nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Pepote Ballester adjudicà obres als constructors del seu xalet

La reforma del poliesportiu Prínceps d'Espanya fou realitzada per Antoni Matas, imputat en el cas Palma Arena. Ha de mostrar documentació que acrediti que es presentà a un concurs públic

38976

El constructor Antoni Matas, en el Jutjat d'instrucció número 3 de Palma.

M.A. Cañellas

El constructor Antoni Matas afirmà ahir davant el jutge José Castro amb relació al cas Palma Arena que l'oferiment que li va fer Pepote Ballester, exdirector d'Esport del Govern, per participar en la reforma del poliesportius Prínceps d'Espanya "va ser una sorpresa". L'empresa de Matas va edificar el xalet de Ballester a la Ràpita. Matas assegurà en la declaració que el seu soci en la constructora Obres i Reformes Illes, Jaime Navarro, li digué que "havia de fer un pressupost de les obres del poliesportiu", que ell mateix va redactar. Afirmà que Navarro "ho dugué a la Direcció General d'Esports" i que un dia li comentà que "hem de començar la reforma al Prínceps d'Espanya". El constructor, imputat en la causa, manifestà que, "una vegada realitzada, la varen cobrar per transferència bancària presentant una factura" i que aquesta va ascendir a uns 28.000 euros.

Matas no aportà cap documentació que acreditàs haver participat en el concurs públic per les obres del poliesportiu. El jutge el comminà a presentar la documentació pertinent -còpia segellada per la Direcció General d'Esports- en un termini de tres dies i l'advertí que, si no ho fa, "constarà que -el document- no existeix". D'altra banda, preguntat sobre "si el pressupost, si és que n'hi ha, fou entregat a Pepote quan aquest visitava les obres" del xalet, afirmà que ell no ha vist que li donassin res. El jutge Castro intenta trobar coincidències entre factures "inflades" d'actuacions de la intervenció en el poliesportiu i l'habitatge que es va construir l'exdirector general d'Esports.

Pel que fa a l'habitatge de Pepote Ballester, Matas afirmà "que els 200.000 euros signifiquen el cost de la part de l'obra" i que"les qualitats de la casa eren les habituals d'un xalet". Ahir també declarà com a imputat Ezequiel Mora, autor de les maquetes del Palma Arena. Mora afirmà que va emetre una factura falsa a petició de Miquel Romero, responsable de l'empresa de publicitat Nimbus. El maquetista hi afegí que "he cobrat per la reproducció al voltant de 27.000 € més IVA" i d'aquests doblers no hi ha "absolutament res per a Nimbus". A més, diu que "no recorda cap telefonada de Romero per dir-li que havia destruït la factura".

Hisenda rastrejà les Simcav administrades per Areal

L'informe de l'Agència Tributària elaborat arran de les dues denúncies anònimes que varen ser presentades contra el suposat increment patrimonial de l'expresident del Govern Jaume Matas recull una àmplia investigació de les Simcav (Societat d'Inversió Mobiliària de Capital Variable) administrades pel seu cunyat, Fernando Areal.
Les societats Arcalia Patrimonios Sociedad de Valores, Binigrabi, Balear Ahorro i Videowave Inversiones apareixen en la documentació presentada pels inspectors d'Hisenda, que no aconseguiren demostrar possibles transaccions entre aquests grups i l'entitat Melchor Mascaró, la que construí el velòdrom Palma Arena. Una de les denúncies assenyala Melchor Mascaró, el major contractista d'obra pública de les Balears, com una de les empreses que ingressà doblers a les Simcav controlades per Fernando Areal "a fons perdut". Rere aquesta pràctica es trobaria una possible fórmula per finançar el PP, segons el denunciant anònim. Les societats investigades són participades per importants empresaris, com ara Luis Carrasco, propietari de Palmira Hotels, i Vicenç Grande.

Rubalcaba no sancionarà els policies que emmanillaren els del Palma Arena

Continua la polèmica sobre l'emmanillament durant la detenció dels membres del Partit Popular implicats en el cas de corrupció del Palma Arena. El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, descartà ahir aplicar sancions contra el policia que els va engrillonar i tampoc contra el seu superior per "oblidar-se" de donar l'ordre de no fer-ho. "Si pensàs que aquest agent, que és un professional, féu això per humiliar el Partit Popular o, en aquest cas, un dirigent del PP, l'hauria sancionat aquell mateix horabaixa. Ara bé, crec que és un bon professional i n'és una prova que hagi escrit ‘me'n vaig oblidar'", declarà Rubalcaba. El titular d'Interior es refereix a l'escrit del cap de Seguretat Ciutadana de Balears en què explica que "no recordà" l'especificació donada pel delegat del Govern Central a les Balears, Ramon Socias, segons la qual no s'havia d'emmanillar els detinguts.

Rubalcaba justificà l'oblit pronosticant que "en aquell moment podria ser que el cap de Seguretat Ciutadana de Balears estigués preocupat per altres coses, com els atemptats perpetrats per ETA a Mallorca una setmana abans". Sobre el fet que els engrillonats fossin enregistrats pels mitjans de comunicació a l'entrada de l'edifici, el ministre respongué que "les imatges són de la televisió" i que "això no ho fa la Policia". A més, digué que és molt difícil evitar aquestes situacions en petites comissaries. Rubalcaba hi afegí que, personalment, creu "que la gent té dret a la intimitat i a la presumpció d'innocència".

El PP demanarà l'escrit

El PP no es conformà amb aquestes explicacions i Maria Salom, diputada d'aquest partit per Balears, anuncià que reclamarà al Senat l'escrit de la Policia en què s'expliquen les causes de l'emmanillament. Salom assegurà que volen veure "on hi hagué l'error" i es preguntà qui pagaria les responsabilitats polítiques per l'engrillonament, que va comportar un "dany moral i a la imatge dels implicats".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mosso, fa mes de 11 anys
Un altre de sa "beautiful people" de Matas.
Vull una Mallorca governada per mallorquins
Valoració:-4menosmas
Per Un rapiter, fa mes de 11 anys
En Pepote és ben conegut per sa Ràpita. I els rapiters sabem que se passeja pel carrer bravejant de lo barata que li ha sortida la seva mansió...
Valoració:4menosmas
Per j. simonet, fa mes de 11 anys
aquest constructor és regidor de l'ajuntament d'Alaró del PP, tot es va lligant
Valoració:4menosmas
Per PORCS, fa mes de 11 anys
Sempre igual aquesta genteta...
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris