algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

El tren tram, sí o sí

Així ho acordà el Pacte en la reunió en què s'ajornà el tren a Alcúdia, segons el Bloc. Mobilitat tornarà a explicar les alternatives al pas per Manacor, però manté que el projecte de tramvia urbà és l'única opció tècnica vàlida

El tren tram a Manacor es farà sí o sí. La Conselleria de Mobilitat no es planteja introduir cap canvi substancial en el projecte bàsic presentat perquè un tramvia urbà recuperi l'antic corredor ferroviari per travessar Manacor i perllongar la línia actual fins a Artà. I és que, segons el Bloc, aquest és el compromís assolit pels socis del Pacte en la reunió que feren al Consolat a final de juliol i en la qual també s'acordà l'ajornament del projecte de tren a Alcúdia.

El departament de Biel Vicens i el Bloc accepten la decisió política presa ara en el si del Pacte perquè en el termini d'un mes els responsables de Mobilitat tornin a presentar i explicar als grups polítics de l'Ajuntament de Manacor i les entitats implicades totes les opcions possibles, però mantenen que el tren tram és l'única avalada tècnicament. La infraestructura ara està pendent de l'estudi d'impacte ambiental.

Les alternatives al projecte són dues: soterrar la línia ferroviària al seu pas per la ciutat o, per contra, fer-lo sortir del nucli urbà per continuar fins a Artà. En el primer cas, el factor econòmic no és l'únic determinant per descartar-ho. Mobilitat manté la decisió d'introduir el tramvia urbà com a model de mobilitat adient per Manacor i, a més, recuperant un antic corredor ja existent. Alhora, això faria inútils les unitats de tren tram ja adquirides.

Pel que fa a la segona alternativa, no s'aconseguiria fer útil ni rendible socialment el transport al seu pas per Manacor, i és té en compte de manera principal que l'ocupació de territori i les finques que s'haurien d'expropiar arribarien a una quantitat desmesurada. S'assenyala que ni el Consistori de Manacor ni la majoria de veïns ho acceptarien.

Així, des de Mobilitat, es contempla el nou termini de diàleg anunciat com l'escenari perquè els grups polítics manacorins i les entitats que s'han interessat en el projecte, a favor o en contra, tornin a fer aportacions, i de manera especial, en l'actuació de reordenació urbana que implicarà el pas del tren tram. No obstant això, remarquen que, des de l'inici del projecte, ja han anat en nombroses ocasions a Manacor a explicar amb detall la decisió i les raons per les quals es descarten altres opcions.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joana, fa mes de 11 anys
Comparar una ciutat com Manacor amb un pobles com Sineu o Petra no té ni cap ni peus. A aquest pobles petits les distàncies són curtes, hi ha pocs comerços, no fan de capitaleta, etc.
El tren per dins Manacor a qui més beneficia, a més dels usuaris, és als comerços.
Valoració:4menosmas
Per j.m., fa mes de 11 anys
El tren tram és la solució xapusa del problema de la xapusa del tren de llevant, no s'ha pensat com un transport públic pels manacorins ni té sentit. Xapusa rera xapusa. NO al tram!
Valoració:-3menosmas
Per botiguer, fa mes de 11 anys
Si el tren-tram va per defora de Manacor, els clients seguiran cap a Palma. Empresaris manacorins no ho permeteu. El tren-tram és essencial per Manacor.
Valoració:3menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
Que a Petra rectifiquin i tornin a posar es tren per dedins, així no hi haurà un tren que, en passar per defora, s'allunya des potencials usuaris ni sa lamentable estampa per partida doble de veure un tren sense estació (amb un simple baixador) i una estació (s'antiga) sense tren. És Manacor que ha de servir d'exemple a Petra i no a s'enrevés
Valoració:6menosmas
Per Marcel, fa mes de 11 anys
El tren-tram serà un exemple de com un govern (o una conselleria) posa per davant els interessos generals abans que els particulars a l'hora fer una obra pública. No sol passar això a Mallorca, per desgràcia.

Referèndum? en van fer abans de dur a terme destrosses com les autopistes?
Valoració:12menosmas
Per en Caliu, fa mes de 11 anys
Un tren tram sempre serà el que diu el mateix nom, UN TREN, si a Petra es va poder treure per defora, no entenc com a Manacor no es pot treure, i qui diu que d'aquí uns quants anys no es el mateix tren de Palma que arribi fins a Artà? circulant per dins la ciutat de Manacor amb els mateixos problemes de quan el tren circulava per dins la ciutat a n'aquells anys 60, renou, perill, etc i això que a n'aquells anys no hi havia tanta de gent visquent edevora la via de tren. No voldreu que els nostres infants juguin devora les vies del tren ( argument del PSM de Petra fa uns quants anys...) i així amb aquesta demagògia varen treure el tren per defora a Petra.
Valoració:0menosmas
Per Lleventí, fa mes de 11 anys
Petra i Manacor són espais diferents. Els lleventins a Petra no hi em de anar per cap qüestió sino hi fas feina o vas a agafar el tren. Però a Manacor, els lleventins hi feim feina, hem d'anar al SOIB, hem d'anar a n'en Real a que ens miri les orelles, hem d'anar als jutjats, hi anam a estudiar, hi anam a comprar, al cine, de marxa, a l'Hospital...i molt més. Són casos diferents. Només volem que els manacorins penseu amb nosaltres i no ens doneu l'esquena per dues palmeres i una olivera.
Valoració:6menosmas
Per Petrero, fa mes de 11 anys
Quan es negociava el traçat del tren de Petra si per dedins o per defora, entre el PSM i el PSOE, a l'anterior legislatura, negociaven i hagué una forta disputa. Finalment, les coaccions del PSM de rompre el pacte de progrés triomfaren : el tren passaria per defora, no per dedins, i així ho comunicà en Sebastià Buscaret al difunt Francesc Quetglas : "Ho volem per defora. Ho feiem per collons ! "
Valoració:8menosmas
Per joanet de l'onso, fa mes de 11 anys
La necessitat del tren-tram o un altre mitjà de transport, hauria de ser fruit d'uns estudis seriosos de necessitat, de viabilitat, i sobretot de consens, i no d'un "mando y ordeno".
Si consentiu un trencament de la societat manacorina per un "aquí es fa el que jo dic"...anem molt malament.
El tren-tram potser una alternativa més...però mirau-ho com això, com a una alternativa, no ho mireu com una qüestió d'estat i demostració de poder...així us equivocareu
pensem amb el cap, deixem el cor una mica estacionat per prendre aquesta decisió
Valoració:5menosmas
Per EMMA (Els Manacorins amb el Medi Ambient), fa mes de 11 anys
Pel bé de Manacor, pels infants de Manacor, pels ancians de Manacor, pel comerç de Manacor, pel medi ambient de Mancor, i sobretot, pel cor de manacor...
SÍ AL TRENTRAM
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris