cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Bauzá situarà avui Ramis de número dos del PP balear

No pot ser secretari general perquè ha de ser elegit per un congrés, però seria coordinador i faria les mateixes funcions

110990

Joan Flaquer i Pere Rotger conversaren ahir als passadissos del Parlament.

Teresa Ayuga

L'exportaveu del PP i exdelegat del Govern central a les Illes, Miquel Ramis, es convertirà avui, previsiblement, en el nou número dos del PP balear. El nou president del partit, José Ramón Bauzá, té previst aprofitar avui la convocatòria del comitè executiu i de la junta directiva autonòmics del PP per presentar el seu equip de direcció, en què Ramis no seria de manera formal secretari general, però en faria les funcions. De fet, Bauzá només pot triar el secretari general entre els 21 membres del comitè executiu elegits en el darrer congrés i Ramis no és cap d'ells. Per això, té la intenció de nomenar-lo coordinador i deixar vacant el càrrec de secretari general. En la pràctica, però, faria les funcions de número dos del PP balear.

Com a vicepresidents del partit, Bauzá en mantindria l'actual, Pere Rotger, que ja ocupava aquest càrrec mentre Rosa Estaràs era la presidenta de la formació, i hi col·locaria també el batle de Manacor, Antoni Pastor, que ha donat suport a l'elecció de Bauzá. Més enllà d'aquests noms, es dóna per feta l'entrada en el comitè executiu de més d'un batle pròxim a Pastor. Aquesta setmana ja es va donar a conèixer que un dels nous membres de la direcció seria la primera vara de Llucmajor, Joan Jaume. Bauzà també podria integrar-hi el pastorista Joan Simonet, d'Alaró.

Pel que fa a la incorporació de Jaume Font, aquest ja ha dit públicament que no necessita cap càrrec i que pot acudir a les reunions de la direcció quan sigui cridat com a portaveu del PP al Consell. Bauzá pot optar per donar més continuïtat a la presència de Font en les trobades de la direcció, però no pot modificar els estatuts per incorporar-hi el portaveu al Consell com a membre nat, tal com passava abans que Estaràs fos presidenta del partit.

Francesc Fiol continuaria a la direcció perquè n'és membre mentre sigui portaveu al Parlament. També hi quedarien l'actual portaveu del partit, Carlos Simarro, i la gerent del PP Antònia Estarellas. En canvi, un dels que podria deixar el comitè executiu autonòmic del PP seria l'exconseller de Turisme Joan Flaquer. Aquest ha estat crític amb el procés seguit per substituir Rosa Estaràs i ha demanat de manera pública la convocatòria d'un congrés extraordinari. A més, ha anat delegant algunes de les responsabilitats que tenia al principi de la legislatura i abans de l'estiu deixà de ser portaveu adjunt del PP al Parlament perquè pogués ocupar aquest càrrec Toni Pastor, que ho serà el darrer any de mandat.

Ahir, precisament, es va poder veure en els passadissos del Parlament Flaquer conversant amb el vicepresident del partit i de la Cambra, Pere Rotger (a la imatge). No fou l'única reunió que es féu i el president de la formació, José Ramón Bauzá, també es deixà veure pel Parlament balear en la darrera jornada del debat de política general. El PP balear ha convocat per avui horabaixa el comitè executiu i la junta directiva autonòmics, màxims òrgans de direcció entre congressos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris