algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Barceló veu el Bloc poc probable però encara “possible”

El PSM no prendrà cap decisió sobre la política d'aliances electorals amb vista al 2011 fins a la propera assemblea de militants, prevista per al 20 de febrer. Així ho anuncià el secretari general, Biel Barceló, en finalitzar el consell de direcció política del partit, que es reuní ahir al municipi de Consell. Barceló assegurà que, a hores d'ara, el PSM "no descarta cap coalició", però reconegué que, encara que "és possible" reeditar el Bloc, "és poc probable".

El líder del PSM asseverà que la formació més allunyada ara del seu ideari és Esquerra Unida i que caldrà "esperar a veure com es resol el procés de refundació", ja que "l'entrebanc principal que existeix són les polítiques del coordinador estatal, Cayo Lara".

La portaveu del Bloc al Consell, Joana Lluïsa Mascaró, insistí que durant aquests anys "el Bloc no ha avançat cap un projecte comú i els seus integrants han mirat només per al seu benefici". Mascaró confessà que "ara no és el moment de cercar culpables i sí de canviar les coses".

Després que el coordinador d'EU, David Abril, recomanàs al PSM no trencar el Bloc per no disgregar el vot de l'esquerra a favor del PP, Barceló reiterà que el PSM vol "una alternativa sòlida per acabar amb el bipartidisme de PP-PSOE a les Illes".

Esquerra sí que vol l'acord

Esquerra afirmà ahir que sí que vol l'acord i que no entén que el PSM li tanqui la porta i continuï governant amb UM.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per xiquet, fa mes de 11 anys
Si a València hi hagués hagut més "joans" que "bernats" no haurien arribat a la situació actual.
Valoració:4menosmas
Per Bernat, fa mes de 11 anys
Volia dir que el mallorqui sap que NO és tan espanyol com un murciano
Valoració:2menosmas
Per Bernat, fa mes de 11 anys
Joan, saps perfectament que la cosa va pels noms. Creu-me: el purisme, no farà alliberar aquesta terra. El mallorquí "sociològic" avui no sé si arriba al 50% de la poblaciò mallorquina (a l'àrea metropolitana de Palma, no arriba ni al 30% i a Calvià... ni al 10%). Aquest malorquí, sap que és tan espanyol, com un murciano. I que allò que el diferencia és una llengua i una cultura "semblant" a la dels catalana i la dels valenciana. Però no s'autoidentifica com a català. És més, dient-li que ell és català, fa anques enrera i es fa més espanyol. M'emprenya que no conegeu el vostre poble... o que li volgueu el mateix mal que al poble valencià.
Valoració:-2menosmas
Per Joan, fa mes de 11 anys
No fa gaire hi havia un 99% de mallorquins que no reconeixia que la nostra llengua té el nom de català; ara molt poca gent s'atreveix a negar el nom de l'idioma. Una cosa similar pot passar amb la unitat de la Nació catalana; però la cosa segura és que això succeirà per mor d'una fermesa semblant a la dels que es varen mantenir amb la qüestió lingüística i no gràcies a opinions derrotistes com la d'en Bernat.
Valoració:3menosmas
Per Joan, fa mes de 11 anys
No fa gaire hi havia un 99% de mallorquins que no reconeixia que la nostra llengua té el nom de català; ara molt poca gent s'atreveix a negar el nom de l'idioma. Una cosa similar pot passar amb la unirtat de la Nació catalana; però la cosa segura és que això succeirà per mor d'una fermesa semblant a la dels que es varen mantenir amb la qüestió lingüística i no gràcies a opinions derrotistes com la d'en Bernat.
Valoració:4menosmas
Per Miquel, fa mes de 11 anys
Veig que molts dels meus treuen l'anima anticatalanista il.lustrada. Soc del PSM i crec que ERC i PSM s'haurien de fusionar a les Balears i dir-se qualque cosa aixi com ERM o ERI i liderat per en Damia Pons o algu del PSM que no hagi partcipat dels desencontres. Tothom hauria de deixar els carnets previs i acceptar el resultat de les assambleas. Tots hi sortiriem guanyant. No crec que facem be al pais d'aquesta manera...
Valoració:6menosmas
Per Salomó, fa mes de 11 anys
si no volem que governi el PP, el que cal es que l'esquerra deixi de semblar d'esquerres i provablement ens votaran les persones de dretes menys fanatiques. si la majoria social de Mallorca comparteix els mateixos valors amb la dreta politica, ens hem de presentar com si fosim dels seus però més honrrats i pot ser ens votaran. si anem a les eleccions amb EU segur que la majoria social mai ens votarà, per que l'esquerra fa por i comparteixen les idees de la dreta. Salomó
Valoració:1menosmas
Per Bernat, fa mes de 11 anys
I da-li amb el sentit nacional. A veure. L'objectiu (per jo que no me sent espanyol) és que més d'un 50% dels habitants de les illes prefereixin tenir un estat propi a seguir formant part de l'estat espanyol. És molt més fàcil parlar de Mallorca vs. Espanya que de PPCC vs. Espanya, per aconseguir aquest objectiu. (o sou dels que pensau que els mallorquins s'autodefineixen catalans? estau cegos?) Que preferiu, que un 50% dels mallorquins vulguin un estat propi, o que un 10% reivindiqui l'estat federal català, mentre que l'altre 90% prefereixi ser una provincia espanyola. Perquè no feim les coses fàcils? Quin objectiu és més fàcil? Tots dos són difícils, però... un poquet de sentit comú... per favor !!
Valoració:-5menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 11 anys
En Barceló com tal de seguir fent de pardal faria qualsasvol cosa. Calla.
Valoració:0menosmas
Per Pere Antoni., fa mes de 11 anys
El PSM, com sempre, farà allò que més li convé. I si allà on digueren blanc ara han de dir negre, cap' problema; ho han fet tantes vegades...
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris