nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

UM integrarà Cerdó a l'executiva si Nadal se'n va

S'estava negociant, però la direcció troba que la darrera “provocació” dels nadalistes posa traves al procés. No ha agradat que el comitè de Palma condemnàs 'a mitges' la corrupció

La direcció d'Unió Mallorquina ha negociat amb la presidenta del partit a Palma, Cristina Cerdó, la seva integració en l'executiva i en el consell Polític -ara no hi ha cap nadalista en cap d'aquests dos òrgans-, sempre que el portaveu a l'Ajuntament, Miquel Nadal, dimiteixi com a regidor de Cort.

Amb tot, a la direcció del partit no li ha agradat gens el darrer moviment de peça dels nadalistes i considera que l'última "provocació" d'aquests dificulta aquest procés d'integració.

L'executiva no comparteix els termes en què fou redactat l'acord del comitè de Palma que es féu públic dilluns, hores abans que es reunís la direcció per descartar ara un congrés extraordinari i convocar-ne un de polític per al dia 25 per elegir un president en substitució de Miquel Àngel Flaquer, que dimití fa dues setmanes en compliment del codi ètic.

Precisament, el fet que l'acord de Palma vagi en contra del codi ètic del Pacte és el que menys ha agradat a la direcció. Mentre que aquest codi preveu la dimissió de càrrecs imputats amb mesures cautelars, com en el cas de Nadal, el document d'UM-Palma just expressa "el rebuig de qualsevol forma de corrupció sentenciada pels tribunals amb caràcter ferm", la qual cosa suposa, per l'executiva, una condemna "a mitges" de la corrupció.

Tampoc no ha agradat que l'acord inclogués una petició a Nadal perquè no dimiteixi com a regidor, atès que això suposa incomplir el codi ètic i perquè, malgrat que es parla d'un "suport unànime", no tot el comitè hi estava d'acord. En aquest sentit, alguns munaristes consideren, a títol personal, que la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, el complirà si n'és el cas.

L'acord de Palma, que no s'arribà a votar, també demanava la convocatòria d'un congrés extraordinari sense determinar quan s'hauria de fer. Els nadalistes voldrien que fos aviat, però l'altre sector de Palma -liderat per Francesc Buils i Maties Barón- no descarta fer-lo a mitjan o a final d'any -també s'hi triarien candidats- i deixar ara que continuï de president provisional Joan Monjo. Finalment, una altra part de la direcció s'estima més evitar-lo i escenificar la renovació de la cúpula en el consell polític de dia 25 amb l'elecció d'un nou president, que podria ser Pep Melià. Per a més endavant, no descartaria una mena de convenció per escollir candidats electorals.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Toni, fa mes de 11 anys
Cauran els "Nadalistes" en el parany?
Valoració:1menosmas
Per Xoriguer, fa mes de 11 anys
A mi em fot dels nervis cada cop que els veig fent els titella. A vegades quan veig el Antich o la Calvo o l'Armengol, em fan certa pena, perquè em semblen fora de lloc, però després me n'adono que no. Saben perfectament on són, i per molt que, de tant en tant, surtin fent veure que el PSIB existeix, no existeix, només existeix el PSOE. I m'encén molt que constantment ens enganyin, fent-nos creure que el PSIB existeix.

Tant de bo tots els que formen el partits nacionalistes acabin veient algun dia que molt més preocupant que el PP és el PSOE. Perquè són igual de malvats, però el PSOE sempre aconsegueix que la resta els hi riguin les gràcies i que fins i tot, els partits d'esquerra els recolzin…

Valoració:0menosmas
Per Xoriguer, fa mes de 11 anys
Em fa molta més por que no tingueu por del PSOE, perquè ells també ens volen a tots provincians. O no recordeu que ells són els que paguen als assassins del GAL amb els nostres impostos. Si als del PSOE sembla que els surt tot gratis és només perquè ningú els demana explicacions
Valoració:1menosmas
Per Xoriguer, fa mes de 11 anys
Em fa molta més por que no tingueu por del PSOE, perquè ells també ens volen a tots provincians. O no recordeu que ells són els que paguen als assassins del GAL amb els nostres impostos. Si als del PSOE sembla que els surt tot gratis és només perquè ningú els demana explicacions
Valoració:1menosmas
Per El codi ètic?, fa mes de 11 anys


Algú ha vist o ha llegit el Codi Ètic acordat pel pacte? La premsa l'ha publicat? Quins partits l'han signat? Està amagat? S'ha perdut?


Valoració:2menosmas
Per ca'l marraco, fa mes de 11 anys

A quin codi ètic feu referència aquell que permet que la Margarita Najera, que esta imputada, sigui nomenada consellera de treball o comissionada a la Platja de Palma?

O és el mateix codi etic que permet que en Joan Font del PSM de Petra estant imputat sigui nomenat conseller de patrimoni i culturar per la senyora Armengol?

És aquest codi ètic que diu unes coses per Unió Mallorquina i altres pel PSOE o pel Bloc?
Valoració:11menosmas
Per pepet del cul estret, fa mes de 11 anys
Però quin codi ètic? Enterate'n Marià que no se'n va signar cap. Què és una trola. Que fins i tot el periodista Pepe Iglesias i na Angela Segui varen dir al debat d'IB3 que ho havien demanat a n'antich i als del Bloc i varen fer-se els locos perquè en realitat no existeix. Ningú no l'ha vist, però tu creus que una persona ha de dimitir perquè a n'aquests els pareixi bé, sense uns criteris i uns principis, Aquests volen que en Nadal dimiteixi perquè és un gra que tenen a l'Ajuntament de Palma, no per cap criteri ètic. idó que es fotin i se'n vagin a cardar llana,
Valoració:6menosmas
Per Marià, fa mes de 11 anys
Quin desveri! Si no sou capaços de fer cumplir el odi ètic, més valdria no l'haguessiu firmat. En Nadalet no fa més que nosa dins Cort i dins el partit. Mem si tendreu el coratge de treure'l i el podeu enviar al PP. Es ben hora que fasseu una netetja i mostreu una "mallorquinitat" honesta.
Valoració:-11menosmas
Per pepet el del cohet, fa mes de 11 anys


Molt bé, molt bé, na Cerdó a l'executiva. Me pareix vergonyós. O sigui una dimissió a canvi d'un càrrec, això és antiètic. Vaja quina carrera esteu fent els progres d'UM, no en teniu ni idea de com es fan les coses. La democràcia no vos interessa, per això no voleu que se celebri un congrés en què tots anirieu al carrer. Però de qui ha estat la idea d'aquesta collonada?
Valoració:5menosmas
Per pepet el del cohet, fa mes de 11 anys


Ja, ja, ja...También dijeron lo mismo cuando Ginard rompio el pacto en Campos. Y de Cerdà en Pollença cuando expulso del govern municipal al del Bloc. Ja, ja, ja...Un partido no se puede permitir el lujo de alzar la voz a un comité que aporta tantos votos y militancia como lo es Palma, campos o Pollença. Así que señora Ezar, le han vendido una moto a propulsión.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris