asima, al polígon de Son Castelló, dos agents de la Brigada de la Policia Judicial i una funcionària del Jutjat d'Instrucció 2 de Palma, a instàncies del magistrat Lope Sola. No hi anà cap fiscal anticorrupció.

El jutge havia dictat una interlocutòria per fer una diligència d'entrada a la seu d'RTVM i a la nau propera on es troben els estudis de televisió. Es volia trobar qualsevol tipus de documentació per via telemàtica, informàtica o escrita que pugués vincular l'exdirector d'RTVM Antoni Moragues i l'exdirector de Televisió de Mallorca Miquel Oliver amb altres imputats a la causa que estiguin relacionats amb les subvencions i contractes presumiblement irregulars que el Consell de Mallorca concedí per posar en marxa la ràdio i televisió públiques.

A l'entrada de l'edifici, els funcionaris es trobaren amb la directora actual d'RTVM, Marisa Goñi. Pujaren als despatxos i procediren a cercar els ordinadors amb els quals l'any 2006 i el 2007 havien treballat tant Moragues com Oliver. El problema és que no tenien el password d'entrada i hagueren de telefonar als imputats. Poc després, es presentaren Moragues i Oliver amb els respectius advocats, Valerio Marqués i José Ignacio Herrero.

Goñi, que està citada a declarar dijous davant el jutge com a testimoni, hi estigué en tot moment present. Finalment, la Policia Judicial aconseguí l'accès a les computadores i confiscaren diversa informació vinculada a tots dos. Se'n pogueren extraure alguns arxius i correus electrònics. A baix, al carrer, dos fotògrafs, un càmera i una redactora esperaven esdeveniments.

Devers a les 13.30 abandonaren l'edifici i es dirigiren caminant a la nau del polígon on hi ha els estudis de Televisió. Allà, hi varen ser devers vint minuts. Passaren pel plató i la redacció i finalment entraren al fons d'arxiu de la televisió. Allà la Policia Judicial i la funcionàra del Jutjat feren un inventari per corroborar que hi havia un arxiu amb un fons de 94 cintes provinent de l'antiga televisió local Palma Televisió (que pertanyia a Bahía Difusión, participada per Vídeo U). Aquest material faria referència a programes o bé a l'arxiu de contiguts de la tele local.

Algunes fonts apunten que la investigació policial donava aquest fons per no existent. RTVM i Bahia Difusión signaren un contracte el 2006 pel qual la darrera traspassava l'equip de producció i l'arxiu documental.

RTVM i Bahía Difusión

El maig del 2006, el Consell de Mallorca, a través d'RTVM, va signar un quantiós contracte de subministrament d'equipament de producció televisiva i arxiu de continguts informatius amb Bahía Difusión. Els sotasignats foren el director general d'RTVM, Antoni Moragues, i Luisa Almiñana, administradora de Bahía Difusión. Tots dos estan imputats al cas Maquillatge. El preu del contracte ascendia a 588.935 euros. En una de les clàusules de l'aplec per a l'adjudicació del contracte s'assegurava que després d'un estudi dels sector audiovisual a Mallorca Bahía Difusión s'erigia com l'única capaç d'aportar a RTVM la infraestructura necessària per a l'emissió. La societat era titular de Palma TV, una de les televisions locals que cedí els drets d'emissió al Consell per setembre del 2005.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris