algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Se cerquen catalanoparlants

El programa de voluntariat lingüístic de Paraula ja té vora 1.200 participants, més de la meitat dels quals són de Palma. En prop d'un any, s'hi han adherit el 85% dels ajuntaments de les Illes.

"A Palma sempre necessitam catalanoparlants", assegura Pilar Arnau, coordinadora del voluntariat lingüístic de Paraula. Dels prop de 1.200 membres que ja té el programa per conversar en català per parelles, més de la meitat són de Ciutat. I és aquí, sobretot, on ha crescut més l'interès entre els nous parlants que cerquen algú amb qui millorar el nivell oral de català, encara que a Eivissa també ha arrancat amb molta força. Els aprenents, com els anomenen a Paraula, "són gent de tota mena", explica Pilar Arnau. Les dones hi són majoria i el grup més nombrós té entre 30 i 45 anys, però n'hi ha de totes les edats i nivells de formació. Segons el lloc d'origen, el grup més gran és el dels espanyols, sobretot d'Andalusia, Madrid, Castella i Galícia; però també n'hi ha d'europeus, principalment alemanys i francesos; i d'africans i asiàtics. Arnau indica que no tots els interessats són nouvinguts, n'hi ha que fa temps que viuen a Mallorca.

Per ajudar-los, només cal apuntar-se a la web paraula.cat/ambtu i dedicar-hi una hora a la setmana durant deu setmanes. Paraula s'encarrega de presentar els qui volen aprendre i els catalanoparlants, en fa un seguiment i fins i tot els ofereix la possibilitat de fer algunes excursions. La darrera va ser a Binissalem i la pròxima, a Sant Llorenç del Cardassar el mes que ve. "No es tracta de fer classes particulars", aclareix Arnau, sinó d'ajudar a aprendre passant-ho bé, a través de la conversa. El 85% dels ajuntaments de les Illes s'han adherit al programa, que té seus a Mallorca, Menorca i Eivissa i el suport de la Direcció General de Política Lingüística i de tota mena d'entitats, incloent-hi tots els sindicats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris