algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Befa a la infanta Helena

El regidor de Cultura de Maó es riu de la duquessa en un concert organitzat pel Consell de Menorca del festival Jove

"I si no fos per tu, de qui m'enfotria? Tenim sort, puta berganta, de tenir-te com a infanta". Aquestes són les ‘carícies' que l'actual regidor de Cultura de Maó, el nacionalista Joan Carles Villalonga (PSM), dedica en una de les seves cançons a la primogènita dels reis d'Espanya. Una versió sui generis del Cucurrucucú Paloma de Tomás Méndez -que abans d'ell versionaren grans de la música iberoamericana com Julio Iglesias, Caetano Veloso, Thalía i Luis Miguel- que serveix a l'exdirector insular de Joventut del Consell per mofar-se en públic de la infanta Helena de Borbó.

Villalonga, que des de fa onze anys és la veu del grup S'Albaida, un dels de més projecció musical fora de l'illa, també té una segona banda alternativa, els anomenats Sonadors de Son Camaró, amb els quals interpreta, entre altres, el tema que ridiculitza la figura de la duquessa de Lugo. El regidor nacionalista, que fins fa tres mesos va ser director insular de Joventut del Consell, va aprofitar el 21 i 22 de març, la celebració del festival Menorca Jove, que el seu propi departament organitzava a la casa de colònies de Santa Eularieta, per delitar un centenar de joves d'entre 14 i 21 anys amb les seves proclames antimonàrquiques.

La crònica que el Consell de Joventut de Menorca -finançat per la institució- va fer d'aquest esdeveniment, destaca que les actuacions dels Sonadors de Son Camaró i dels grups Espina, Equilibri, Praxis i Black Pearl, amb els quals compartiren cartellera, aconseguiren "animar la gèlida nit" a la casa de colònies. Una gravació de vídeo penjada el 2 d'abril a Youtube, dues setmanes després que es dugués a terme el festival, permet comprovar l'entusiasme amb què Villalonga entona des de l'escenari el Currucucú, Helena, fas pena, que ballaven el centenar d'al·lots congregats al Mercadal.

La mateixa direcció insular, que el cantant dirigia aleshores, es va encarregar de noliejar els autobusos que traslladaven els participants des del Mercadal fins a les instal·lacions gestionades pel Consell.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente
Per obriu els ulls, fa mes de 11 anys
Vaya chupocteros, ahi está la imagen de la realidad, antes de que vinieran los catalibanes a enredar a la gente nunca, nunca había actitudes como la del niñato que aprendió a hablar catalán hace dos años y ahora de repente se olvidó de su lengua materna ya que es andaluz, abans xerraban mallorquì i castellà sense cap problema , si no ho entenian , dons li xerraban castellà i cap problema, ara perque 4 beneits de catalonia volen agafar càrrecs per rebre un so a costa dels malorquins que li donen suport, no sé no ho enten....complicad es la vida i encara la feim mès complicada. Nomès amb educaciò i cortesia i tot arreglat , però amb gent com aquesta porcella catalana i en Tomeu que pareix que no sap ni lo que es fer feina i amb aquests caretos , anem enrera, aixo ja pareix quan hi era el tito Paco impossant i impossant. Quan llegeix tots aquests comentaris, supòs que de gent jove , me pareix que estic escoltant als jubilats que nomès xerran del pasat, quin conyasso.
Valoració:6menosmas
Per lector, fa mes de 11 anys
A veure si lleven sa foto d´en Marti , que tè un careto de pervertit que fa por.
Valoració:4menosmas
Per capicua, fa mes de 11 anys
No veig cap ofensa. En tot cas, n'hi hauria si a una prostituta li deien "infanta de España".
Valoració:3menosmas
Per granota, fa mes de 11 anys
Desprès de la dictadura de Primo de Rivera, al cap d'uns mesos, es van convocar unes eleccions municipals. A les grans ciutats van guanyar els republicans. Només als pobles, on principalment la societat era rural van guanyar els monàrquics. Això és per la forta influència que tenia la església sobre la penya. També les pràctiques caciquils estaven molt esteses a les poblacions rurals. Segurament voltros estarieu molt contents sota la batuta den xisquet. //*//
Valoració:8menosmas
Per Menorquit, fa mes de 11 anys
A favor de la cultura popular:
.
ALS SONADORS DE SON CAMARÓ
.
Tengui o no sa lletra manya,
de reials bojors m'esgot !!
i hem d'aguantar sa castanya
si a la Infanta treus un mot.
Fart de tanta “patranya”
jo per ells ja no m'acot.
.
Qui amb açò més hi guanya
és qui d'açò més s'enfot.
Sabut és que aquí i pertot
teranyina fa s'aranya;
sa sàtira és com un rot:
fa renou però no banya.
.
Tanmateix, qui vol s'enganya
i potser no ho sapi tot:
sa Monarquia d'Espanya
es va instal•lar de rebot;
sa gent fa feina i s'afanya
mentres ells no en foten brot.
.
Es cantar no fa singlot
ni sang s'esquerda de canya.
Per tant, qui tot sol s'ho fot
segur que tot sol s'escanya.
Dansau amb el ball de bot
a tan abjecta campanya.
.
Cucurrucucú... Espanya
Corones? Thanks, I do not.
Valoració:13menosmas
Per H. Pruna, fa mes de 11 anys
Els membres de la Casa Reial no estan exepts de crítiques. A les Illes sempre s'ha fet befa pública de reis,canongues, clergues, jutges i poderosos, en les trobades populars.
Posat a demanar respecte per la infanta Elena, els seus defensors haurien de reivindicar que fora PRINCESA i no infanta. Per què aquesta discriminació? Per ser dona o perquè no sembla tenir EL PERFIL per ser reina?
Un poc més de tol·lerància, per part de tots.
Valoració:8menosmas
Per MMSancer, fa mes de 11 anys
La segona república es proclamà després d'unes el.leccions municipals, no es convocà al poble espanyol per a decidir una forma estatal de govern. A més a més, els guanyadors foren els monàrquics. Més cop d'estat que aixó, imposible.
Valoració:6menosmas
Per Eva, fa mes de 11 anys
Cop d'estat, l'abril del 1931!? Quina mena d'història us ensenyen?
Valoració:4menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 11 anys
Els republicans se haurian de callar, imposaren una republica il·legitima amb el cop de estat de abril de 1931 i que dugué com a consecuentia el president vitalici i providential Francisco Franco Bahamonde per quasi 40 anys.


Providential.
Si els republicans no haguessin fet el cop de estat de abril de 1931, la història haguess estat una altra.

Valoració:-1menosmas
Per ple de seny, fa mes de 11 anys
No s'entén gens aquesta mania d'insultar contínuament.
En diaris castellans hi ha gent que escriu en català i no ens agradaria que els diguessin "cap de faves".
Bon dia a tothom.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris