cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

De Santos és condemnat a 2 anys de presó

El magistrat Izquierdo dicta sentència contra De Santos per un delicte de malversació de cabals públics amb els atenuants de drogoaddicció i de reparació de danys

110984

Rodrigo de Santos, durant el judici.

Miquel Àngel Canals(Miquel Àngel Cañellas.)

L'exregidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma i president de l'EMOP, Javier Rodrigo de Santos, ha estat condemnat a dos anys de presó i a quatre d'inhabilitació absoluta com a autor responsable d'un delicte continuat de malversació de cabals públics. La sentència recull els atenuants de reparació de danys i de drogoaddicció. Això no obstant, no aprecia el de confessió ni el de penediment. El magistrat president del Tribunat del Jurat, Carles Izquierdo, va dictar sentència ahir envers el conegut cas De Santos, en el qual es jutjava l'expolític popular per haver utilitzat com a càrrec públic la targeta Visa municipal per fer pagaments de serveis sexuals a diversos llocs de cites homosexuals. De Santos va malversar més de 50.000 euros dels comptes municipals.

Sentència no ferma

Cal dir que el dictament no és ferm i que l'advocat de la defensa, Josep Ignaci Herrero, pot interposar-hi recurs d'apel·lació en el Tribunal Superior. Té cinc dies des que es notificà la condemna. Herreró afirmà que "encara no sé si la recorreré. Ho he de valorar. En principi em sembla bé". En cas que la recorregués, De Santos s'estalviaria, de moment, l'entrada a presó. La darrera paraula la té el magistrat Izquierdo. El president del Tribunal del Jurat -si la defensa no s'hi pronuncia- haurà de dictar en uns dies un nou acte en què es pronunciarà definitvament sobre la condemna. És a dir, si dicta un acte d'ingrés a presó a De Santos o no. Allò més habitual quan un condemnat no té antecedents penals i la sentència és de dos anys o menys és que no arribi a anar a la presó.

En aquest cas, té especial importància el tipus de delicte i el càrrec públic que exercia el condemnat. El veredicte del jurat popular fou taxatiu quan assenyalà que no volia ni suspensió de l'execució de la pena privativa de llibertat ni petició d'indult per l'acusat, en atenció a la relació entre el delicte "greu" comès i la condició de funcionari públic de Rodrigo de Santos. Aquestes mesures no són vinculats pel magistrat i en té la darrera paurala. De Santos s'enfronta amb un altre judici a partir del 5 d'octubre. En aquest cas, per abús sexual a menors. La Fiscalia li demana més de 20 anys de presó. L'exregidor és inculpat, a més, en un tercer procediment, relacionat amb presumptes irregularitats comeses en l'adquisició del castell de jocs infantils del parc de la Riera

Veure sentència completa

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Francesc., fa mes de 11 anys
sisi lluitem contra els estafadors, corruptes, etc.. Ja han mirat amb lupa tot el que deugué de firmar aquest home perquè el tenien agafat dels daixonses degut a les seues febleses?

Si és que els hi surt a compte robar i estafar!
Valoració:2menosmas
Per Indignat., fa mes de 11 anys
Amb aquesta justícia que tenim de "xixinabo", qualsevol cosa és possible. Fins que no se consideri el fet d'estar sota els efectes de les drogues/alcohol com un AGRAVANT en comptes d'un atenuant, continuaré pensant que això és una bestiesa. Si una persona decideix DE MOTU PROPI consumir una d'aquestes substàncies, el moment en el qual tria aquesta decisió és TOTALMENT RESPONSABLE dels seus actes INCLUSIU ELS PROBLEMES DERIVATS DE MANTENIR-SE SOTA ELS SEUS EFECTES. Per això segueixo pensant (com molta gent d'aquest pais) que la justícia és un caxondeo i que tenim el país i els politicutxos que ens guanyam a pols!
Valoració:6menosmas
Per lolo, fa mes de 11 anys
por demorarme en el pao de los impuestos cuando este señor era de Hacienda, me cobraban de sobracargo el 20 % él no se aplica la misma norma. Para k quieren los jueces mejores condiciones, e instalaciones pa esta manera de impartir justicia, valla ejemplo para los jovenes.
Valoració:6menosmas
Per maria Bordoy, fa mes de 11 anys
Encuentro que han sido demasiado benevolos con el la justicia. Le tendrian que poner 25 años de xcarcél para escarmentar a los demás politicos
Valoració:7menosmas
Per Confiança, fa mes de 11 anys
Diuen que Déu té més per repartir que no ha repartit. Tal volta la justícia li arribarà d´un lloc on no hi ha tribunal d´apel·lació. Viure per veure!
Valoració:7menosmas
Per Riera, fa mes de 11 anys
I a n'això li diuen justícia? Em sembla bé que li posin dos anys de presó perquè no hi entrarà i així ens estalviam uns doblers, però com és posible que no l'inabilitin de per vida? Com és que si jo tenc un accident i he begut alcohol encara que no sigui el motiu de l'accident és un agravant i en canvi aquest impresentable li donen la drogadicció com un atenuant?? Per favor, polítics i jutjes reflexionau i no permeteu que l'estat de dret s'en vagi a norris.
Valoració:14menosmas
Per Un més, fa mes de 11 anys
Au, un altre que se'n surt amb no res!
Ara a esperar un poc i després es podrà anar gastant el doblers de comissions que té a paradissos fiscals. (Aquest és massa viu per tenir-los al pot del cola-cao).
Viva la pepa!
Valoració:11menosmas
Per xaume, fa mes de 11 anys
Ara molts del nostres joves que estàn estudiant es voldran dedicar a la política per poder fer mangarrufes des de l'impunitat. Llavors vendran els jutges a demanar respecta per a la justícia...(Quina)
Valoració:17menosmas
Per Turriburri, fa mes de 11 anys
Aquí, el que pasa, és que en lloc d'esser els citadans els que sempre hem de tenir por a una senténcia injusta, haurien d'esser els jutges els que haurien de tenir por als ciutadans quan la dicten.
Valoració:7menosmas
Per Lina Tornamira, fa mes de 11 anys
Tothom té dret a equivocar-se. Aquest personatge ho ha fet de bon de veres, ha ficat la pota fins a límits estratosfèrics. Però, jo em demano: fins a quin punt no estem condicionats pel fet que fos del PP, ultracatòlic, homòfob de "cara a la galeria" i un prepotent "de tomo i lomo"...La justícia és com és, ens agradi o no.Que no hagi d´anar a la presó ho veig fins a cert punt raonable, no ha matat ningú, té fills, una família a la qual sostenir. Però que dintre d´uns anys aquest personatge tengui la possibilitat de fer-se amb una altra tarjeta de crèdit amb els doblers de tots, sincerament, no ho entenc.
Valoració:28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris