algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

“Parlaré quan la justícia m'ho permeti”

L'expresident del Govern Jaume Matas romp el silenci des de la seva residència a Nova York i insisteix a donar la seva versió dels fets, tot i que no ho podrà fer fins que vingui a Palma a declarar

Jaume Matas està tranquil, o almanco ho sembla. Aquesta és la impressió que va donar en la conversa mantinguda des del seu domicili a Nova York, situat al barri exclusiu de Tribeca (nom que ve de l'anglès Triangle below canal street).

Matas es va traslladar a aquesta residència després de ser fitxat per la multinacional Pricewaterhouse Coopers com a expert en energies renovables i canvi climàtic. L'edifici en qüestió, construït el 2009, no és un gratacel, però té 15 pisos i allotja 291 apartaments de diverses mides. A tall d'exemple, el lloguer mensual d'un estudi frega els 3.000 dòlars (uns 2.300 euros).

Sorpresa

Eren les dues del migdia (8 del matí) a Nova York quan li va sonar el telèfon. El va despenjar la seva dona, Maite Areal, que va dir que el seu home l'atendria en un minut i va preguntar què volíem i com havíem localitzat el telèfon particular.

Matas, amb veu molt clara a pesar de l'hora que era, va explicar que no podia parlar de res relacionat amb les seves causes judicials i va afegir: "Parlaré quan la llei m'ho permeti", fent referència tant a la seva compareixença davant el jutge Castro el pròxim 23 de març com a les explicacions que donarà quan acabi el procés judicial en contra seu.

L'expresident del Govern va tornar a reiterar que sempre ha volgut donar la seva versió dels fets, però que no li deixen fer-ho fins que es traslladi a Palma. "Tot això ha començat per una denúncia anònima i ara ja no sé ni què és. Jo he demanat anar a declarar en quatre ocasions", va dir l'expresident Matas, en un to tranquil però que deixava entreveure un cert nerviosisme a causa de la telefonada inesperada rebuda (també va preguntar durant la conversa com s'havia aconseguit el número particular del domicili), a més de remetre als seus advocats per a qualsevol informació.

"Esper que ho entengui i, si no, és igual, perquè vostè ja té una opinió formada d'allò que està passant", va afegir en un to entre irònic i irritat.

Tampoc no va voler aportar cap tipus de dada del fitxatge del lletrat Manuel Ollé, expert en dret internacional i en crims de lesa humanitat. Matas, al final de la conversa, va afegir: "Deman que m'escoltin, però no m'han deixat". I abans de penjar va dir: "Per favor, li preg que no torni a cridar a la casa".

Gimnàs, bar, biblioteca...

La nova residència de Jaume Matas i la dona a Nova York, on pràcticament tots els habitatges són de lloguer, s'ubica dins un edifici que té moltes comoditats. Per exemple, disposa d'un gran saló dividit en diverses àrees: una biblioteca amb centenars de volums, sala de jocs, sala de billar, sala de projeccions per a 15 persones, gimnàs i nombrosos salons amb cadires i sofàs de cuir decorats amb motius nàutics. A més, l'edifici té un bar decorat a l'estil de l'Au Bar, un local mític del carrer 58, entre Madison i Park Avenue, on els residents poden deixar les botelles de les begudes favorites i gaudir-les en aquest acollidor entorn. No falten tampoc facilitats per estar en contacte amb l'exterior a través d'internet i hi ha una pantalla de televisió des de la qual els residents són informats de si han rebut algun paquet.

Alguns habitatges tenen balconades amb vistes al riu Hudson i, a part, també hi ha una gran terrassa comunitària orientada cap al riu, a través de la qual es pot veure Nova Jersey.

Per altra banda, tot a aquesta àrea es troba integrada dins una bella zona enjardinada. Els llogaters d'allà poden gaudir-hi d'un complet servei que s'encarrega de la correspondència, de la neteja, dels servei d'àpats, de passejar el ca, de la venda de targetes de metro, etc. Fins i tot hi ha un caixer automàtic dins l'edifici.

Polèmica

L'empresa constructora de l'immoble va tenir algunes dificultats en l'elaboració d'aquest projecte, ja que al principi volia fer-lo unes cantonades més al nord i que fos considerablement més alt, però a causa de la nova rezonificació de l'entorn es va veure obligat a dissenyar-lo amb un màxim de 15 altures. Aquest diestricte està tan cotitzat en l'actualitat que s'ha convertida en un dels més cars del país. Algunes de les grans estrelles del cinema, de la música i de la moda hi viuen. Entre ells, hi destaca la model Gisele Bündchen i les actrius Gwyneth Paltrow i Meryl Streep.

L'exclusiu barri de Manhattan

Tribeca, acrònim de Triangle Belong Canal, per la seva situació al sud del Canal Street, es pot considerar una prolongació del SoHo tant geogràfica com històrica. Separat pel nord d'aquest barri de Tribeca, s'estén cap al sud fins a Park Place i va des del riu Hudson fins a Brodway. Inicialment, la zona era una àrea de cultiu, passant després a tenir un ús principalment industrial, fins que va ser aprovada com a zona residencial a la dècada dels anys seixanta. L'arquitectura predominant també consisteix en antics edificis industrials convertits en habitatges. Tribeca va ser l'hereu de l'esperit artístic del SoHo.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan, fa mes de 11 anys
el jutge davant del que ha de declarar, es amic seu?; cas de que no ho sigui, com podem estar segurs de que no l'intentarà sobornar amb doblers, o regals diverssos?. Em dona la sensació de que a aquest "pajaro" d'en matas, no li passarà absolutament res, i en sortirà indemne de tot.
Valoració:-10menosmas
Per kika, fa mes de 11 anys
TÉ MÉS CARA QUE ESQUENA AQUEST. A LA PRESÓ TOT.S SÓN UNA COLLA DE LLADRS
Valoració:-14menosmas
Per robines, fa mes de 11 anys
Qui és que pot demostrar que tot el que té el anomenat en qüestió no es fruit de les seves relacions internacionals i/o econòmiques des de que fou conseller d´economia i industria o per quina raó no li han pogut concedir un crèdit les entitats bancàries per poder accedir a aquest nivell de vida que du, que per molts és d´una ostentació insultant emperò es qui ho han estat sempre no deixar d´esser res més que un esglaó superior al dels altres, ni més ni pus, tampoc hi ha que demostrar res que no s´hagi pogut demostrar anteriorment.

De manera que ja veurem pel març que´n traven d´agüé de tot plegat i a veure si el pleguen en una "becada" que hagués pogut cometre durant el seu mandat i després ja proseguiriem aquest debat si és que cal, està clar.
Valoració:19menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys
Si, es vera, te estil aquest Matas, però de poll entrat en costura i també de cínic patològic, perquè, a sobra de fer ostentació de la seva recent fortuna, que si no l'ha feta robant deu haver tret el pot de la primitiva, mos vol fer creure que la verge nom Joana. Diu que parlarà quant la Justícia li ho permeti, juas, juas! també té una vena de còmic don Jaumet perquè deu saber que no n'hi ha prou parlant, haurà de demostrar que els diners i el seu altíssim nivell de vida tenen un origen legal i no provenen del espoli que pati el calaix comunitari quant ell i els seus hi tingueren accés, i jo dubto molt que ho pugi demostrar. Veurem que diu, per ventura embullarà tant la troca que, sense voler ( o volent) també pot caure algun del seus benefactors i/o beneficiats. Amen.
Valoració:-15menosmas
Per Pep Mut, fa mes de 11 anys
Si al Pp li lleven els 4 ignorants i els 4 delincuents qui queda?
Valoració:-14menosmas
Per Pessemero emprenyat, fa mes de 11 anys
Estic fins allà on no dic que en Mates i la immensa majoria de gent del PP ens prengui per beneits. I encara tenen nassos de guanyar les properes eleccions i governar i tornar-nos a robar perquè quatre purs nacionalistes se proven a veure qui ho és més, nacionalista. És que és per pegar-nos un tir, batualmon!
UNITAT nacionalsta, JA!
Valoració:-12menosmas
Per fets, fa mes de 11 anys
Hi ha que reconèixer que el tio te estil.

Ara... d'aquí a que mos vengui a contar el "cuento" de com s'ha convertit en multimilionari fent de polític i sense fer mangarrufes... hi manca molt.

Clar, aquests dirigents del PP es pensen que els altres són subnormals (que, possiblement, els seus electors ho són).
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris