algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Govern diu que no han d'existir «incomoditats» entre els socis

La portaveu del Govern balear, Joana Barceló, va fer avui una cridada a la «responsabilitat» dels socis del Govern, UM, Bloc i PSOE, perquè existeixi la tranquil·litat necessària per governar a favor de la ciutadania, i en aquest sentit, ha sostingut que «ningú ha de sentir-se molest» amb la forma de governar de l 'Executiu autonòmic en el seu conjunt.

Així ho ha apuntat avui en declaracions als mitjans de comunicació després de participar en un acte a Palma de reconeixement als professionals que treballen en guarderies de la Comunitat Autònoma, en relació amb un possible «malestar» al si d'UM amb alguns socis de Govern, després de la dimissió de Damià Nicolau com a secretari general de la formació nacionalista per la seva presumpta implicació en una peça separada del cas Son Oms.

Sobre aquesta qüestió, Barceló ha assegurat que en aquest moment hi ha un Pacte «molt clar, que existeix i funciona», i ha apuntat que l'esmentat acord de governabilitat «és clau i ha de funcionar. Per tant, el Govern «no ha d'afegir res més i no ha d'admetre cap incomoditat», ha remarcat sobre aquesta qüestió.

«Jo crec que tant UM, com el PSOE i el Bloc, són conscients de la importància del Pacte de Govern i de la responsabilitat de gestionar el Govern de les Illes, el Consell i l'Ajuntament de Palma. Es una responsabilitat molt gran davant dels ciutadans i, per tant, com a portaveu del Govern, en aquest moment he d'apel·lar a aquesta responsabilitat, a la tranquil·litat i el necessitat de governar a favor de la gent, que ha de ser la primera prioritat de tots», ha sostingut.

Cap apuntar, que el magistrat del TSJB Antoni Capó ha acordat en una interlocutòria l'obertura del judici oral contra el diputat del Grup Mixt, Bartomeu Vicens, l'exsecretari general d'UM, Damià Nicolau, i l'antic comptable del primer, Tomàs Martín, per una peça separada del Cas Son Oms, que investiga la presumpta trama de corrupció ordida en els anys noranta entorn de la requalificació del polígon industrial palmesà.

Així ho recull la interlocutòria dictat divendres passat pel magistrat Antoni Capó, després que el passat 18 de setembre la Fiscalia Anticorrupció sol·licités en el seu escrit d'acusació les penes de presó de 4 anys i sis mesos per a Bartomeu Vicens i de 3 anys i 2 mesos per a Damià Nicolau per sengles delictes de malversació de cabals públics i prevaricació administrativa, en el marc d'una peça separada del cas, relativa al suposat pagament per part de Vicens de 12 mil euros de fons públics al seu comptable a canvi d'un informe plagiat d'internet.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris