muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Fiol prefereix que el nou líder del PP sigui diputat

Malgrat això, apunta que el fet de ser-ho no ha de voler dir 'que tengui la campanya enllestida'

El portaveu parlamentari del PP, Francesc Fiol, ha advocat avui per incorporar a la Cambra balear el nou president 'popular' que sigui elegit en el Congrés que aquest partit celebrarà el 6 de març, encara que ha advertit que seria un "error" pensar que perquè ja estigui en el Parlament, "té feta la campanya per a les pròximes eleccions autonòmiques", ja que fora d'aquesta institució, "hi ha molt treball per fer a nivell de partit".

En una roda de premsa, Fiol recorda que perquè el nou president prengui possessió d'un escó en el Parlament, hauria d'haver format part de les llistes electorals del PP a la Cambra balear en els passats comicis autonòmics de 2007, tal com succeeix amb l'actual president 'popular', José Ramón Bauzá, que, tanmateix, no "ens ha comentat la seva intenció d'entrar a la Cambra, malgrat que molts diputats ja han posat el seu escó a disposició del partit".

D'altra banda, ha subratllat la importància que el president de la seva formació estigui present a la Cambra autonòmica, a causa de la "gran presència mediàtica" que suposa la seva tasca a l'hora de controlar l'acció del Govern, si bé va insistir que per guanyar les eleccions, també cal fer un treball de "construcció de les bases del partit".

Per això, ha remarcat que el president haurà de mantenir una relació fluida amb els afiliats del PP, visitar les Juntes Locals per conèixer quins són les seves preocupacions i recolzar els consellers insulars d'aquesta formació.

Fiol ha remarcat que la situació precongressual del seu partit afectarà "molt poc, per no dir res", el treball del grup parlamentari, ja que el PP té la "responsabilitat de continuar funcionant amb serietat i eficàcia evitant que el Congrés sigui una font de conflictes".

"EL GOVERN SE SEGUIRÀ EQUIVOCANT-SE"

Per tant, diu que la celebració del Congrés en el qual s'elegirà al nou president 'popular, "no ha d'afectar-nos en el transcurs de les nostres tasques" i, en aquest sentit, ha recalcat que el seu grup continuarà "contribuint a l'aprovació de normatives en el Parlament i a la fiscalització de l'acció del Govern", tenint en compte que l'Executiu "es continua equivocant, continua fent-ho malament i hi haurà ficades de pota".

Preguntat per la possibilitat que el Congrés resti temps de treball als parlamentaris del PP, Fiol considera "normal" que els diputats estiguin implicats que aquest conclave "surti bé i, per tant, un poc del nostre temps li hem de dedicar a la seva celebració". No obstant això, ressalta que els parlamentaris del PP "es dedicaran essencialment a la bona causa per la que cobren, que és treballar a la Cambra i en la millora dels projectes de llei, encara que després, tenen temps per a moltes altres coses".

Finalment, Fiol ha destacat que per a ell, el president del seu partit "ho és des que ha estat elegit pels òrgans reglamentaris", tal com va succeir amb Bauzá, que després de la marxa de l'expresidenta del PP, Rosa Estaràs, al Parlament europeu, va ser elegit president en una situació de "normalitat", a causa que ostentava una de les Vicepresidències. Malgrat això, ha asseverat que el PP balear ha tingut la "bondat" d'establir una mesura "més democràtica i participativa" celebrant un Congrés obert a tots els afiliats".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per aforat?, fa mes de 11 anys
Potser ser diputat implica ser aforat ...
Valoració:3menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 11 anys
Quina comèdia! Ja arriben a fer oi! Ara l´han de fer diputat i com ho faràn si no estava a les llistes? Tot es una gran farsa i els ciutadans d' aquestes illes lo unic que volem es que mo tornin els nostres doblers.Ja està bé de shows i de riurer-sen de noltros.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris