nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Solemne celebració de la Pasqua Militar

El comandant general, Juan Mariano Estaún, destacà que “la tradició militar ha de ser compatible amb la modernitat i l'eficàcia”

Dia de solemnitat. La Pasqua Militar és una commemoració que instituí el rei Carles III l'any 1782 com a prova d'agraïment als seus exèrcits arran de la recuperació per a la Corona de l'illa de Menorca espanyola.

El comandant general de Balears, Juan Mariano Estaún, presidí ahir la seva primera Pasqua Militar i destacà que les forces armades "han de ser modernes, eficaces i flexibles, harmonitzant els canvis que es produeixen a la societat i a la institució". Així mateix, assegurà que "conèixer i aprendre de la tradició militar ha de ser compatible amb la modernitat i amb l'eficàcia". El comandant general, que evocà els membres de les forces armades que han perdut la vida en operacions durant l'any passat, tingué un record especial per als dos guàrdies civils assassinats per ETA a Palmanova: Carlos Sáenz de Tejada i Diego Salvà. Finalitzà la seva al·locució amb els tradicionals "Viva Espanya! Viva el rey".

La Pasqua Militar es dugué a terme al palau de l'Almudaina en un acte solemne, amb pompa, però amb un cert regust estantís. L'acte s'inicià amb l'entrada al pati de la companyia d'honors. Acte seguit, s'incorporà la bandera de l'Estat a la formació, mentre sonava l'himne espanyol. El comandant, abans del discurs, passà revista a la companyia d'honor i abans de concloure l'acte es retirà la bandera espanyola, mentre tornava a sonar la Marcha Real.

A l'esdeveniment hi assitiren el president del Govern, Francesc Antich; el delegat del Govern, Ramon Socias; la batlessa, Aina Calvo, i Aina Radó, vicepresidenta del Parlament, a més del conseller d'Educació, Bartomeu Llinàs. També hi eren presents Antoni Terrasa, president del TSJB; Bartomeu Barceló, fiscal superior; el senador Joan Fageda; la diputada Maria Salom; la rectora, Montserrat Casas; el cap superior de Policia Bartomeu Campaner; el coronel de la Benemèrita, Basilio Sánchez Rufo; el president de l'Acadèmia de Medicina de les Balears, Alfonso Ballesteros, i el president-editor de dBalears Pere Serra, entre d'altres. En la cloenda, es posaren diferents condecoracions i se serví vi espanyol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris