nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

El Consell Polític d'UM tria president

Es reunirà a darrera hora de l'horabaixa per 'ratificar o rebutjar el nom que proposi l'Executiva'

114910

El Consell Polític ha de dirimir qui substitueix Flaquer com a president.

S. AMENGUAL

UM reunirà avui el seu Consell Polític a partir de les 20.00 hores per elegir el nou president de la formació, després que el passat 22 de desembre Miquel Àngel Flaquer anunciàs la seva dimissió com a líder del partit regionalista en decretar-se mesures cautelars contra ell.

Així, el màxim òrgan de decisió del partit ratificarà o rebutjarà el nom que proposi l'Executiva -que se celebrarà avui a primera hora de l'horabaixa. Precisament, durant els últims dies s'han estudiat alguns noms per ocupar el càrrec com el del parlamentari del Grup Mixt Josep Melià, o l'exconseller de Turisme, Francesc Buils.

Es pot recordar que Flaquer va ser elegit president el passat 11 de juliol de 2009, en substitució de Miquel Nadal, en un congrés extraordinari en el qual va obtenir el 73 per cent dels vots dels 377 compromissaris que van participar.

SITUACIÓ DE NADAL

No obstant això, i malgrat que oficialment els òrgans del partit es reuniran únicament per tractar aquest assumpte, en podrien abordar també altres com a la situació en la que es troba el regidor i portaveu d'UM a l'Ajuntament de Palma, Miquel Nadal, sobre qui pesen mesures cautelars.

En aquest sentit, es pot destacar que l'expresident d'UM, Miquel Àngel Flaquer, qui va reconèixer que la seva dimissió es va produir "en coherència" amb el codi ètic aprovat pel Govern -que estableix que dimitirà tot aquell responsable polític a qui li hagin decretat mesurades cautelars o se li hagi fixat una data per a un judici oral-, va indicar que "cada un ha d'actuar d'acord amb la seva consciència".

Els socis d'UM en el Govern -PSOE i Bloc- estaran pendents de la cita 'uemita' ja que, mentre el propi president de l'Executiu autonòmic, Francesc Antich, ha afirmat que en s'hi hagi en espera" del que succeeixi avui, la batlessa de la ciutat, Aina Calvo, va confiar que sigui un "dia important" perquè UM "apliqui" el codi ètic.

El Bloc per Palma va demanar la passada setmana a Nadal que abandoni la seva acta abans del dia 25 de gener perquè l'Ajuntament fos "exemple d'honestedat i transparència democràtica". A més, avui tindrà lloc un ple a Cort.

Tanmateix, la decisió d'abandonar l'escó és personal de manera que, fins i tot en el cas que el partit li sol·licitàs la dimissió, Nadal podria fer cas omís.

D'aquesta forma, podria continuar al consistori i es produiria una situació similar a la que va tenir lloc amb el diputat Bartomeu Vicens en el Parlament, qui va haver de passar a formar part del Grup Mixt i no va abandonar la Cambra fins que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears el va condemnar a una sentència de quatre anys i mig de presó i a vuit d'inhabilitació.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Xoriguer, fa mes de 11 anys
Avís als navegants d'UM que no volen Congrés:
S'ha de tenir en compte que els estatuts del partit deixen clar que qualsevol militant pot reclamar un congrés si aconsegueix l'aval del 25% dels afiliats.
Per Josep, clar que soc mallorquí però no el que firma per Mallorquí!
Valoració:0menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 11 anys
La trajectòria d'UM ha estat un cúmul d'errors, traïcions i mentides; una decepció rere l'altra per als seus militants i votants potencials i un gran desencant general. Amb només 2 anys han passat de ser el partit i el projecte polític més engrescador a ser vistos com un partit més, sense capacitat de generar il•lusió entre els seus exigents votants.

I ara què? Els que encara volem creure en la viabilitat d'UM, on ens hem d'aferrar? Hem d'esperar que UM purgui els seus mals elegint un President no representatiu?
No ho veig clar. Només sé que UM és massa dèbil com per anar fent i desfent, constantment, possibles dreceres. El temps passa i no a favor nostre. O ens afanyem a fer bé les coses posant data a un Congrés d'aquí a 45 dies, o morirem amb el intent.

Per: Josep, vas molt errat no som en Carlos, però t'asseguro que d'aquí a 45 dies hi haurà un Congrés. Salutacions.
Valoració:18menosmas
Per Part Forana, fa mes de 11 anys

Jo, en comptes d'en Melià, proposaria a en Cañellas, que és el més inutil de tots i així de president tendria, tal com dius tu, les hores contades. A més és la única garantia que tenim de què no es presenti com a cap de llista a les properes eleccions autonòmiques, perquè d'aquest tipus d'intel·lectualets de mitja estopa, n'estem fins en els c...Aquest se n'hauria d'anar al Bloc, amb aquest si que lligaria.
Valoració:0menosmas
Per pepet el del cornet, fa mes de 11 anys
Això, això jo també vull a en Melià. En Melià no és aquell que formava part de la llista dels cuerdos...I amb quins suports s'aguantarà amb els de na Julve? Amb els d'en Cañellas? Ui, ui, ui...més val que no, perquè morirà en les seves mans abans de poder dir amen.
Valoració:4menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys
Toca o no toca un Congrés!! qui ho decideix això? L'executiva que va posar a en Flaquer i en Damià Nicolau de president i secretari? (això si que va ser una gran cagada!!) Un Congrés és necessari i tothom ho sap, el que passa és que la cadireta agrada molt i més d'un sap que la perdrà si hi ha un Congrés.

En Melià és una bona opció, sembla honrat, sembla Nacionalista i sembla de centre i tot això és el que UM vol ser, o al manco molts d'UM volem aconseguir: un partit honrat de centre Nacionalista. Però per arribar-hi en Melià no pot dividir el partit i el que és més important li han de deixar fer feina ( a en Nadal no li varen deixar).

En Melià es mereix una oportunitat però convindrà recordar-li contínuament que sense ideologia NO tenim res i actualment a UM hi ha de tot menys ideologia.


Valoració:0menosmas
Per Buills President, fa mes de 11 anys
Tots sabem que també en Melià vol un Congres pero no ara, no toca. Recordau el Congres del PSM. Necessitam una regeneració dins el partit per recuperar la credibilitat i això tan sols ho pot fer una persona honesta i, en Melià, ho es. Aquest al.lot es la darrera aportunitat que te el nacionalisme politic d´aquesta terra. I el millor aval es que els Munaristes i Nadalistes li son contraris... anam be. Na Munar, en Nadal, en Morales i tota aquesta gentussa han tengut la seva oportunitat, mes de 20 anys i no han arribat ni a la meitat dels parlamentaris que tenia el President Albertí. Però malgrat tot ells continuen amb les seves cabories i el darrer trò es en Buills....... si tots sabem que no exstà be del cap i que necessita mes benzina que la que se pot pagar. Si surt president no bastaran els cogombres.
Valoració:1menosmas
Per Josep, fa mes de 11 anys
A "Mallorquí", i a "Xoriguer" (que són el mateix): Hola Carlos, sabies que a UM te diven en Forrest Gump i, com deia el personatge "mi mamá dice que tonto es el que dice tonterías".
Valoració:1menosmas
Per Mateu, fa mes de 11 anys
Si els batles donen suport majoritàriament a Melià cal preguntar-se; quins vots a les urnes donen suport a Buils ? Quants de vots aportàren a les darreres eleccions en Buils (no es presentà enlloc), en Baron (no es presentà enlloc), en Lliteras (no es presentà enlloc) o l'ideòleg del munarisme: en Morales (que tampoc es presentà enlloc)?
Valoració:3menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys
Quí vol en Buils de president?
- Els munaristes (na Munar, en Vicens, en Damià Nicolau, en Morales ...)
- I els nadalistes (en Nadal, n'Enric Molina -el gangster de Calvià- ...)
Aquests han d'arreglar el problemes d'UM, si el problema són ells?
Valoració:2menosmas
Per gerret, fa mes de 11 anys
toni, et pareix que saben quina és la diferéncia, dins UM no és aixó que les preocupa , volen un que el puguin manejar desde el despatx
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris