algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Adéu a la TV analògica

Avui migdia comença el que alguns comparen amb el canvi de la televisió en blanc i negre a la de color. Amb aquesta passa Mallorca passa a l'estatus que ja tenen les altres Illes des del passat estiu

L'apagada analògica definitiva arriba avui a les llars mallorquines, després de fer-ho a la resta d'Illes el 30 de juny passat. A les 12 del migdia tots aquells que no hagin adaptat el televisor i l'antena deixaran de veure els 12 canals que fins ara es podien veure a través de la televisió analògica. I aquells que estiguin preparats per a la TDT podran veure fins a 36 cadenes diferents amb continguts que van des d'informatius, com el 3/24 i el 24h, fins a temes infantils, com Clan TVE i Disney Channel.

Com va passar entre la pesseta i l'euro, la TDT agafa el relleu a l'analògica enmig de l'expectativa dels teleespectadors. El Govern ha instal·lat nous centres emissors i ha adaptat els ja existents fins a donar cobertura digital al 98% de la població. Segons paraules de la consellera d'Innovació, Pilar Costa, "Mallorca està molt per sobre del que exigeix la llei".

Tot i els dos anys que ha durat la campanya d'informació als ciutadans per part de l'Executiu, alguns segurament no sabran què passa quan encenguin el televisor i vegin que la pantalla és negra.

Malgrat els quatre nous centres emissors que s'han instal·lat a Mallorca, perquè la majoria de ciutadans puguin rebre correctament la TDT, hi ha determinades zones fosques, on no arribarà el senyal. A causa de la ubicació només podran rebre el senyal digital via satèl·lit, que és l'única solució perquè no hi hagi problemes de recepció. El Govern subvenciona el cent per cent del cost a les llars on només es pugui rebre la TDT per satèl·lit.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per TVSF, fa mes de 11 anys
Si voleu veure TV3 i totes les emissions que es fan en català signeu per una llei que ens ho permeti! www.televisiosensefrontres.cat
Valoració:1menosmas
Per torna PSAN, fa mes de 11 anys
Aixo de tv3 només té una solució. I qui no la vulgui posar en pràctica, ja ho sap: a callar i a seguir mamant.

INDEPENDÈNCIA DE TOTA LA NACIÓ CATALANA,
de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.
REUNIFICACIÓ, INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!
Valoració:9menosmas
Per piltrafa coherent nacionalment, fa mes de 11 anys
A ca meua (Sant Agustí, Palma) no es veu bé ni IB3, ni TV3, ni 3/24,... Canal 4 i TV Mallorca si es veuen bé. Però no deixa de ser simptomàtic que els tres o quatre que NO es veuen siguin canals que ho emeten tot en català.

Vull veure IB3 a ca meva, catxindena!!!. I el màxim de canals nacionals (de nació). Me dona igual no rebre Intereconomia o Veo!!! Vatualmón sagrat.
-
Valoració:0menosmas
Per magí, fa mes de 11 anys
Doncs des de Tarragona, encara veig IB3SAT per l'analogic
Valoració:-1menosmas
Per intrigat, fa mes de 11 anys
Hi ha un censor a Barcelona? Hi ha un censor a Palma? ¿Hi ha dos censors, un a Barcelona i un altre a Palma, que es posen d'acord? I si no es posen d'acord, ¿hi ha un Gran Censor? ¿Es reben ordres directes dels governs del Principat i de les Balears? ¿Es reben ordres directes de Madrid?
Valoració:0menosmas
Per Macià, fa mes de 11 anys
Ahir al vespre el C33, el programa "Hat trick Barça" es va despedir dels espectadors de Balears, fent una reflexió profunda sobre les noves tecnologies aplicades a les TV, diguent mes o manco que mentres que aquestes tecnologies prmrtien veure canals de tot el mon, a les illes hi havia dirigents polítics que impedien veure el c33.
Valoració:24menosmas
Per a., fa mes de 11 anys
La notícia del DM és molt confusa, i sembla que mal documentada.

Trobo més versemblant la versió que dóna laveudemallorca.cat
http://laveudemallorca.cat/noticia.php?Cod_not=144&Sec=4
Valoració:1menosmas
Per cranc, fa mes de 11 anys
avui he llegit en el diari de mallorca (paper) que es podràn veure 8 canals en català, canal 33 inclòs, inclús un canal nou d'andorra ....... que en sabeu?
Valoració:0menosmas
Per Miquel, fa mes de 11 anys
Un atemptat als drets i llibertats de les persones i a la societat.
Miquel
Valoració:13menosmas
Per Pep, fa mes de 11 anys
Una Txapussa lo de sa TDT,,,
tornam enrerre,,,
Me qued amb Internet, hi ha molta més oferta en català,,,
Sa tele està morta,,,
Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris