algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Més audiència, més ingressos, però menys pressupost

La televisió pública de les Illes Balears celebrarà cinc anys de vida el mes de març, quan justament fa pocs dies va estrenar el contracte programa

En paraules de la directora de gabinet d'IB3, Francesca Jaume, "el 2009 hem tingut més audiència, més ingressos publicitaris, mentre que el pressupost general ha baixat un 20% amb el contracte programa".

Cal destacar com a dades significatives que IB3 ha aconseguit pujar l'audiència un 9% durant el 2009 respecte de l'any anterior, els ingressos publicitaris també han augmentat un 120%, encara que el pressupost general ha baixat un 20% amb el contracte programa. Amb tot, durant el 2009 l'equip directiu ha reduït un 40% la despesa d'IB3.

Un acord imprescindible

IB3 comença l'any estrenant el contracte programa. La gran novetat que s'hi incorpora és la voluntat d'establir un sistema de finançament estable per part de l'Executiu de les Illes, que farà una aportació de 61,6 milions d'euros l'any 2010 i una altra de 59,8 el 2011. Això no obstant,l'excés de pressupost permès per a l'any 2010 és del 6% i per al 2011 del 2%.

Per part de l'EPRTVIB, s'adquireix el compromís de no endeutar-se i el de la dimissió de l'equip directiu en cas de desviació pressupostària. Iés que el passat 23 de desembre se signà el contracte programa per part del conseller de Presidència del Govern de les Illes Balears, Albert Moragues, i del director general d'IB3, Antoni Martorell, document que serà vigent durant els anys 2010 i 2011.

A partir de dia 1 de gener l'Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears disposa d'un document oficial que fixa el model de televisió i ràdio i que vol aportar estabilitat de gestió sobretot en l'àmbit financer, a més de continuar vetlant per garantir a la ciutadania el dret a la informació veraç, plural i independent. També es comprometen a produir, editar i difondre una programació diversa i equilibrada per a tot tipus de públic, utilitzant tots els gèneres audiovisuals, amb l'objectiu de satisfer les demandes d'informació, cultura, educació i entreteniment de qualitat de la societat de l'Arxipèlag.

Així mateix, el contracte preveu millorar el sistema funcional dels serveis informatius i garantir que els continguts informatius quedin sota la responsabilitat directa del personal de l'ens, l'EPRTVIB, a través de la creació, inicialment, i en l'espera del dimensionament definitiu dels recursos professionals de serveis informatius destinats a l'ens per a un nou cos d'editors per a ràdio i televisió i de tècnics de continuïtat. Amb aquest objectiu, d'acord amb el Govern de les Illes Balears i en un termini màxim de sis mesos des de la signatura del text, duran a terme una convocatòria pública per a la cobertura dels llocs de treball esmentats -és a dir, nous editors per a ràdio i televisió i tècnics de continuïtat- en règim de contractació laboral fixa, d'acord amb els principis constitucionals d'igualtat, de capacitat i de mèrit que s'inclouen en l'accés a l'ocupació pública.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris