lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

El Govern retallarà la despesa de personal

La portaveu, Joana Barceló, diu que l'Executiu estudia ajornar programes no prioritaris i reduir alguns serveis, però que no es tocaran els bàsics

La portaveu del Govern, Joana Barceló, admeté ahir que, a causa de la crisi, els pressuposts del Govern per a l'any que ve serien més austers i que les dues mesures principals que prendrien serien retallar el pressupost per al personal i la despesa corrent de totes les conselleries.

"No farem cap ERO", alertà, però digué que, per exemple, no cobririen llocs de feina vacants i que durien a terme altres mesures per reduir el pressupost de personal. D'una altra banda, Barceló, que parlà en la conferència de premsa posterior al Consell de Govern, també recordà que els càrrecs polítics feia dos anys que tenien el sou congelat.

Serveis

La consellera Joana Barceló no volgué quantificar la retallada prevista per als pressuposts de l'any que ve, encara que aquest diari ha pogut saber que serà d'un 4,5%, o sigui, d'uns 160 milions d'euros. Amb tot, la consellera sí que admeté que hi hauria reduccions a totes les conselleries.

En concret digué que estudiaven reduir alguns serveis i "ajornar o substituir certs programes no prioritaris" durant un any. Ara mateix, el Govern treballa per identificar quins són els prioritaris i quins són els que es poden ajornar o reconvertir per a fer-los més útils en una situació de crisi. Tot i això, "no se suprimiran serveis bàsics", aclarí, ni tampoc aquells programes que puguin ajudar l'economia productiva, o sigui, que serveixin per ajudar a millorar la situació econòmica.

Pel que fa a la possibilitat de tancar el metro durant l'estiu, segons proposà la Conselleria de Mobilitat, Barceló digué que totes les opcions eren damunt la taula i que no ho descartaven.A banda, la consellera confirmà que, en principi, treballaven amb la idea de no augmentar els impostos, malgrat que el Bloc no vol tancar aquesta porta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris