nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

13.387 píndoles de l'endemà

És la quantitat que se'n receptà durant el 2008. A més, s'ha aconseguit fer descendir el nombre d'interrupcions voluntàries de l'embaràs un 3,5%

Els centres del Servei de Salut de Balears han dispensat en el darrer any 13.387 píndoles de l'endemà, un fàrmac que es vendrà sense recepta a partir de dilluns a les aproximadament 400 apotecaries de les Illes.

Aquesta xifra és consonant amb les prop de 13.000 unitats que es distribuïren a les farmàcies durant el 2007, quan no s'oferia de manera gratuïta. Això significa que no se n'ha disparat el consum total.

L'edat mitjana de les usuàries d'aquest anticonceptiu és de 27 anys, segons indica la Conselleria. A més, la gratuïtat de la píndola de l'endemà en els centres sanitaris públics ha suposat que més del 60 per cent de les dones que no desitgen quedar embarassades hi acudeixin quan sospiten que poden estar-hi.

Tanmateix, l'anticonceptiu postcoital es podrà comprar a les farmàcies sense recepta a partir de dia 28, un cop finalitzades les feines pel canvi d'estatus d'aquest medicament. Aquesta mesura fou anunciada el maig per la titular del Ministeri de Sanitat, Trinidad Jiménez, i pretén facilitar l'accessibilitat a la píndola i contribuir així a la reducció d'embarassos no desitjats entre joves i adolescents.

La Conselleria ha editat una guia d'actuació en anticoncepció d'urgència per als professionals, en què es detallen els criteris i procediments per emprar la píndola de l'endemà. Així, quan la dona acudeix a un centre de salut és atesa per un metge que avalua segons les normes d'indicació l'estat de salut de la usuària. Després prescriu, en cas que sigui convenient, aquest medicament.

D'altra banda, la Conselleria de Salut està en contacte amb el Col·legi de Farmacèutics per coordinar la dispensació de la píndola i fomentar l'educació sexual.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris