muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Diéguez insta al PP a «deixar-se de batalles internes»

Rodríguez demana el torn de paraula per protestar per les crítiques del socialista als populars

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Antoni Diéguez, ha demanat avui al PP que «es deixi de batalles internes» i «una vegada per totes» s'uneixi a la construcció del nou model econòmic que ha de regir l'arxipèlag per superar la crisi, que, segons ha assenyalat, ha d'estar basat en «major inversió i menys despesa».

Així ho ha manifestat el socialista en la segona jornada del Debat de l'Estat de l'Autonomia, en què ha assenyalat que aquesta inversió ha d'estar centrada en el capital humà, ja que «la crisi econòmica no ens traurà el que ja sabem», i alhora ha recordat que en moments de crisis, com l'actual, cal «replantejar-se els models».

Per aquesta raó, ha apostat per donar «passos adequats» per construir consensos que beneficiïn als ciutadans, i va posar l'accent en la necessitat de potenciar la Innovació i l'Educació, «les principals fonts de riquesa per al nou model econòmic», ha concretat.

Així, ha assegurat que cal seguir en la línia «positiva i d'actuació» que ha mantingut fins ara l'executiu autonòmic, a l'entendre que ha aprovat «totes les lleis que ha presentat», i negociat el nou model de finançament autonòmic i aconseguit la concertació social per sortir de la crisi. També ha subratllat que «no existeix tal desunió al Govern tal com afirmen des de les files populars», que sempre van criticar que un Govern format per sis partits «mai sortiria endavant, no tindria forces, no duraria».

CARREGA CONTRA EL PP

En aquest sentit, Diéguez ha rebutjat que «des de l'oposició s'acusi al Govern d'estar dividit», i per demostrar que no ho estan, ha ironitzat, «acorden dividir-se el càrrec de portaveu parlamentari, i elegeixen al seu tercer portaveu; però aquesta vegada amb data de caducitat, perquè pugui haver un quart que assumeixi la segona part del tercer cicle de portaveus en el quart any de la setena legislatura».

Així, davant d'aquesta «paradoxa», tal com el socialista va qualificar la rotació de portaveus dins del partit popular, des de l'abandonament de l'expresident, Jaume Matas, Diéguez ha apuntat que «el futur d'aquesta Comunitat Autònoma està a les nostres mans», pel que ha advocat per treballar des de la unitat, els acords i «des del punt de vista dels ciutadans», que són els que paguen les conseqüències de «les nostres accions».

Les crítiques de Diéguez al PP i al passat executiu autonòmic van provocar indignació i protestes a les files populars de l'hemicicle, que van obligar a la presidenta de la Cambra, Maria Antònia Munar, a demanar ordre als diputats. Així, el diputat José María Rodríguez ha demanat per al·lusions el torn de paraula i ha aprofitat els minuts concedits per retornar a Diéguez les crítiques llançades, el que va tornar a provocar la intervenció de Munar, que va acabar per retirar-li la paraula.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris