algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Les famílies que ajornin la hipoteca hauran de continuar pagant cada mes

Aturats, autònoms amb pocs ingressos i vidus poden demanar ja a les seves caixes d'estalvi que, durant tres anys, els devallin la quota del crèdit fins a la meitat, però després ho hauran de tornar tot

Les famílies que passin per problemes econòmics i tinguin una hipoteca podran demanar a la seva caixa d'estalvis que els davalli durant un període de tres anys les quotes mensuals que estaven pagant fins ara. La rebaixa no serà del 100%, com pogué semblar dimarts quan el president del Govern, Francesc Antich, anuncià la mesura, sinó que, com a molt, arribaria a la meitat aproximadament del que es paga cada mes. En qualsevol cas, allò que deixin d'abonar ara ho hauran de tornar més tard a les respectives entitats financeres.

El president del Govern balear ho comunicà dimarts al Parlament i ahir, al Consolat, es concretà l'acord entre l'Executiu i les sis principals caixes d'estalvi que operen a les Illes: la Caixa, Sa Nostra, la CAM, Colonya Caixa Pollença, Caixa Rural i Bancaja.

De fet, algunes d'aquestes entitats ja oferien mecanismes a les famílies amb problemes per alleugerir temporalment les càrregues de la hipoteca, però ara, amb la mediació del Govern, totes tindran les mateixes condicions i els ciutadans que compleixin els requisits les podran exigir.

Els beneficiaris d'aquesta mesura seran persones que fa tres mesos que es troben en l'atur, autònoms amb ingressos molt baixos i pensionistes per viudetat des de fa un any. Aquests només podran demanar-ho per a la hipoteca de la residència habitual i la Conselleria d'Habitatge s'encarregarà d'acreditar-ho. També s'hi inclou els titulars de la Hipoteca Jove o de la Primera Hipoteca.

Ni el conseller del ram, Jaume Carbonero, ni els representants de les caixes aclariren ahir quanta gent es pot veure afavorida per la mesura. Sí que deixaren clar, en canvi, quin és el seu objectiu. El de l'Executiu, evitar desnonaments provocats per una situació temporal de crisi. El de les caixes, aturar l'increment en la morositat que els obliga a apropiar-se de cases que ara no tenen mercat.

L'acord, que ja està en vigor i durarà fins al final del 2010 amb opció de pròrroga, obliga les caixes a oferir dues possibilitats als clients amb problemes. La primera és concedir-los un període de carència de tres anys en el pagament de les hipoteques i la segona suposa l'ampliació del termini d'amortització dels préstecs fins a tres anys. En el primer cas, per una hipoteca de 180.000 euros es passaria de pagar uns 800 euros al mes a abonar-ne 361 durant tres anys, perquè en aquest període just es faria front als interessos i s'ajornaria per més envant el retorn del capital. En el segon, per una hipoteca de 180.000 euros a tornar en 25 anys es passaria de pagar 800 euros a abonar-ne 60 menys al mes, però ampliant tres anys el contracte.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Estudiantet, fa mes de 11 anys
Una hipoteca de 180000 euros a 25 anys sense interessos s'abonaria 600 euros per mes.

Sa mateixa hipoteca amb interessos variables també depèn des temps transcorregut, si han passat 15 anys, ja hauria pagat 108.000 euros i li quedarien per pagar 72.000 euros, que a un interès podem per cas de 1'5% serien 90 euros per mes, o sigui que sa quota mensual seria de 690 euros mes despeses administratives. Però ocorr que actualment estam en deflació, i s'interès enlloc d'esser 1'5% euros seria -1'5% euros o sigui uns interessos de uns -90 euros i una quota mensual de 510 euros.
Valoració:0menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 11 anys
Hi ha un problema moral o de ètica, la cobdicia del comprador i la usura del venedor.

També no hi ha igualtat de tracte, el qui fa la hipoteca també ha de tener el dret de poder renuntiar a la hipoteca i tornar el immoble.

També hi ha un problema de ignorantia sobre la aritmètica, basta suprimir la usura i posar el interés a zero. De aquesta manera en situation de deflation com la actual encara el bancs reben més, ja que si el contracte foss igualitari actualment se haurian de pagar a interés negatiu, exemple si se ha de pagar 100, com estam en deflation l'any qui ve només seria necessari pagar 98'8, ja que la deflation ha estad de 1'2%.
Valoració:1menosmas
Per Aprofitat, fa mes de 11 anys
Ah! Si ho han de tornar tot... Jo que en volia fer una!
Valoració:1menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 11 anys
El "trilero" Antich vos ha tornat enganyar, pagareu interessos i les caixes seguiran guanyant. El Govern és el ajor culpable que no hi hagi doblers al carrer ja que els bancs n'hi deixen per fer front a la seva despessa corrent. Ai,si aquests ens han de treure de la crissi amb les seves idees "kumbaià" pocdem començar a preparar el clot. Això si ara als de son Banya cases noves.
Valoració:28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris