bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Inversió “històrica” de l'Estat a Balears el 2010

Antich anuncia reunions dins del Govern, amb l'Executiu central i les entitats bancàries durant el gener

El president del Govern, Francesc Antich, anuncià ahir que la inversió de l'Estat a les Illes durant l'any que acaba de començar arribarà als 544 milions d'euros, una xifra que qualificà d'"històrica" i que, segons ell, contribuirà a reactivar l'economia balear.

Antich, que comparegué amb el conseller d'Economia i Hisenda, Carles Manera, recordà que entre els anys 2007 i el 2010 el Govern central haurà invertit a les Illes un total de 1.472 milions d'euros en diversos projectes. Només durant el 2009 se n'han invertit un 38,2% més que durant l'any 2008, passant de 300 milions a 414,7.

Amb vista al futur, el president i el conseller es marcaren com a repte que el Congrés dels Diputats aprovi un nou règim especial. Antich recordà que hi ha temps per negociar fins al 2014, quan està previst que s'esgotin les inversions estatutàries.

Els 544 milions prevists per a enguany (un 209% més que l'any 2006) procedeixen de les inversions estatutàries, dels pressuposts de l'Estat i d'altres convenis, i serviran per posar en marxa projectes mediambientals, per a l'adquisició i rehabilitació de patrimoni, per a mobilitat, turisme, tecnologia i comunicacions, investigació, desenvolupament tecnològic i innovació.

Amb tot, Antich no amagà que el 2010 serà un any "complicat" perquè la reactivació econòmica no es preveu fins al darrer trimestre. Precisament, per concretar la planificació de les inversions previstes per a enguany i l'any vinent, el president reunirà de manera extraordiària el Govern per perfilar projectes estratègics amb l'objectiu de reactivar l'economia.

També amb aquest objectiu, el cap de l'Executiu es reunirà amb les entitats financeres de les Illes per demanar-los que facilitin crèdit perquè les famílies, particulars i empresaris puguin desenvolupar els seus projectes, entre ells la compra d'habitatges.

De les actuacions portades a terme aquesta legislatura, Antich destacà la posada en marxa del gasoducte, la compra de la finca de Planícia i l'acabament de les obres de la Costera, entre s'altres. També donà importància a les actuacions portades a terme per posar en marxa el tramvia de Palma.

Durant el 2010, manifestà Antich, és necessari actuar amb "total agilitat" perquè hi ha molts doblers per invertir i crear llocs de feina. El Govern i Madrid -advertí- "aposten" de manera "indiscutible" per la reactivació econòmica.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem Sagrera, fa mes de 11 anys
Au va! A més de rucs els hi fem auto-bombo!!!!! Aquests sociates ( tant a Barcelona com a Palma) són uns llepa-culs!
Valoració:0menosmas
Per pere, fa mes de 11 anys
Graias Madrid, gracias, moltes gracias..........els colonizats et saluden ¡oh Espanya., que nets de gran¡.
Valoració:0menosmas
Per Pere Antoni., fa mes de 11 anys
El que gasta -tuda- IB3 també és històric. Aquestes illes no tenen cura. Uns roben i els altres tuden sense mesura.
Valoració:2menosmas
Per aitzkoritz, fa mes de 11 anys
Misèria, molta misèria, això és el que és, ni més ni pus, no ens mereixem aqueixa humil.liació davant tothom, quina vergonya, aportes deu i et donen dos i mig i vens de "la capital del reino" com si haguessis aconseguit un "totsquansounoenarribaualessolesdelessabates", au venga no vos n´arrigueu més del poble mallorquí que feis empagueí, tapau-vos sa boca quan xerreu d´aquest tema, i segur que els assessors "presidencials" maneres, fullanes -de fulla-nes, ho agafau?- estaran supercontents, superditxosos, superflues.....
Valoració:4menosmas
Per robines, fa mes de 11 anys
Tot i està bé el que ha aconseguit n´Antich i el seu equip de govern encapçalat pel conseller d´economia carles manera és una minúcia i miserable donació per part del govern central el que ens donen, no és ni la meitat de la meitat del que realment ens correspón per l´aportació que la nostra economia aporta a l´estat (major) i no vé d´ara aquesta aportació ja fa un parell (mallorquí) de dàcades enrera que col.laboran al desenvolupament "nacional" y després per tenir l´autogestió de l´aeroport pareix que demanes caritat, per l´amor de déu siau un poc més fermes i "valents" a l´hora de negociar amb l´administració central que teniu argument de sobra per fer-vos valer un poquet més y augmentà uma mica l´autoestima d´aquest petit país, que no s´en riguin més de nosaltres sinó seguiu l´exemple d´altres conunitats històriques, sense anar més alluny la catalana (que també com la nostra ara tenen el mateix color polític estat central-estat autonòmic) o el basc fins i tot l´altre arxipèlag, el canari, mirau les contraprestacions que li dona l´adiministració a ells i a noltros i comparau, ens guanyen per goletjada, però tanmateix tenim el que ens mereixem, idò que te pareix bernadet......ja hi tornaràs.....
Valoració:4menosmas
Per jm, fa mes de 11 anys
Dels que 200 milions van destinats a fer un tren Manacor artà que ningú saps quantes desenes de persones portarà al més, gracis. Projectes absurds ja en feien els del PP!
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris