algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

L'Estat invertirà el 2010 544 milions d'€ a les Illes, 130 més que enguany

Ramon Socias ha destacat dels nous pressuposts la seva austeritat i l'orientació a polítiques socials

L'Estat destinarà el 2010 a les Illes Balears partides pressupostàries per valor de 544 milions d'euros, la qual cosa suposa 130 milions d'euros més que els que varen destinar al present exercici. Del total, 217,3 milions d'euros corresponen a inversions directes, 200 milions d'euros a transferències de capital i, uns altres 127 milions d'euros a convenis per a la realització d'inversions.

Aquestes són les principals partides previstes per a les Balears en el projecte de Pressuposts Generals de l'Estat (PGE) per a 2010, que ha presentat avui a Madrid la vicepresidenta segona del Govern i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, la qual els ha qualificat d'"adients" per a l'actual moment econòmic, ja que se centren en combatre els efectes de la crisi sobre empreses i ciutadans i estableixen les bases de la recuperació econòmica.

Un poc més tard, el delegat del Govern per a les illes, Ramon Socias, ha oferit una informació més detallada de les diferents partides que arribaran des de l'Estat a les illes durant el pròxim anys, i ha exposat que els PGE es caracteritzen en aquesta ocasió per la seva austeritat i per estar orientats cap a les polítiques socials. Sense oblidar que les illes seran "de les poques Comunitats" que augmenten les seves inversions en medi ambient, amb 33 milions d'euros (2 més).

A més dels 544 milions d'euros citats, es rebran uns altres quatre milions d'euros destinats a subvencionar el trànsit de mercaderies amb la península, uns altres 122 milions d'euros per subvencionar el trànsit aeri de passatgers, i 80 milions d'euros més per a la mateixa finalitat, però aplicada als qui optin pel marítim. Una quantitat, aquesta última que Balears compartirà amb les Canàries.

Un dels aspectes que ha destacat Socias en la proposta de PGE que ha elaborat el Govern, pel que fa a les Balears, a on "augmenten" les inversions en infraestructures de transport. S'hi dedicaran 150,24 milions d'euros, dels quals 102,6 milions aniran als aeroports, amb un repunt del 5,2%; i altres 47,7 milions a ports, amb un increment del 7,7 per cent.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Antoni, fa mes de 11 anys
Salvados!. (Els polítics i els seus sous, vull dir).
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris