algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Les obres de Son Bordoy duraran entre 4 i 6 anys

El projecte final de la urbanització, on podran viure unes 2.500 persones, encara no s'ha tancat. Falta estudiar les al·legacions i un informe vinculant de l'Ajuntament

Els promotors calculen que, quan comencin a construir els 846 habitatges de la reserva estratègica de sòl de Son Bordoy, trigaran entre quatre i sis anys a acabar-los. Això diu el director general d'Arquitectura i Habitatge, Casimir Gòdia Casablancas. De moment els terrenys encara són camps de cultiu i només s'ha fet l'aprovació inicial del projecte d'urbanització. Ja s'ha tancat el període d'exposició pública, però ara cal estudiar les al·legacions i fer-ne els plans finals. Això vol dir que els plànols encara poden canviar. A més, també falta un dels dos informes vinculants necessaris per tancar-lo, el de Cort. Segons Gòdia, l'altre, el del Consell, ja s'ha presentat i hi és favorable. Quan s'hagi aprovat el projecte final, caldran uns cinc mesos més de tràmits perquè puguin començar les obres.

Com podeu veure al plànol, el projecte, tal com és ara, preveu 10.430 metres quadrats d'equipaments docents, 5.845 d'esportius, 2.256 de socioculturals, una zona comercial de 20.000 metres quadrats i 846 habitatges. Els pisos es faran en sis edificis de planta baixa i sis altures i en dues illes de cases. Segons el director general d'Arquitectura, no es tractarà de "grans blocs com capses de sabates i tampoc seran com la barriada de Corea". Els edificis "tindran una aparença sinuosa" i entre un i l'altre hi haurà cinquanta metres, mig camp de futbol.
Gòdia també diu que els habitatges que preveuen fer-hi els promotors no seran "minipisos", sinó que tindran entre 60 i 90 metres quadrats. Es calcula que comprar-ne un costarà uns 120.000 euros de mitjana. 466 pisos seran de preu protegit i 380, lliures; es combinaran perquè als edificis n'hi hagi dels dos tipus.

Gòdia, a més, recorda que l'anterior planificació preveia una zona comercial de 38.000 metres quadrats a Son Bordoy, mentre que l'actual projecte l'ha retallada a prop de la meitat. La urbanització es fa en el marc de la Llei d'actuacions urgents destinades a l'obtenció de sòl per a habitatges de protecció pública, més coneguda com Llei Carbonero i que, en aquest cas, es fa servir per quadruplicar la quantitat de pisos que s'hi podien construir. De 225 cases es passa a 846, que aixoplugaran unes 2.500 persones. Si amb l'anterior pla ja es podien edificar 0,42 metres quadrats per cada metre quadrat, ara se'n poden edificar 0,9. Això vol dir que no s'ha multiplicat per quatre la quantitat de terreny edificable sinó que s'ha duplicat, però que els pisos han de ser més petits i poden ser més barats.

Les vuit al·legacions es comencen a analitzar avui

La Conselleria d'Habitatge es reuneix avui amb els promotors del projecte, Haras Gestión del Suelo, de Martí Gual, per començar a analitzar les al·legacions que s'hi han presentat en el període d'exposició pública. Són vuit: una del Col·legi d'Arquitectes, una del PP i sis dels veïns de la zona. Casimir Gòdia reconeix que posen de manifest un aspecte que s'ha d'estudiar: el dels accessos al barri del Molinar i a Son Bordoy. Assegura que hi cercaran solucions i que, arran de les propostes, poden haver-hi canvis. El GOB presentà ahir una nova al·legació, però ho féu fora de termini (s'acabà abans de Nadal). Critica l'elevat impacte en el medi de la urbanització i proposa que, en lloc de fer més pisos, es facin servir els que no es venen a causa de la crisi.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 11 anys
846 habitatges més!!! i quin banc farà el préstec a aquests promotors tan sortats? En temps del PP segur que hagués estat un banc Valencià!! I que passa amb els habitatges sense vendre?
Valoració:3menosmas
Per Kalodian, fa mes de 11 anys
Pelotasso del PSOE amb el vist-i-plau d'això que en diuen esquerra (el Bloc) i que no ho és.
Valoració:5menosmas
Per Catalina, fa mes de 11 anys
Què en pensen ara el BLOC, UM, el PSOE i el PP de la llei que aprovaren al Parlament? La llei "Carbonero" s'aprovà per unanimitat!!! És que no podien veure el disbarat que duria?!
Valoració:2menosmas
Per Black&Decker, fa mes de 11 anys
Hi ha milers d'habitatges a la venda i/o disponibles per llogar. No seria millor dedicar els recursos a "activar" aquest potencial ja existent?
Cal seguir depredant més territori?
Cal seguir donant sopetes a un sector sobredimensionat com és el de la construcció?
Cal seguir enriquint als promotors/especuladors?
PP i PSOE volen el mateix: Seguir exprimint aquesta terra. Fins a la darrera gota.
Valoració:7menosmas
Per PSOE=PP, fa mes de 11 anys
Per si queden dubtes, el PSOE és lo mateix que el PP: una maquina especuladora a les ordres de madrid. A quí li passa pel cap que a Mallorca FALTEN CASES? (2500 noves a Son Bordoy). Igual que l'hospital a Son Espases: Quina necessitat hi havia de fer-lo allà?

Això, com l'hospital és una pilotada més i punt.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris