algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Calvo exigeix a Melià que faci dimitir Nadal

També respon al PP i diu que no acceptarà lliçons de Martínez, que era qui controlava les despeses de la Visa de De Santos

La batlessa de Palma, Aina Calvo, va exigir ahir al nou president d'UM, Josep Melià, que apliqui el codi ètic en el portaveu i regidor d'aquest grup, Miquel Nadal, per a posar fi a una situació "enormement incòmoda" dins el Consistori. D'aquesta manera, va reclamar als uemites una "única veu" i "una resposta" que "reafirmi" el seu compromís d'aplicar aquest acord pactat entre UM, el PSIB i el Bloc. Calvo va fer aquestes declaracions un dia després que la presidenta d'UM-Palma, Cristina Cerdó, asseguràs que no exigirà la dimissió de Nadal perquè considera que en cas contrari, "ens carregaríem el principi de la presumpció d'innocència". Però per la batlessa, Melià, que va ser escollit dilluns passat, ha d'aplicar de manera "urgent" i abans del pròxim ple del dia 22 de febrer el codi ètic. Calvo recordà que el jutge del cas Maquillatge ha pres la mesura cautelar de retirar el passaport a Nadal, que no pot abandonar el territori estatal. Calvo va remarcar que, actualment, el "pes de tota l'atenció recau damunt de la nova direcció d'UM".

Calvo, toc d'atenció al PP

D'altra banda, la batlessa va advertir el portaveu del PP a l'Ajuntament, Julio Martínez, que ella no pensa abandonar el Consistori ni el seu "compromís amb la ciutadania". A més a més, va recriminar-li que no admet les lliçons d'"elegància democràtica" de Martínez. L'al·ludit va afirmar dimecres que si Calvo fa fora Nadal i els regidors d'UM que ocupen càrrecs executius, tal com reclama el Bloc, no li quedarà més remei que presentar la seva dimissió. Argumentà que Calvo "perdria tota la legitimitat democràtica" i, per tant, "hauria de deixar governar els 'populars'".

En resposta, Calvo va considerar "inacceptable" rebre "lliçons" d'algú que, segons va recordar, era el director general d'Economia durant la passada legislatura i que, per tant, "repassava les despeses de la targeta Visa de l'anterior regidor d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos", el mateix que va ser condemnat a dos anys de presó per haver malversat amb aquesta targeta de l'Ajuntament devers 50.000 euros en prostíbuls masculins. Va afegir que dins el Consistori hi ha dos imputats més que formen part del PP, fent esment a Rafael Duran (cas Palma Arena) i Marina Sans (cas Funerària). Per Calvo, ningú del PP no ha demanat la dimissió d'aquestes dues persones. A més, segons Calvo, el PP "els defensa i tapa la informació". Va recordar que l'oposició "ha hagut de canviar de portaveu tres vegades aquesta legislatura".•

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per PAM, fa mes de 11 anys
ELECCIONS!
Valoració:3menosmas
Per fogater, fa mes de 11 anys
De veres que n'estic fins al capdamunt de les "lliçons d'ètica" dels representants del PP. Ja fa temps que varen perdre la vergonya, però voler-nos fer passar per imbècils a tots... això ja és cinisme.
Valoració:12menosmas
Per ciutadana per a l'honestedat, fa mes de 11 anys
Està bé aludir a la "presumpció d'innocència" quan ens convé; aquí no és això el què es qüestiona, no es demana que els tanquin a la presó; tots els partits han firmat un codi ètic que comporta la dimissió del polítics amb mesures cautelars...
Es tracta, per tant, d'ÈTICA POLÍTICA, i tots els imputats en procediments judicials HAN DE DIMITIR ¡¡¡JA!!!
Valoració:5menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys
Na Calvo i en Grosske abans de demanar la dimissió o cessament de'n Nadal haurien d'anar al notari i signar un document pel qual afirmin que dimitiran i no exerciran cap càrrec public si al final en Nadal no és declarat culpable pel jutge. No pot ser que la genteta que intenta carregar-se el dret fonamental del principi d'innocència, només per oportunisme polític, es surti de rosetes.
Valoració:11menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys
El jutge va posar la mesura cautelar que va demanar el fiscal espanyol. Qui és el cap dels fiscals? Qui l'ha posat al seu lloc? contesteu vosaltres mateixos.

Na Calvo és una impresentable oportunista pel fet de carregar-se el principi de presumpció d'innocència reconegut per la seva constitució espanyola. Na Calvo ha de recordar que es batlessa gràcies al vot d'UM, si no li agrada estar amb la gent d'UM el que ha de fer és dimitir. Evidentment en aquest cas el parit més votat, el PP, el que hauria de fer és una moció de censura, tindran pebrots?
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris