nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
12°

De la Vega dóna per fet que Son Sant Joan entrarà en la cogestió

“No tenc cap dubte” que l'aeroport de Palma hi serà, afirma la vicepresidenta, que es reuní amb Antich per parlar de la presidència espanyola de la UE. Es compromet a obrir un debat perquè Europa compensi la insularitat

114748

La vicepresidenta De la Vega es reuní ahir amb el president Antich al Consolat de Mar.

Ferran Aguiló(P.Bota.)

La vicepresidenta primera del Govern central, María Teresa Fernández de la Vega, donà ahir per fet que l'aeroport de Son Sant Joan entrarà en la primera fase de la cogestió, fet que permetrà que la Comunitat Autònoma pugui participar, per primer pic, en la gestió de l'aeròdrom de Palma. Així ho assegurà a Palma, on s'entrevistà durant una hora i mitja amb el president Francesc Antich i amb cinc consellers per abordar les prioritats de la presidència espanyola de la Unió Europea (UE).

A la capella del Consolat, la socialista acabà contestant amb un "sí" quan li preguntaren si Son Sant Joan entraria en aquesta primera fase d'aplicació del nou sistema de gestió. La vicepresidenta advertí que el Govern central estudia ara el volum de trànsit que té cada aeròdrom i "tot sembla indicar que l'aeroport de Palma compleix les condicions".

"No tenc cap dubte i, a més, crec que serà molt beneficiós per millorar el transport i el turisme, que és una de les activitats motors de l'economia i de la sostenibilitat a les Illes. Per tant, "sí", sentencià la vicepresidenta, que es convertia en la responsable del Govern central que més clar ha parlat des que a principi d'any es presentàs el nou model de gestió dels aeroports espanyols sense aclarir quins, a banda del de Madrid i Barcelona, se'n beneficiarien.

Des de fa temps, l'Executiu balear reclama poder participar en la presa de decisions que afecten l'aeròdrom de Palma no només perquè es la principal porta d'entrada del turisme, sinó també perquè és clau per a les comunicacions d'una comunitat insular.

Precisament sobre la insularitat, De la Vega es comprometé amb el Govern a aprofitar la presidència de la UE per introduir el debat sobre la cohesió territorial amb l'objectiu que es puguin aplicar compensacions als desavantatges del fet insular. "Volem que la gent de Balears no se senti aillada sinó part d'Europa", hi insistí.

De la Vega va aprofitar també per "aplaudir l'exercici de responsabilitat que les autoritats i els ciutadans d'aquestes illes fan en la defensa i en la promoció de drets bàsics com l'educació i la sanitat, que alguns volen posar en dubte. No ho aconseguiran", avisà. La responsable destacava així la política del Govern de promocionar l'empadronament d'immigrants en contraposició als qui qüestionen que s'empadronin irregulars.

La vicepresidenta considerà "sorprenent" i "lamentable" que "alguns" vulguin ara posar en dubte drets universals i qualifica d'"oportunista, ocurrent i contradictori" el discurs del PP, arran de la proposta del seu president, Mariano Rajoy, perquè no calgui inscriure's per accedir a serveis bàsics. Oportunista, advertí, perquè l'oposició "s'apunta a tot per desgastar el Govern i rascar un grapat de vots". Ocurrent perquè "les seves propostes no se sostenen en la més mínima anàlisi". I contradictori perquè "avui diuen una cosa i demà una altra".

Afirma que el Govern ZP comparteix el codi ètic

Aprofitant la presència a les Illes, la vicepresidenta primera assegurà que el Govern central comparteix el codi ètic signat per les forces del Pacte (PSOE, UM i Bloc) i que obliga a cessar o a dimtir els càrrecs polítics imputats per suposats casos de corrupció sobre els quals un jutge apliqui mesures cautelars. "És un codi que compartim" perquè "forma part de les normes democràtiques i saludables", assegurà.

La responsable socialista recalcà que la posició del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero és de "tolerància zero" davant la corrupció política, però s'ha de respectar l'actuació dels jutges i s'ha d'actuar amb "rigor i cautela" quan els processos judicials resten oberts. Això no obstant, defensà que en l'actuació política és partidària "d'assumir responsabilitats sempre i en tot cas" per "salut democràtica".

La vicepresidenta primera, però, evità valorar la imputació de la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar (UM), perquè s'han de respectar "els temps i els procediments" de la Justícia abans d'opinar.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 11 anys
Els cabdills espanyols ens deixaren cogestionar el que és nostre. Batubadena, quina generositat!!!
Valoració:-4menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 11 anys
Mem si és vera.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris