muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
12°

El sector de Pastor ja és oficialista

El batle manacorí reafirma la seva aliança amb el nou president Bauzá i integrarà en la direcció del PP de Mallorca l'equip amb el qual s'enfrontà a Joan Rotger en el darrer congrés insular

El relleu de Rosa Estaràs en la presidència del PP balear i la nova etapa oberta amb José Ramón Bauzá ha canviat el mapa de les aliances entre les distintes famílies populars, en alguna cas de manera molt significativa. El sector liderat per Antoni Pastor, fins ara un dels més crítics amb la direcció del partit, passarà a integrar-se en la seva estructura orgànica. Si el mes de novembre passat el batle manacorí presentà al congrés del PP de Mallorca una candidatura crítica per enfrontar-se amb l'oficialista de Joan Rotger -guanyador i qui fou acusat per Pastor d'haver estat digitat per la cúpula-, ara els membres destacats de la seva llista s'incorporaran en la junta directiva insular que presideix el batle selvatgí. És un gest d'integració que suposa un suport explícit al lideratge de Bauzá, estrenat fa només una setmana.

Els escollits -Pastor es reserva per al nou equip de Bauzá i probablement serà nou vicepresident del PP balear- són el montuïrer Biel Matas i l'andritxol Jaume Porsell, com a nous vicepresidents insulars, i el taujà Guillem Crespí i el sineuer Pep Oliver, com a vicesecretaris. El pobler Biel Serra, que no participà en la candidatura però que li donà suport, serà nou vocal, com també ho serà un altre membre de la junta de Vilafranca. Fins ara, Joan Rotger disposava del deianenc Jaume Crespí i l'alaroner Joan Simonet com els seus col·laboradors principals al PP de Mallorca.

Joan Rotger, amb el suport de Rosa Estaràs i de José María Rodríguez com a valedor, s'imposà a Antoni Pastor en el darrer congrés insular just per 17 vots. El manacorí acusà la cúpula d'haver maniobrat contra ell i d'haver donat avals al tercer candidat, el delgadista Joan Ferrer, per acabar amb les seves opcions. Després del congrés, Pastor es negà a entrar en l'equip de Rotger. En aquest ambient, companys seus, com la felanitxera Cati Soler, acabaren d'enfrontant-se amb la direcció i deixaren el càrrec. A tot això, José Ramón Bauzá presentarà el nou comitè de direcció del PP balear a principi de la setmana que ve. La incorporació més significativa, al marge de la de Pastor, pot ser la de Miquel Ramis com a secretari general.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris