nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El cas Buckingham entra en el Jutjat n.3

La investigació policial entorn al patrimoni personal de l'expresident Matas en breu serà accessible per a les parts

Les diligències que els agents de la Guàrdia Civil han realitzat entorn al patrimoni personal de l'expresident Jaume Matas ja han entrat al Jutjat d'Instrucció 3 del magistrat José Castro, que les ha incorporat al cas Palma Arena i que estan a punt de ser accessibles per a les parts. Sobre Matas, ara mateix, recauen moltes sospites, però cap imputació ni tampoc prova o testimoni que l'acusi de manera directa. Tanmmateix, totes les sospites d'una pèssima gestió dels recursos públics l'impliquen a ell. El cercle es continua estrenyent en torn a l'exmandatari popular. La investigació de la Guàrdia Civil s'inicià a petició de la Fiscalia de les Balears arran d'unes denúncies anònimes que detallaven la fortuna de Matas.

També hi col·laborà l'Agència Tributària. Les diligències estaven en procés d'arxivar-se, en considerar el fiscal general de l'Estat, Conde-Pumpido, que no aportaven gran cosa. Aquesta decisió causà un terratrèmol a Palma, perquè els fiscals Carrau i Horrach opinaven que la investigació era substancial. El cas Buckingham conté les investigacions dutes a terme durant mig any, un temps curt per esbrinar si tot el patrimoni que s'atribueix a Matas és certament seu i si ho ha pogut pagar de manera lícita. Aquestes són les claus principals del cas Buckingham.

Una casa a Palma

Matas va vendre la seva casa de Cas Català i comprà la planta noble de Can Salas Menor, al centre antic de Palma. Però aquest edifici històric i protegit estava en molt males condicions. La restauració i mobiliari es presumeixen tant o més cars que el preu d'adquisició. Sembla que el matrimoni Matas-Areal no tenia ingressos suficients per justificar-ne la despesa.

Una casa a Madrid

Des de la legislatura passada, el matrimoni Matas-Areal paga un lloguer de 2.500 euros a Bartomeu Reus per un pis de 186 metres quadrats al barri de Salamanca de Madrid. Se sospita, però, que el propietari de l'habitatge és Jaume Matas, i que l'exconseller i actual president de Gesa és un testaferro. Hi ha indicis que apunten en aquesta direcció. A l'edifici ningú no coneix Reus, però sí Maite Areal, la dona de Matas, perquè assisteix a les juntes de propietaris i perquè ha dirigit obres en el pis. A més, la persona que féu l'opció de compra va ser el seu germà, Fernando Areal, exgerent del PP balear, i no Reus. Aquest pis -que en realitat són dos units- és d'obra nova de la constructora Sacyr Vallehermoso.

Un apartament

Matas estiueja a la Colònia de Sant Jordi en un apartament que és propietat de la seva mare. Se sospita, però, que en podria tenir un altre que encara no ha estrenat a primera línia, just davant del centre d'interpretació de Cabrera, a qui pren la vista. El cas és que el Ministeri de Medi Ambient adquirí, quan el dirigia Matas, els terrenys i promocionà la construcció del centre. Però tot i el preu milionari que pagà, la primera línia quedà en mans dels propietaris, que acte seguit hi feren una promoció d'habitatges de luxe. Una modificació puntual de les Normes Subsidiàries a ses Salines permeté duplicar-hi l'edificabilitat. La Benemèrita s'incautà d'aquesta documentació. La major part dels pisos de l'habitatge no s'han venut. Se sospita que Matas i algun altre destacat dirigent del PP en són els propietaris en documents privats.

Una vida de luxe

La denúncia que arribà a mans dels fiscals anticorrupció detalla que l'expresient i la seva dona duien un ritme de vida molt alt, en contradicció amb els seus emoluments. A més dels estudis dels tres fills a centres privats, es parla de viatges i de despeses a comerços de Palma i Madrid per a l'adquisició de mobiliari de marca. La Guàrdia Civil també ha investigat la compra de béns tangibles com ara joies i obres d'art pagades en efectiu. Això fa sospitar el cobrament de comissions.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per marc, fa mes de 11 anys
No hi hauria cap manera d'incloure els Srs. Pumpido, Castro i Barceló entre els acusats? Existeix alguna via per fer-ho, a través de partits, associacions, particulars, etc?
Valoració:6menosmas
Per Magdalena, fa mes de 11 anys
Em toca els nassos, per no dir els collons (és una manera de dir!), tot això que no hi ha ni proves ni testimonis... quan ell ha estat el cap de govern que ha convertit aquesta terra en Corruptilàndia, és a dir, el màxim responsable... I em deman, això que en diuen la Justícia (que hauria de dir-se la InJustícia!), tornarà a fer màniga ampla com va passar amb el cas Bitel, Mapau...?
Valoració:12menosmas
Per TONI, fa mes de 11 anys
Berenar i llegir això no pot ser, quina impotència veure com aquest personatge ens ha robat a mans plenes, viu com un senyor amb totes les comoditats i jo he de lluitar dia a dia per omplir la gelera de ca nostra!! és inust i amb el mal moment que estam passant ara, puc dir que també es cruel.
Aquest assumpte ja me té molt cremat i esper que el senyor jutge tengui en compte que un comportament com el que ha tengut aquest megalòman, pocavergonya, mentider i tota la seva colla de lladregots ha de ser durament castigat, esteim a les seves mans senyor jutge.

Matas, Mallorca no perdona!
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris