nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Barceló reclama danys i perjudicis pel palau de congresos

Al·lega nombroses irregularitats de les institucions, des de la concepció del projecte en temps de Matas fins a la “inseguretat jurídica” amb l'equip de Calvo

El Grup Barceló pretén que Govern i Cort li tornin els doblers que ha posat per a la construcció del palau de congressos amb els interessos corresponents, que l'indemnitzin per danys i perjudicis, que li tornin la garantia de 5,2 milions d'euros que diposità el 2007 per fer-se càrrec del concurs i que es declari nul el contracte que el lliga a aquesta obra que es construeix a la façana marítima de Palma.

Les al·legacions presentades pel Grup Barceló com a empresa concessionària del palau són, en realitat, una denúncia sobre els suposats incompliments i irregularitats amb què es gestà i s'ha anat executant el projecte.

Els primers responsables, segons les al·legacions, serien Jaume Matas i Catalina Cirer (PP), com a antics líders del Govern i de Cort, per haver impulsat una actuació que no disposava dels solars necessaris per executar-se. La segona part de la responsabilitat recauria sobre l'actual batlessa i presidenta del consell d'administració de la societat Palau de Congressos SA, Aina Calvo (PSOE), que modificà o pactà modificacions en el projecte sense que s'hagin complert els terminis exigits, cosa que ha provocat a la concessionària "inseguretat jurídica" i uns suposats costs addicionals que aquesta no vol assumir.

Els incompliments, segons les al·legacions presentades per Barceló en un document de 31 folis que cita nombrosa jurisprudència i que du data de maig de 2008, són, de manera esquemàtica, els següents: la llicència d'obres no es corresponia amb el projecte de l'arquitecte Patxi Mangado en el moment d'iniciar-se'n la construcció, i la causa seria imputable únicament a les administracions; la iniciativa preveu que s'aixequin dos hotels en dos solars diferents, però un no s'ha posat a disposició del Grup Barceló; també s'havíen de construir dues plantes d'aparcament, però una fou descartada perquè les filtracions d'aigua dificultaven -i encarien- la feina; i, finalment, perquè l'arquitecte no havia acabat el projecte, passat mig any que s'haguessin començat els treballs. En definitiva, el Grup Barceló al·lega que "les dificultats jurídiques d'execució del contracte tenen l'origen en l'inici mateix i no són susceptibles de ser esmenades amb posterioritat" i, en conseqüència, "no hi ha cap altra opció que l'extinció del contracte, perquè no és executable en els termes prevists en el concurs".

Màxima discreció

Les negociacions amb el Grup Barceló es desenvolupen amb màxima discreció. La regidora d'Urbanisme, Yolanda Garví, conscient de les complicacions, reconegué que el concurs impulsat pel PP era nul de ple dret perquè no es disposava d'una de les parcel·les. Tanmateix, l'actual consistori pactà amb Barceló en 2008 un annex al contracte pel qual es comprometia a modificar el planejament urbanístic per fer possible l'obra nova.

Simón Pedro Barceló, copresident de l'empresa hotelera, en contradicció amb les al·legacions que presenta, ha explicat que la seva intenció és abandonar la iniciativa per les bones, sense exigir res a canvi, però les institucions asseguren que totes les modificacions han estat pactades amb la seva empresa i li exigeixen responsabilitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per catalineta cirereta, fa mes de 11 anys
"Y que bonito fué mientras duró".., na Catalineta Cirer sobrevolava ciutat amb l'avioneta de'n Miquelet Nadal. Catalineta, li deia; tria tot el que vulguis que serà teu. En Barceló ja ha triat, a n'en Matas ja li feim el palauet. Saps que mos estima i que n'es de generós el poble! Tots els doblers que paguen els podem destinar als nostres petits capritxets! Ells que facin feina (que xupin crisis) que nosaltres ja hem fet es racó.
Valoració:4menosmas
Per expropiacio i voladura, fa mes de 11 anys
Això ja frega el surrealisme! En Barceló i en Matas, tan amiguets, degueren fer un xanxullo per la construcció del palau de congressos, i ara, que el negoci li ha sortit foradat, vol que li tornin els doblers. Quins collons! Idò que torni també les comissions que deu haver pagat! S'haurien d'expropiar els hotels dels grans hotelers mafiosos, que mos han destruit el paisatge, la tranquilitat i molt més, i després volar-los amb dinamita.
Valoració:13menosmas
Per Nacionalitzar, fa mes de 11 anys
Esperava que hi guanyaria més? Que no s´hi va ficr tot solet? Idò ara que en surti!
Valoració:4menosmas
Per Jajaja, fa mes de 11 anys
Reclamaria Barceló si l'actual president del Govern fòs Matas?

Ja veim que són de 'profundes conviccions' (arreplegar pasta i més pasta), els personatges de Barceló.
Valoració:16menosmas
Per Jajaja, fa mes de 11 anys
Barceló deu voler recuperar tot el que ha pagat a Matas en el temps que ha estat a Washington (i part del que li va pagar quan encara estava aquí).
Valoració:8menosmas
Per Adéu estat de les espanyols, fa mes de 11 anys
Quan veig aixòq ue fan els hotelers de Mallorca a Mallorca em venen ganes de nacionalitzar tots els seus hotels com feren a Cuba i deixar que els gestioni un govern popular i els treballadors. S'acabarien les collonades i les seves rialletes de botifarres.
Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris