muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
12°

Melià (UM) aplaudeix les mesures 'innovadores' i critica la financiació

Els integrants del grup Mixt han obert la jornada d'avui del debat sobre l'estat de l'autonomia

El diputat d'Unió Mallorquina (UM) Josep Melià ha aplaudit les "mesures innovadores i valentes" preses pel Govern i ha demanat el seu president, Francesc Antich, "coratge" davant de la situació de crisi, encara que ha criticat la seva "desproporcionada anàlisi satisfactòria" del nou finançament.

Durant la seva intervenció com a part del grup mixt en el segon dia del debat de l'estat de la comunitat autònoma, en resposta al discurs pronunciat ahir pel president Antich, Melià ha incidit que el nou model de finançament suposa una "modesta millora" per a les Balears, però ha afegit que el problema "persisteix" i el dèficit fiscal continua essent "escandalós".

Melià també ha criticat la falta d'inversions estatals per a finques, torrents, depuradores i la Platja de Palma; el necessari desenvolupament del règim econòmic especial; la complexitat dels tràmits administratius i la necessitat de traspassar a la comunitat la gestió de ports, aeroports, litoral i platges, així com ha recordat que s'ha d'establir la promesa policia autonòmica.

El diputat del grup mixt ha aplaudit, tanmateix, les "línies estratègiques" del Govern per lluitar contra la crisi, en el sentit de no pujar la pressió fiscal i mantenir les inversions. "És en aquesta línia de decisió i flexibilitat en la qual el convidam a continuar avançant", ha afirmat Melia per tancar el seu discurs.

El diputat d'Associació d'Independents per Formentera (AIPF) en el grup mixt, Josep Mayans, ha estat l'encarregat d'obrir les intervencions d'avui i ha criticat el discurs del president: "Esperava un canvi de to, de voluntat o d'actitud", ha afirmat Mayans, qui ha agregat que la "impressió de força i seguretat" que esperava del president "no es va produir finalment" en el seu discurs.

Per a Mayans, els ciutadans volen "un Govern fort", tanmateix l'actual té "por" i és "lent i feble" a causa que està format per "mini-governs". Seguint amb les seves crítiques i en la línia d'UM, Mayans ha denunciat així mateix que "s'han de complir moltes promeses" per arribar a la mitjana de finançament autonòmic.

La diputada d'Eivissa pel Canvi (ExC), Esperança Marí, també s'ha referit al finançament, que ha qualificat de "estafa consentida per part de l'Estat", i ha valorat la reestructuració de l'executiu davant de la crisi, encara que ha apuntat que "totes les formacions han d'assumir la seva part alíquota de responsabilitat", després de que Antich sols hagi canviat a consellers de departaments del PSOE.

Finalment, ha demanat al Govern que en la seva negociació dels pressuposts per a 2010 sigui equitatiu amb totes les illes i no se centri en Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris