muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

El magistrat Capó obre judici oral contra Vicens i Nicolau pel cas Son Oms

Encara no hi ha data per a la celebració de les vistes

El magistrat Federico Capó ha acordat obrir judici oral contra el diputat autonòmic i exdirigent d'Unió Mallorquina (UM), Tomeu Vicens, i l'exsecretari general d'UM Damià Nicolau pels delictes de malversació de fons públics i prevaricació en una peça separada del cas "Son Oms".

Aquesta peça versa sobre el presumpte pagament de 12.000 euros de fons públics del Consell de Mallorca per part de Vicens al comptable Tomás Martín, també imputat en la causa, a canvi d'un estudi plagiat sobre el preu dels solars a Mallorca en què també hauria participat Nicolau.

L'assumpte serà jutjat per la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), al capdavant del qual hi ha el seu president, Antoni Terrasa, i els magistrats Javier Muñoz i Felisa Vidal, sense que de moment hi hagi data per a la celebració del judici.

La Fiscalia demana quatre anys i mig de presó per a Vicens, que era conseller insular de Territori en el Consell de Mallorca, i altres tres per a Nicolau, que era el seu subordinat.

Per a ambdós, el fiscal Anticorrupció Joan Carrau sol·licita a més la inhabilitació absoluta per exercir càrrec públic durant vuit anys.

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) és el competent per jutjar aquest cas, donada la condició d'aforat del diputat Tomeu Vicens.

El diputat, suspès l'octubre de militància d'UM -ara forma part del grup mixt i recolza amb el seu vot el Govern balear-, està imputat per la seva presumpta participació en la compravenda il·legal de terrenys en el polígon industrial de Son Oms.

Presumptivament, Vicens hauria participat en una trama de corrupció en la gestació i explotació del polígon, mitjançant el cobrament de més d'un milió d'euros per mitjà de la societat Metalumba quan ocupava el càrrec de conseller insular del Territori entre els anys 2003 i 2006.

Segons la Fiscalia, Vicens va usar el seu càrrec per obtenir el 15 per cent de les diferents parcel·les de Son Oms.

Nicolau va dimitir dissabte passat de la seva responsabilitat de secretari general d'UM i va assegurar que és "innocent" dels càrrecs que se li imputen.

"Pens que aquesta és la millor decisió per a mi mateix i per a la meva família", va dir Nicolau, que va ser elegit secretari general en el congrés que va celebrar la formació el juliol passat. Segons Nicolau, la seva decisió és totalment personal i no ha rebut cap pressió per part de ningú a l'hora de prendre-la.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris