muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La befa del regidor de Maó a la infanta li pot costar una multa

Segons el capítol del Codi Penal dedicat als "Delictes contra la Corona", les presumptes injúries del regidor d'Educació de Maó, Joan Carles Villalonga (PSM), a la infanta Helena de Borbó durant un concert en què cantà una cançó en què li deia "puta berganta", podrien arribar a costar-li entre 4 i 20 mesos de multa, a raó d'una quota diària calculada en funció dels seus ingressos.

El portaveu del PP a l'Ajuntament de Maó, Juan Manuel Lafuente, acusà ahir Villalonga d'"ofendre, amb la seva ideologia radical, la majoria de maonesos, ja que ni la lletra de les seves cançons ni la manera de gestionar l'àrea de Joventut serveixen d'exemple per a la població".

El president del Consell, Marc Pons (PSOE), també intercedí en la polèmica i no dubtà a censurar "certs plantejaments que en absolut puc compartir o en els quals, almenys, jo no incorreria en cap cas. El respecte a les persones ha d'imperar en tot moment".

El batle de Maó, Vicenç Tur, afirmà ahir que l'actuació de Villalonga no suposarà l'assumpció de "cap tipus de mesura", perquè "afecta el passat, quan no era regidor de l'Ajuntament". Això sí, avançà que d'ara endavant li demanarà "el màxim respecte com a càrrec públic".

El PSM sortí en defensa de la llibertat creativa de Villalonga. El portaveu dels nacionalistes de Menorca, Manel Martí, remarcà que "qui canta és un reconegut músic, no un càrrec públic. Anam malament si els activistes culturals han de ser menyspreats per la seva militància".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per capicua, fa mes de 11 anys
No veig cap ofensa. En tot cas, n'hi hauria si a una prostituta li deien "infanta de España".
Valoració:1menosmas
Per picadís, fa mes de 11 anys
Anau a la notícia mare. Veureu quin "tablao español" s'ha armat:
http://dbalears.cat/actualitat/Pol%C3%ADtica/befa-a-la-infanta-helena.html
Valoració:-9menosmas
Per jaume, fa mes de 11 anys
enhorabona dbalears heu servit per eliminar la telebasura de telecinco. A salvame estas disfrutant amb aquest tema i comparant en Villalonga d'etarra. A q jugau, a defensar-nos o enfonsar-nos. Me feis vergonya!
Valoració:7menosmas
Per bernat perello, fa mes de 11 anys
Ja vos ha telefonat l'infanta Elena de Borbón (ho dic així no sia cosa que publiqueu q l'he insultada) donan les gràcies al vostre diari i al senyor Pedro Serra? Què voleu aconseguir amb aquest tipus de notícies? Ah! si, que Telecinco s'hagi fet ressó d'aquesta noticia, gràcies per alimentar als espanyols contra els nacionalistes. Me feis vergonya !!*!!
Per cert, alertau glossadors de les Illes, que ara si feis sàtira de la familia real vendràn a per voltros. I si sou del PSM vos faran sang. Si sou d'UM estareu salvats. Ja sabeu quí paga mana i l'enemic del quí paga és també l'enemic d'aquest mitjà.
Valoració:10menosmas
Per anònim, fa mes de 11 anys
Per cert, tots quets i tots noltros tamvbé esns podem començar a preparar per anar a la presso!!!

la paròdia, l'humor, el sarcasme segueixen sense contextualitzar-se i segueixen perseguits i posats en l'ull públic i analitzats en un context diferent al qual han estat utilitzats.

Mirau, per exemple, que diu l'enciclopèdia a la paraula Paròdia:
“imitació burlesca d'una obra artística literària o musical, amb intenció satírica, humorística o crítica”.

Però el què més em preocupa és que tot aquest llegat de sàtira, paròdia, broma, humor que tants anys ha format part de la cultura Menorquina, ara, per injuriosa, l'haurem de silenciar: glosadors, la meitat de les cançons del cançoner popular…. A, i supòs que a partir d'ara a fer un campanya orquestrada per aquetes tonades de les festes populars:

“ boti, boti,boti, Maonès és qui no boti”
“ No en volem cap, que no sigui d'aquí”
“ val més un Sant Tomeu que no deu Sant Joans”…..
“ no en volem cap que no sigui d'aquí”

O per exemple, haurien de treure del cançoner popular aquestes estrofes i deixar-les de cantar ja..o tots serem perseguits :
- Fru-fru = “ atac als pilars fonamentals de l'esglesia: el celibat (?)”
“ Fru fru fru fru
Totes ses dones fan gana,
Fru fru fru fru,
Va dir un capellà a Santa Anna,
Fru fru fru fru
M'acursaré sa sotana
Fru fru fru fru,
I en fare gana a qualcú”
- Na Dolores: “ apologia d ela violència (?) a més d'insults….”
“ Sa sogra tota emprenyada
Li fot punyada i li esclata es nas,
Mala truja malcriada
Tu me l'has feta i la pagaràs
- Pinyeta Pinyol = apologia de xenofòbia (?)
Faldaret defora
Falderet de dins,
Ses dones de sa plaça
Nop volen mallorquins.
No volen mallorquins
No volen catalans,
Ses dones de sa plaça
No volen comerciants
- Fandango de sa somereta = apologia de la violència de gènera (?)
Oh! Enamorada cruel,
Si no ho ets, ho ets estada,
voldria veure't penjada
En es nuvolats del cel
Per acabar, esper que mai es reprodueixin es glosats descontextualitzats perquè sinó..tots a sa presó!!!!! No sabeu el què sonaria allò descontextualitzat!!!!
Potser es hora de començar una campanya de defensa d'aquest tipus de representació cultural, i popular, en el seu context, ja que venen temps difícils. Jo començaria per fer una campanya tipus.
“ un euro de tots els menorquins per sufragar les despeses de defensar de tots els glosadors de Menorca”
A més, potser instaria a començar a destruir totes les proves escrites, registrades, guardades de les lletres dels mateixos abans que hi hagi una caça de bruixes...o més ben dit, potser al revés, s'haurien de començar a reproducir totes les gloses i cançons populars?? Bé no ho sé!!!
En canvi, els temps de la premsa groga, dels programes rosa o “ basura”, i del mil altres que no s'han perdut el respecte, l'educació….són programats i seguits per milions de persones. Per sort, comença a haver-hi molts altres canals de comunicació més enllà dels mitjans tradicionals que ens permeten trencar aquest cercle !!!!
Valoració:9menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
An en Joan Carles Villalonga no s'ha d'imposar una pena major que sa que s'hauria d'imposar a sa infanta si hagués sét ella sa qui l'hagués insultat
Valoració:5menosmas
Per Esteve, fa mes de 11 anys
Deu creure que és enyorat
perquè ha estat un rei model
com a dèspota i cruel
propi d'un degenerat,
ja que està ben demostrat
que es Borbons tots són així
i els hem haguts de sofrir
bastants d'anys a dins ca nostra,
però sabent que mos costa
¿com l'hem de deixar venir? [...]
Valoració:10menosmas
Per El comte Mal, fa mes de 11 anys
Marco, només una pregunta, ets beneit?
Valoració:2menosmas
Per justisiero, fa mes de 11 anys
a rfc, tu tambe entraras dins el sac, juntament amb tots el espanyols podrids, amb en jaume, amb na calvo, amb en francesc, na francina, na mariantonia, amb en delgado i el circulo balear, amb tots els gonelles, imperialista catala, joder amb els que no volen l'estat espanyol pero si un de catala, hem d'aprofitar per esborrar-los tots del mapa, aixi s'acabaria tot aquets poal de fems politic.
firmat: brigades independents ciutat, juajuajua...
Valoració:-6menosmas
Per Pau, fa mes de 11 anys
Tot al suport al company del PSM. Ni un pas enrere. Només faltaria que els espanyols decideixin el que podem dir o no a un concert. Feis un concert per pagar sa multa (si n'hi ha) i tira milles. El que volen precisament és silenciar-nos. A més a més vares dir una veritat com una catedral.

En quant al Diari de Balears, certament heu redactat la notícia com si fossiu un diari espanyol qualsevol enlloc de ridiculitzar PP i PSOE per la seva aferrissada defensa de la monarquia i totes les lleis antidemocràtiques que els encobreixen.
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris