nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Delgado renuncia si una enquesta tria el candidat

Diu que Bauzá pot ser un bon president, però creu que ell és millor candidat i proposa fer-li costat ara a canvi que el cap de cartell sigui escollit amb telefonades a 3.000 simpatitzants

115014

El batle de Calvià, Carlos Delgado, ahir a la seu del PP.

Ferran Aguiló(T.Ayuga)

El batle de Calvià sorprengué ahir amb una pintoresca proposta per justificar que no planti batalla en el congrés extraordinari del PP del 6 de març. Anuncià que no optaria a la presidència del partit i donaria suport a l'actual president i principal candidat a la reelecció, José Ramón Bauzá, a canvi que aquest es comprometés a triar el candidat autonòmic a través d'una enquesta telefònica a 3.000 simpatitzants del PP. Per sostenir la idea, explicà que ell considera que Bauzá pot ser un bon president del PP "però no és el millor candidat" i no acabà aquí. També assegurà que el millor candidat seria el portaveu al Consell, Jaume Font; després, el batle de Manacor, Antoni Pastor, i darrere d'ells, Bauzá. "Per sobre de tots, Carlos Delgado", afirmà ell mateix.

De fet, la seva proposta era plena de gests cap als altres barons del PP. El de Calvià no només condicionà el seu suport a Bauzá al fet que es fes l'enquesta telefònica, sinó que li posà dues condicions més:que el secretari general sigui de Palma -com vol el president del PP a Ciutat, José María Rodríguez- i que la resta d'illes, però sobretot la Part Forana, estiguin ben representades en la nova direcció -una clara referència a dos dirigents destacats del partit, Jaume Font i Antoni Pastor. De fet, aquests dirigents han reclamat unitat interna i, fins i tot, algun d'ells no veu malament que el president del partit sigui Bauzá però que no es tanqui ara qui ha de ser el candidat a les eleccions autonòmiques del 2011. Si això passàs, Delgado no en seria el candidat.

Font demanà ahir en públic que els aspirants s'hi posin d'acord i no traspassin la pressió als afiliats. Pastor deixà clar que no encapçalarà una tercera via i reclamà unitat. Rodríguez valorà la possibilitat que hi hagi unitat. Es preveu que avui el president del PP, José Ramón Bauzá, respongui a Delgado amb una negativa. Ahir, el de Calvià li donà "24 hores". Allò cert és que, segons fonts del partit, l'oferta de Delgado s'explica perquè li han fet veure que, si competeix amb Bauzá per la presidència del PP, perdrà -de fet, ja va perdre contra Rosa Estaràs fa un any i mig- i això encara farà que tingui menys opcions de ser el candidat autonòmic, que seria ara la prioritat. Precisament per això, hauria descartat ja l'opció d'encapçalar una candidatura al congrés i, en cas que s'hi presentàs, no ho faria liderant sinó integrant una candidatura alternativa, fent veure així que no aspiraria a la presidència sinó al cartell electoral.

Amb tot, advertí que, si Bauzá no acceptava l'oferta, es presentaria al congrés i anuncià que ja recull avals. Fins i tot, arribà a dir que, si ell s'hi presentava i guanyava, ja no faria enquesta perquè ell hauria dit clarament que vol ser el candidat autonòmic. El de Calvià defensà la seva proposta com una resposta als qui insinuen que acabarà a UPyD. "Jo som de dretes i UPyD és d'esquerres", recalcà. També ho va vendre com un sacrifici de les seves aspiracions als interessos del partit. "Jo voldria ser president i candidat", però la militància "em demana unitat", afirmà el de Calvià, qui va admetre que s'havia reunit abans amb els principals dirigents del PP. Finalment, va reconèixer que unes primàries serien una bona opció, però, segons ell, la direcció estatal del partit hi posaria traves.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ciutadà, fa mes de 11 anys
Jo diria que té cara de bufó
Valoració:4menosmas
Per Mateu, fa mes de 11 anys
No teniu sentit de l'humor. Mala sort.

Se li pot dir el nom del porc, però no fer una brometa. Pel que es veu se li pot dir de tot manco que sembla un cambrer (Els meus respectes envers els cambrers de veres)
Valoració:2menosmas
Per Mateu, fa mes de 11 anys
Ja sé que és de mal gust, i deman perdó per això, però té més aparença de cambrer de bar de mala mort que de botifarra.

Diuen que la cara és el mirall de l'ànima...
Valoració:2menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys
El més vergonyós és que en Font li doni suport a ell i a en Rodriguez. El problema no és aquesta genteta PPera del Yihad espanyolista, el problema resideix amb els falsos mallorquins, llepons i col·laboracionistes que els hi donen suport.
Valoració:6menosmas
Per Pere Antoni, fa mes de 11 anys
En Delgado que vagi a escola, meiam si aprèn a xerrar l'idioma dels mallorquins. O que se'n vagi a fer política a un indret de parla castellana.
Valoració:6menosmas
Per pep ignaci, fa mes de 11 anys
Vull recordar a en robines cachindena que el senyor Antonio Maura, qui fou primer ministre d'Espanya, estava avergonyit de ser d'aquí i de parlar mallorquí fins al punt que va renunciar a parlar-lo per així perdre l'accent que el delatava.
No cal enaltir com a personatge nostrat un individu que va actuar d'aquesta manera.
Valoració:8menosmas
Per pep ignaci, fa mes de 11 anys
Estic amb en rafel moraduix, personatges pseudoprogres com en Manera són els qui donen més vots al PP.
Aquest professor i candidats fracassats a rector de la UIB haurien de tornar a l'aula i deixar la conselleria per a gent feinera, preparada i amb els peus que toquin a terra.
Si no el PP no s'haurà de preocupar ni de fer campanya, guanyarà "de calle"
Valoració:2menosmas
Per rafel moraduix, fa mes de 11 anys
En Delgado és un fals botifarra, sense cultura i mancat de la més mínima preparació. Ara, a més, veig que és un egocèntric rematat. Gent de mala jeia, perillosa pel país i per la societat. Un poc com en Bauçà, que també és un trepa amb cap principi, però que el supera de molt. En Tito Fiol, és cert, que és un home molt de dretes, íntimament reaccionari, fent honor a la seva nissaga franquista de pro, però honest i treballador. Almenys això pareix d'enfora. No hi ha dubte que dins el PP hi ha de tot. També gent honrada i que pot fer coses pel país. Si és que l'estol de botifarres, franquistes i mossonea sobrada, els deixen fer res. El mateix Mates, amb part de la seva família vinculada al socialisme històric, era un home treballador. Ambiciós, amb una dona pretenciosa i dominant, sense principis de cap casta, però bastant eficaç. Al final es va transmudar amb el pallasso del palauol, En una paraula: en un no ningú. Això s'hauria d'analitzar dins el PP. Perquè aquests exemples? Don Gabriel de S'Alqueria i del despatx d'influències, Don Jaume el de les comissions i de les obres faraòniques...Tot plegat una col.lecció de desastres pròpia d'un museu dels horrors de províncies. És cert que poden guanyar les eleccions, però no és segur del tot. Tenen un 80 % de probabilitats de guanyar per majoria absoluta. Els del pacte no són presentadors, en especial els Manera, Carbonero i altres personatges del pseudoprogressisme estantís. Però tenen una esperança: el PP és una casa de p. sense llum. Jo com a parlant de la llengua d'aquest poble, descregut ja de les grans promeses, sols desig que el PP se'n vagi a porgar fum, perquè poden ser pitjors que les set plagues d'Egipte, que la calabruixada del 69 i que la sequera de l'any 13, aquell any el blat va quedar espantat.
Valoració:7menosmas
Per robines cachindena, fa mes de 11 anys
El mal del pp balear igualment ocorr amb el pp d´àmbit estatal es que hi cap tothom a n´aquest partit, des de l´extrema dreta (la no tan antiga força nova d´en blas piñar) fins a la dreta més moderada quasi socialdemòcrata d´un sector gens minoritàri dins el partit.
Aqui a casa nostra tal volta tenguin unes peculiaritats més pròpies i que per això el fan "diferent" a d´altres "sucursals" peperes -amb simpatia el terme peperes- d´arreu d´espanya, inclòs catalunya (perque vaja un exemple de dreta catalana que està donant amb la propera candidata a presidir el país, res a veure amb l´anterior en el mateix càrrec i que arribà a ministre amb el govern del ara "marcadominales" josé maría alfredo aznar lópez) i es que noltros, nosaltres també tenim dins la nostra dreta, hereva d´antuvi, històrica i importantísima i clau a la història d´espanya, com ara el govern estatal presidit per D. Antoni Maura i Montaner, cinc vegades presidir el consell de ministres estatal aquest escriptor i estadista palmesà, així com també hi ha que recordar, malgrat tot, el vilero major del regne -d´espanya- assassí i contrabandista de pro, entre d´altres virtuts, com fou en joan march i ordines, que sense ell no s´entendria la història de l´estat espanyol del darrer segle sinó també de la història contemporània europea. Idó dins tot aixó, encara que no ho paresqui, hi ha gent molt vàlida dins el pp balear, amb les mans ben netes, la consciència tranquilissima i una capacitat de feina pel país, i dic bé, pel país, incommensurable i molt molt però molt capaços de dur endavant projectes de caire nacional amb majuscules i sotsrallat ben clar i llampant que hi són i esperen el seu moment d´actuar, pel bé de tots convendria que començassin aviat, ja que està clar que guanyaran la convocatòria electoral propera, a saber si amb absoluta o no, res més, i que no ocorri el de temps no tan llunyans, que desfenestraren homes d´estat i de país molt vàlids com foren a tall d´exemple el president soler i la seva corrent de pensament i ara a tall d´exemple en tito -pels amics- francisco fiol i amengual, meam que punyetes faràn ara, esperem que no desperdiciin aquesta altra oportunitat quel´s brinda la història............. . Au venga som-hi nois!
Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris