bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Apotecaris Solidaris envia tres equips sanitaris d'emergència finançats pel Govern

Apotecaris Solidaris enviarà avui horabaixa tres equips sanitaris d'emergència -d'atenció immediata, obstetrícia i pediatria- finançats pel Govern per ajudar les víctimes del terratrèmol d'Haití en el qual, de moment, no hi ha cap víctima de procedència balear entre els afectats.

L'ajuda ha sortit a les 16.00 hores des de l'aeroport de Torrejón de Ardoz fins a Haití i els tres equips que s'envien, que tenen un pes de 200 quilos, formen part d'un conveni que es va firmar entre aquesta entitat i la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració amb l'objectiu de poder actuar el més ràpid possible en els casos d'emergència, ha informat en un comunicat l'Executiu balear.

El material forma part d'una expedició amb més material organitzada per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional i Desenvolupament (AECID).

D'altra banda, fonts del Ministeri d'Afers Estrangers i Cooperació informen avui al Govern que el material i equipament d'emergència que ahir havia de sortir des de Panamà cap a Haití, ja ho ha fet, una vegada confirmada l'operativitat de l'aeroport durant el dia. Es pot recordar que a la nit roman tancat ja que el terratrèmol va afectar la torre de control.

Fa dos anys, la Direcció General de Cooperació va firmar un conveni amb l'AECID mitjançant el que s'estableix que Balears lliurarà anualment 100.000 euros a aquest organisme per a actuacions urgents en casos de catàstrofes i emergències a països en vies de desenvolupament.

Aquesta inversió, junt amb la d'altres comunitats autònomes, es destina, entre altres iniciatives, al manteniment i la dotació d'una base logística de la cooperació espanyola a Panamà, des d'on parteixen de forma immediata material i equipament als països afectats per catàstrofes.

Es pot destacar que el director general d'Acció Exterior i Relacions amb la Unió Europea (UE), Jordi Bayona, ha informat avui que el servei d'Emergències Consulars del Ministeri d'Afers Estrangers li ha comunicat que, de moment, no existeix cap persona de les illes entre els afectats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris