muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Els comptes del Consell, aprovats sense esmenes

Els partits del Pacte rebutjaren ahir totes les propostes del PP. El pressupost insular és de 437 milions d'euros

El Pacte aprovà ahir els pressuposts del Consell sense acceptar cap de les 18 esmenes del Partit Popular. En total els comptes consolidats per a enguany són de 437 milions d'euros. Creixen un 20% respecte de l'any passat, però ho fan en bona part gràcies a les aportacions de l'Estat i del Govern, que sumen 86 milions.

De fet, els ingressos han baixat un 3,5% en comparació amb l'any passat.

El conseller d'Hisenda, Antoni Alemany, defensà els pressuposts i digué que eren els millors possibles; recordà que les inversions creixerien un 118%. El portaveu del PP, Jaume Font, en canvi, digué que no augmentaven la despesa social ni dedicaven prou recursos a evitar el tancament d'empreses i a reactivar l'economia. Per això proposà eliminar la Conselleria d'Economia i Turisme, que Economia depengués de Presidència i que el Consell abandonàs Turisme en benefici del Govern. Així, pretenia dedicar 6,7 milions d'euros dependents de Turisme a la promoció de les empreses. La consellera de Turisme, Bel Oliver, explicà als periodistes que aquesta operació era impossible perquè la Conselleria només tenia un pressupost corrent de 2,9 milions. Digué que la resta de doblers els gestionaven però eren “aportacions finalistes” de l'Estat per a actuacions turístiques concretes i, si es dedicaven a cap altre objectiu, s'haurien de tornar.

Font també proposà eliminar la producció de la ràdio i la televisió del Consell perquè se n'encarregàs IB3 i abandonar la construcció de nous estudis. Fins i tot indicà que el Consell “serveix per a molt poc” i en un encès discurs digué que calia redissenyar-lo -gairebé semblava partidari d'eliminar la institució. Per això Alemany respongué adjectivant-lo de “destructor”.

Tot i l'encesa polèmica, la portaveu del Bloc, Joana Lluïsa Mascaró, afirmà que el PP tampoc no devia ser tan contrari als comptes si proposava esmenes per canviar 12 milions d'euros. El ple arrencà amb la presència d'unes desenes de bombers que duien adhesius en què reclamaven més personal, recursos i seguretat. Segons el portaveu, Pere Rutllan, Presidència els deia que amb els 13 milions que tenien de pressupost n'hi hauria prou però des del seu departament els havien dit que en caldrien 16.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris