muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

La defensa de Matas cerca més experts

L'advocat Rafael Perera ha decidit contractar un equip jurídic davant la plena dedicació del jutge Castro

L'expresident Jaume Matas ha decidit contractar un equip jurídic i d'experts en economia per reforçar la defensa en el cas Palma Arena a instàncies del seu advocat, Rafael Perera. Entre ells serà el misser Manuel Ollé, expert en dret internacional.

Perera, en declaracions a dBalears, afirmà que “estam treballant en la incorporació d'altres persones. Estic formant un equip de juristes per a la defensa de Matas. He contactat amb alguns de Madrid i Barcelona i també amb experts en economia. El Palma Arena té molts vessants i és necessària la valoració d'especialistes. D'aquí a poc farem públics la resta de noms”.

L'advocat de l'expresident hi afegí que en l'actualitat el cas Palma Arena “requereix una dedicació exclusiva i jo som conscient de les meves limitacions i possibilitats. Per sentit comú, he cregut necessari cercar un equip de persones que treballin conjuntament sota la meva direcció”. Segons el misser, “una causa d'aquesta magnitud” exigeix més persones. La intensitat de les declaracions i el nombre de diligències que du a terme el jutge Castro és “enorme” i “és molt difícil de dur per una persona sola”. “Per raons d'eficàcia i sentit comú, vaig comunicar al senyor Matas que necessitava altres suports” i l'expresident en donà el vistiplau.

Plena dedicació del jutge

L'advocat de Matas advertí que en els propers mesos la intensitat de la instrucció del Palma Arena augmentarà. “Un detall important és que el mateix jutge Castro ha demanat un reforç i se li ha concedit”. A partir d'ara, té una jutgessa de suport durant mig any que pràcticament durà el dia a dia del jutjat.

D'aquesta manera, avisa Perera, “el jutge podrà dedicar-s'hi en cos i ànima, gairebé exclusivament”. Segons el misser, això fa preveure que hi haurà noves diligències i encaraments. “La dedicació exclusiva de Castro m'obliga a cercar col·laboradors”, digué. Perera indica que la condició d'expert en dret internacional de Manuel Ollé “no és cap argúcia ni cap tàctica destinada a eludir la declaració de Matas dia 23 de març”. Pel penalista, “és totalment impensable” utilitzar el dret internacional en aquest cas perquè “no és possible ni factible” i “seria absurd jurídicament”.

Pel que fa a l'estratègia de defensa, insistí que Matas declararà davant el jutge així com està previst. “No tinc cap tàctica especial. El fiscal és parcial i la defensa, també. Explicaré els meus punts de vista i el jutge s'acollirà o no a les meves argumentacions”, remarcà el conegut lletrat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Guillem Sagrera, fa mes de 11 anys
Pobrisó: desprès de tots els serveis que va fer a la PPatria i ara el volen engarjolar!!!!
Valoració:0menosmas
Per TOMEU, fa mes de 11 anys
La cosa ha d´estar tan bruta que del "puc donar les explicacions que fasin falta " de fa uns mesos, ara necesita un exercit d´advocats especialistes perque sembla que ni el "miraculós" Perera el pot treure del fangar, Aixó s´embruta per en Matetes i els seus "palmeros" per cert ¿a on son?
Valoració:1menosmas
Per el pajarito voló, fa mes de 11 anys
Qualcú que contrata un expert en explosius és per explotar qualque cosa, no per res més. Un expert en dret internacional només és per veure quina mangarrufa poden fer perquè Matas no vengui a Espanya.
De moment, Matas és a EEUU i diuen que vendrà. Clar, això és el que han de dir mentres no tenguin arreglat, d'una forma legal, com ho han de fer perquè no hagi de venir, i tranquils, que no vendrà.

El jutge ha ampliat la seva dedicació al cas, però per aclarir els fets. Just al contrari que l'advocat defensor que amplia la seva dedicació per intentar afegir més ambiguitat als fets. I podeu estar segurs que embuiaràn la troca tant com sigui necessari.
Valoració:8menosmas
Per Un ciutadà, fa mes de 11 anys
Estic d'acord amb en Joan que és trist veure quina casta de "personatge" teniem per president. Però la meva reflexió és que fins fa molt poc tothom pensava que un politic que no posàs mà al calaix era un betzol, i ho deiem així: "mira'l fa 4 anys que està a la batlia i encara no ha fet caseva. Si que ho és betzol!"
És evident que la percepció dels delites comesos pels nostres representants ha de canviar fins el punt que si es confirmen les acusacions contra en Mates i altres acusats, aquests no han de poder sortir al carrer sense que els ciutadans els facin sentir vergonya.
Ah! Hem d'anar a votar, perquè d'altra manera algú decidirà per nosaltres. I trob que ja està bé de conformisme, lluitem per allò que volem!
Valoració:4menosmas
Per Joan, fa mes de 11 anys
Realment tris veuré quina casta per personatge ha sigut president d'aquest comunitat.
Entenc perfectament que no només gent d'altres partits, així com qualsevol ciutadà, sinó molts simpatitzants del Partit Popupar es sentin enganats per aquest "personatge".
Realment els ciutadans ens mereixem això? Quan pensa demanr perdó l'executiva del PP per tot el que va succeir? Ho costa massa als polítics demanar disculpes?
Cada pic més gent pensa en no votar, i això és per qualque cosa.
Valoració:10menosmas
Per Bosch, fa mes de 11 anys
Matas amb quins doblers pagues tots aquests advocats?? amb els que mos vares robar a tots els ciutadans??? pocavergonya, lladre i covard!
Valoració:13menosmas
Per pep, fa mes de 11 anys
com es deia aquell advocat que defensava a tots els criminals serbis al tribunal internacional de la haya? li podria anar be al mates
Valoració:6menosmas
Per Fets, fa mes de 11 anys
“Un detall important és que el mateix jutge Castro ha demanat un reforç i se li ha concedit”. Si tot el que ha fet en Matas fòs legal (o almenys hihagués qualque cosa legal), de ben segur no necessitaria cap reforç, això ho podem veure tots.
Valoració:9menosmas
Per Vudyalien, fa mes de 11 anys
Tants d'advocats i juristes deuen costar molts de doblers, que cobraran en negre també???
Valoració:12menosmas
Per Pegant amb sa Massa Grossa, fa mes de 11 anys
Uep aquí... Aquesta vegada se veu que li fan aprooooooop!
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris