nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

Tomeu Vicens i Miquel Nadal, en mans del TSJIB

Sol·licita al TSJIB que assumeixi el cas perquè els imputats són aforats. Els acusa de prevaricació, frau i malversació. Nadal diu que és innocent però que dimitirà si li imposen mesures cautelars

39082

Vicens i Nadal en una roda de premsa del Consell.

P. BOTA

La jutgessa del cas Can Domenge ha trobat "indicis racionals de criminalitat" a Miquel Nadal i Bartomeu Vicens. Carmen González acusa l'actual conseller de Turisme i el diputat autonòmic dels pressumptes delictes de prevaricació, frau i malversació de cabals públics. Com que es tracta de dues persones aforades, la titular del Jutjat d'Instrucció 12 ha decidit enviar la causa al Tribunal Superior (TSJIB) perquè n'assumeixi les competències. En aquells moments, Nadal era el vicepresident del Consell de Mallorca i Vicens, el responsable de l'Ordenació Territorial de la institució. La magistrada afirma que Nadal tingué "una intervenció personal activa en la desafectació de Can Domenge".

Indica, a més, que "va conversar amb els que finalment varen resultar adjudicataris i que començaren a fer feina en el concurs molt abans que es publicàs en el BOIB". A més, assenyala que "signà la resolució que hem considerat prevaricadora". Aquesta determinació és el Decret del 30 de desembre de 2005, que diu: "La selecció del contractista no s'atendrà exclusivament a l'oferta que presenti el preu més alt, sinó a la que, en conjunt, presenti l'oferta més avantatjosa". La jutgessa afirma que Nadal "incorregué en greu error o engany" perquè quan declarà digué que els terrensy es venien per finançar el Consell. Però el resultat fou que l'adjudicació dels terrenys de Can Domenge a la UTE de Sacresa i Ferrà Tur "a un preu aproximadament inferior en 30 milions d'euros al valor de mercat". La jutgessa apunta que als comptes públics es deixà d'ingressar aquesta quantitat "sense justificació".

Nadal no dimiteix

El conseller de Turisme afirmà ahir que "si el Tribunal adopta cap mesura cautelar dimitiré perquè no vull perjudicar el Govern". En declaracions als periodistes a Cort, defensà la seva innocència: "L'adjudicació de l'expedient de contractació es va fer amb total i absoluta legalitat". Nadal confirmà que la decisió d'elevar el cas al TSJIB "era esperada" i apuntà la seva intenció "de col·laborar amb els tribunals". Pel que fa a Vicens, la magistrada diu que "fou ell qui sol·licità la venda de l'immoble". Afirma que optà per un concurs en què no es justificava "de manera raonable l'existència d'altres factors determinants diferents al del preu". La jutgessa ha fet una exposició raonada al TSJIB perquè continuï amb la instrucció del cas. A principi de mes també trobà indicis de criminalitat contra el president d'Unió Mallorquina, Miquel Àngel Flaquer. González sol·licità una fiança de responsabilitat civil solidària de 38 milions d'euros per a Flaquer i la UTE que va obtenir els terrenys.

Judici oral al TSIJB per a la peça separada

El TSJIB ha acordat l'obertura del judici oral per una peça separada del cas Son Oms. Aquesta investiga un estudi sobre el valor del sòl a Mallorca encarregat pel Departament del Territori del Consell de Mallorca i pel qual es varen pagar 12.000 euros. L'exdiputat d'Unió Mallorquina ara al grup mixt, Bartomeu Vicens, i l'exsecretari general de partit, Damià Nicolau, són acusats de malversació de cabals públics i de prevaricació. Els fiscals demanen quatre any i mig de presó per a Vicens i tres anys i dos mesos per a Nicolau.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Carla, fa mes de 11 anys
Penso que harien de dimitir els tres diputats, amb el seus càrrecs de confiança, el Parlament és un lloc a on han de fer lleis i no prendre el pél als ciutadans. No s'han d'excusar amb el rollo de que son aforats, tots tenen una responsabilitat i ja n'hi ha prou de la vanitat de na Munar i de la seva roïnesa. Tothom té dret a ser vanitós però ser mequí i jugar amb els doblers del poble és ser roï. Han viscut massa temps de la política i la política no és per treuré benefici propi, és per aconsseguir el millor pels ciutadans. Han destrossat l'illa, han malversat els imposts, els hem pagat totes les trapelleries, ara marxin, marxin i deixin pas a persones honrades, que segur que en tenim.
Valoració:2menosmas
Per makinet, fa mes de 11 anys
Vaja quina carota que tenen aquesta parella de delincuents. I després diuen que els que desestabilitzen són els "rojos", el psm, els verds, etc. A la presó amb ells 2, els senyorets de les pilotades urbanístiques, la malifeta preferida els bucaners, malvats i bandits d'UM= Una real Màfia!
Valoració:2menosmas
Per SRA.POH, fa mes de 11 anys
Politicuchos de UM, lo pagareis muy caro...
Valoració:3menosmas
Per M. Munar, fa mes de 11 anys
Que fotut ha d'esser veure com et putejen i tú a aguantar. Els collons es tenen per més coses que per dur-los penjant i a UM li serveixen de poc més.
Valoració:4menosmas
Per Jaume, fa mes de 11 anys
Això és una p... monarquia (sic) bananera.
Només el tercer món te tants casos de corrupció com les Balears!

Quina llàstima...
Valoració:7menosmas
Per carles, fa mes de 11 anys
arruix delinqüents! Sou escòria, una vergonya per la humanitat
Valoració:13menosmas
Per TONI, fa mes de 11 anys
FESTIVAL DEL HUMOR!!

Això és massa! quines cares, innocents com dos nins d'escoleta! i no dimiteix es tio barrut, és/son un càncer pel partit i per Mallorca!! un conseller imputat que s'aferra a la cadira, PARTEIX JA HOME! QUE FAS EL RIDÍCUL!!

Quina vergonya tots plegats! ja es que a nivell nacional no ens fan molt de cas, si no només del Palma Arena i d'això ompliriem tots els espais de notícies!

Matas, Mallorca no perdona!
Nadal, Mallorca no te vol, parteix!!
Valoració:8menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 11 anys
Composició des parlament balear;
PP 28,
AIPF 1,


PSOE 16,
PSM-EN, EU-EV, ESQUERRA UNIDA, 4
PSOE-EXC 6
PSM-VERDS 1

UM 3,

Vull acord entre PP i UM, ès millor lo dolent conegut.


Valoració:3menosmas
Per Crits, fa mes de 11 anys
En aquests moments, Sr. Nadal, i tal com estan ses coses, hauríeu de dimitir.

Però no perquè sigueu innocent o no d'aquest desfalc a ses nostres butxaques. No. Això té poca importància a hores d'ara. Hauríeu de dimitir perquè qui exerceix es càrrec de Conseller de Turisme necessita de tota sa credibilitat i honorabilitat per a poder treballar amb eficàcia. No fer-ho no deixa de ser una falta de lleieltat cap a tots aquells a qui vàreu demanar confiança per a representar-mos en unes institucions que són de tots, bàsiques per a sa bona marxa i prosperitat de sa nostra comunitat. Heu de pensar que hi ha d'altres persones, a part de vos, que estan en condicions –en molt millors condicions- d'ocupar sa Conselleria de Turisme amb eficàcia.

No dimitir suposaria “usurpar” es dret que tenim tots a que qui ocupa un càrrec clau per es nostro benestar i prosperitat sigui una persona en ses millors condicions per a exercir aquesta tasca amb sa màxima eficàcia.

Una altra casta de corrupció, no motivada en aquest cas per s'avarícia, sinó per sa vanitat
Valoració:8menosmas
Per toni, fa mes de 11 anys
La jutgessa és del PSOE també?
Hi ha contuberni contra UM?
Caça i captura de UM?

Hauran de fer un xantatge encara més convincent?.

Fora UM. Aquest partit com que ha estat en contacte amb el PP, put igual.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris