nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

“Ens amenaçaren amb fotos de Cardona a la Xina”

Kurt Viaene afirma que un extreballador d'una empresa contractada pel CDEIB li presentà una demanda en què se citava l'exconseller com a testimoni

110958

Viaene i el seu advocat, en els jutjats.

Teresa Ayuga.

L'exdirector general de Promoció Industrial a la passada legislatura, Kurt Viaene, afirmà ahir que l'exxofer i traductor de l'empresa Comarca Global Consulting (CGC), Jaime Jáudenes, va presentar una demanda contra ell per cobrar un deute laboral. Viaene declarà ahir al Jutjat d'Instrucció 4 de Palma per una peça separada del cas Scala, que investiga el malbaratament de doblers públics a la Conselleria de Josep Juan Cardona en la legislatura passada. Jáudenes treballava per a l'empresa CGC, que fou contractada pel Consorci per al Desenvolupament Econònimc de Illes Balears (CDEIB) a la Xina. Aquesta societat era administrada per Felip Ferré i Arnoldus Van der Huk.

Segons Viaene, Jáudenes "amenaçava d'utilitzar unes fotos de l'exconseller Josep Juan Cardona comprant unes teles a un mercat a la Xangai". En la demanda judicial, Jáudenes demanà que se li abonassin 25.000 euros per feines realitzades a la Xina. Però els responsables de CGC s'hi negaren i digueren que no el coneixien de res. Va ser aleshores quan Jáudenes "amenaçà" que si no cobrava, demostraria que sí el "coneixien" perquè tenia les fotos en les quals se'l veia en companyia amigable de Josep Juan Cardona a un basar.

Viaene afirmà que quan rebé la demanda de seguida va pujar al despatx per parlar-ne amb el conseller. "Es va quedar perplex" i digué: "Això què és?". Viaene explicà que Cardona li demanà que parlàs amb Ferré, cosa que ell va fer, per esbroncar-lo. Li va dir: "És un treballador teu, arregla el tema". També dialogà amb Antònia Ordinas, exgerent del CDEIB i principal imputada en el cas Scala i li digué que "havia de tenir cura de qui contractava. Llavors Ordinas va dir que parlaria amb l'advocat del CDEIB, Enric Riera". Viaene "veia inacceptable el pagament: en cap moment va sortir de la meva boca ni de la del conseller que el tema s'arreglàs amb doblers públics". Però "Antònia em digué que estava tot arreglat" i que ell es desentengué del tema. A preguntes dels advocats, assenyalà que"no sap si es va pagar" a Jáudenes. Afirmà, a més, que "mai no ha vist les fotos".

En la declaració, Viaene va negar cap vinculació amb les empreses Gourmet and Boutique Island, IAS Hong Kong i Comarca Global Consulting, que es vinculen amb ell. S'ha de recordar que les declaracions de l'exregidor de Lloseta i soci d'aquestes empreses, Felip Ferré, davant la jutgessa Marín van provocar la creació d'aquesta peça separada. Viaene digué ahir a la magistrada Piedad Marín que les declaracions de Ferré "no li mereixen cap credibilitat. La pressió fa dir moltes coses".

Cardona no declarà

Ell diputat del PP en el Parlament i exconseller de Comerç, Indústria i Energia, Josep Juan Cardona, finalment no anà a declarar davant la jutgessa Piedad Marín com a imputat pel cas Scala. El seu advocat, Josep Zaforteza, digué que tot i que la magistrada encara no s'ha pronunciat davant l'escrit que li fou enviat, de paraula sí que va dispensar el polític d'acudir a la citació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris