nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Un exgerent del PP comprà els televisors que hi ha al palauet

L'antecessor d'Areal adquirí aparells per valor de 90.000 €. Les comprovacions de la Guàrdia Civil desmunten la “teoria de la vidriola” sobre aquesta adquisició

Antonio López, que va ser gerent del PP balear de 1999 a 2003, apareix com la persona que pagà 41.000 €, per juny de 2006, a l'empresa Bang & Olufsen per l'adquisició de televisors de gamma alta i accessoris. Els sis televisors, inclòs un de 50 polzades, que hi ha al palauet del carrer de Sant Feliu, a Palma, procedeixen d'aquesta compra, segons consta en un informe fet fa poc per la Guàrdia Civil i ja entregat al jutge José Castro.

Antonio López Robles fou gerent del PP just abans que Fernando Areal, cunyat de l'expresident Jaume Matas. És l'home de Josefa Lorca. Tots dos són administradors solidaris de Diel Eléctrica SL, amb seu al carrer d'en Dureta d'Inca, ciutat on viuen. El 3 de desembre passat, la dona prestà declaració davant el jutge Castro per tractar d'aclarir la procedència dels aparells trobats al palauet i que, curiosament, figuren a nom de Diel SL.

Josefa Lorca Martínez entrà a la sala com a testimoni i en sortí com a imputada. El jutge considerà que "la seva declaració constitueix una befa al sentit comú, amb evident ànim falsari" i amb la creença que "falta a la veritat per encobrir altres persones".

En síntesi, Josefa Lorca testificà que havia treballat per al pare de Jaume Matas a Eléctrica Matas i que, després del tancament de la tenda, l'any 1995, ella es quedà amb una sèrie d'aparells electrodomèstics. Quan els anava venent en guardava els doblers en una vidriola i, finalment, els reintegrà a Matas amb una cuina a l'adossat de Cas Català, on residia abans de comprar el palauet, i televisors a la nova residència del carrer de Sant Feliu.

Les sospites del jutge i del fiscal eren, i ara es reforcen, que la intenció de Josefa Lorca era la de proporcionar una coartada a l'expresident per justificar la procedència dels televisors i els doblers en efectiu que calgué pagar-ne, i no figura que els aparells els compràs la família Matas-Areal.

L'informe de la Guàrdia Civil reflecteix també que Antonio López efectuà la compra dels televisors i dels accessoris, per juny de 2006, "a instàncies de Fernando Areal", cunyat de Matas i en aquells moments gerent del PP balear.

La sospita de la Benemèrita és que Maite Areal va veure aparells de gamma alta a la seu de Madrid de Bang & Olufsen, al número 34 del carrer d'Ortega y Gasset, i a partir d'aquí hauria demanat al seu germà que dugués a terme "les gestions oportunes".

Però, a més dels 41.000 € mencionats, els guàrdies civils que treballen a les ordres del jutge Castro, després de contactar amb els responsables a Madrid de Bang & Olufsen, han trobat una segona factura, d'un poc més de 4.000 euros, de les mateixes dates que l'anterior i a nom de Diel SL, i una altra de 45.000 €. Quant a la darrera, es té constància que és per la compra d'aparells de gamma alta i accessoris com altaveus, auriculars i altres.

Segons els experts, l'informe de la Guàrdia Civil reforça la imputació de Josefa Lorca i no es descarta imputar també López. El delicte que se li podria atribuir seria el de blanqueig de capitals.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per J.M. Pinya, fa mes de 11 anys
Es normal que un gerent de pepé pagui els televisors. No és ètic, però és normal.
I no passarà res.
Tots intuim que prescriurà, o pitjor encara si finalment resulta que la justicia els declara innocents.
Procés ràpid, just i exemplar!!!!!!
Valoració:1menosmas
Per Toni Martorell Mir, fa mes de 11 anys
A més de ser honrats , heu han de parèixer. Aquests bandarres ni siquiera heu volien parèixer, que no heu eren esta ben clar. En Toni Lopez gerent del PP, n'Areal gerent del PP, sembla un cortijo, en Reus un polític de president de GESA amb pis a Madrid. Per desgracia meva els conec a tots, inclús a na Pepita (Josefa) Lorca, i el que vos puc dir és que son una tropa d'impresentables. Sabia que no eren de fiar, cap ni un d'ells, però que arribarien tan a lluny amb els nostres doblers, mai m'ho hauria imaginat.
VERGONYA CAVALLERS, VERGONYA
Valoració:3menosmas
Per Boicot al peperos!, fa mes de 11 anys
Aquesta parella tenen una tenda a Inca de la cadena EXPERT: ja sé on no he d'anar a acomprar pus mai més.
Valoració:2menosmas
Per joanet de l'onso, fa mes de 11 anys
Bon al·lot... en Jaume Matas,
els altres són els dolents
ells es troben ben calents
i si tens picó ...te grates.

Vaja un hivern més calent...
que s'ha pensat el jutge Castro
ara no veuen aquesta gent
que tot ho ha comprat a nes "Rastro"

De porc i de senyor,
diuen que s'en vé de raça
passejau-vos per sa plaça
i destriareu qui fa pudor

Ara mateix fa colló,
tanta de gent emputada
no veuen que es senalló
és ple de gent imputada

En Matas...és un exemple
del que hem criat fins ara
És hora de desmamar
tots aquests amb tanta barra

Avui dia dels Reis d'Orient
i també del Rei Herodes
és hora d'aixecar retjoles
i tornar els doblers a sa gent

En Jaumet no té vergonya,
i els altres?...tampoc
és hora de canviar es joc
així no anam ni de conya

molts d'anys


Valoració:11menosmas
Per Joan, fa mes de 11 anys
Quins pocavergonyes!!! Ens han robat als mallorquins i també han robat als afiliats del seu propi partit... hi ha que ser ben curt per seguir votant al Partit Popular!!!
Valoració:9menosmas
Per Es carboner d'Esporles, fa mes de 11 anys
Matas a Guantanamo!! Que no torni...
Valoració:13menosmas
Per Chin-Chin, fa mes de 11 anys
Que el tanquin als EEUU! Que no torni aquí!
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris