muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

El fiscal demana 750 euros a Martí pels fets de l'Acampallengua

El judici pels incidents de sa Pobla, vist per a sentència. La defensa en demana l'absolució. L'acusat no descarta interposar una querella per presumpta detenció il·legal

39026

Tomeu Martí, ahir, després d'assistir al judici pels incidents de l'Acampallengua. 

Antoni Pol(A.Pol)

El judici contra Tomeu Martí pels fets de la darrera edició de l'Acampallengua, en què el vicepresident i coordinador de l'Obra Cultural Balear s'hauria negat a identificar-se davant la Guàrdia Civil, quedà ahir vist per a sentència. La Fiscalia demanà la imposició d'una multa de 750 euros (25 euros diaris durant 30 dies) a l'acusat, mentre que la defensa, representada pel lletrat Josep de Luis, en sol·licità l'absolució. Cal recordar que la matinada del 24 de maig, en el transcurs de l'Acampallengua, tres agents de la Benemèrita detingueren Martí al·legant "resistència i desobediència". Els agents se l'emportaren al quarter i l'hi retingueren dues hores. Després de gairebé tres hores de judici, Martí abandonà les dependències dels jutjats d'Inca "bastant confiat que la sentència sigui favorable". El vicepresident de l'Obra Cultural i conegut activista explicà "tots els fets tal com passaren i no com havien descrit els tres agents de la Guàrdia Civil, que actuaren d'una manera irresponsable i il·legal". Segons Martí, el jutge hauria vist clarament que "en tot moment hem dit la veritat i que el nostre comportament va ser responsable i prudent".

La vista s'hagué d'interrompre perquè el Ministeri Fiscal havia demanat la traducció al castellà de la relació de quatre documents presentats per la defensa de Martí. Aquestes proves eren un comunicat de premsa de l'Ajuntament de sa Pobla en el qual es negava que els assistents a l'Acampalengua haguessin insultat la Guàrdia Civil, un informe de la Policia Local en què consta que en principi la Benemèrita no havia d'anar a l'Acampallengua, un altre document que la Policia Local remeté a la Delegació del Govern i un darrer escrit en què l'organització de l'Acampallengua donava compte dels fets i que envià a Delegació del Govern a instàncies del delegat, Ramon Socias. Tomeu Martí no descartà interposar una querella contra la Guàrdia Civil per una presumpta detenció il·legal. "Estam pendents que la Delegació obri un expedient sancionador, però no en tenim cap notícia. Probablement, actuarem, però volem esperar la sentència d'aquest judici", manifestà l'acusat.

Acompanyat

Una quarantena de persones del món polític i associatiu nacionalista de Mallorca acompanyaren Tomeu Martí al judici. Entre els assistents, hi havia el president de l'Obra Cultural, Jaume Mateu; les directores generals de política lingüística del Govern i del Consell, Margalida Tous i Rosa Barceló; l'exconseller de Cultura Damià Pons i el president d'Esquerra Republicana de Balears, Joan Lladó. També hi acudiren una nodrida representació de Joves de Mallorca per la Llengua, de l'Obra Cultural i altres membres del PSM i d'Esquerra Republicana.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente
Per ido, fa mes de 11 anys
VISCA MALLORCA LLIURE i VISCA ELS PAÏSOS CATALANS!
Valoració:1menosmas
Per Na Catalina de Plaça,D'en Jordi des Recó i Joan, fa mes de 11 anys
JOAN SERRA-- Aixo es le teva Llibertat..es pensament unic..es catalanisme no fa mes que tergiversar fets historics..manipulant tot per es vostro interes, ets un fonamentalista radical perillós per que no esta be des cap..aixo es se teva Llibertat.. i democracia.. dir forestarots.. bossots..barco, aixo se teva llibertat d'expresió, o aquesta llibertat no val ?Clar voltros ja vos varen apuntar a un manual del Bon Radical..el que es Llibertat y el que no és, doncs no veig Llibertat veig sumissió davant es vostros Jomeinis, se llibertat vostra es mes contradictoria i increïble que mai..
Es catalanisma vostro es com une secta..no m'extranya que le xusma abaixi es cap i segueixi se doctrina. Se tranquilitat des bons Mallorquins es que sou une microminoria ridicula..
Es bons Malloquins les tenim ben grosos, no som covards i traidors a se nostra terra....VISCA MALLORCA i BALEARS LLIURE DES CATALANISMA IMPERIALISTA RADICAL i FEIXISTA.¡¡no som catalans!!
Valoració:-2menosmas
Per Josn Serra, fa mes de 11 anys
Toni_Xisco, bossot foraster. Si te vols dirigir a mi, primer aprèn a escriure un poc millor sa nostra llengua: el mallorquí (català).BARCO.
Valoració:-1menosmas
Per Toni - Xisco, fa mes de 11 anys
JOAN SERRA..ets un puta feixista radical, xenòfob ( foresterots,bossots ) es barco per tu catalanista radical, antidemocratic..aquesta terra nostra no vol traidors catalanistas, dos mallorquins de poble,visca mallorca,
Valoració:-2menosmas
Per ido, fa mes de 11 anys
VISCA MALLORCA LLIURE i VISCA ELS PAÏSOS CATALANS!
Valoració:-1menosmas
Per Salut, fa mes de 11 anys
Jo conec en Tomeu, i pel que es veu, tots aquells que l'insultau, amagats en el coverd anonimat, no l'heu tractat mai. En Tomeu és una persona coherent i valenta, que defensa les seves idees amb passió, però sempre d'una manera correcta i no violenta.

Valoració:-2menosmas
Per idò, fa mes de 11 anys


. Els catalanistas, els radicals nacionalistas..catalibans que no encaixen une derrota flagant..no son democratas, son feixistes lluny d'admetre l'evidència,manipuladors..quines rialles SOM MALLORQUINS/BALEARS..no dels inventats paisos catalansVISCA MALLORCA LLIURE des CATALANISME RADICAL
Valoració:-2menosmas
Per Un altre Tomeu, fa mes de 11 anys
Que pagui! És un grollerot i un mal parlat que no hauria d'estar al front d'una entitat cultural. Més enllà de consideracions ideològuiques, la Guàrdia Civil té més educació que aquest Tomeuot

Un altre TOMEU
Valoració:1menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 11 anys
Que està d'interessant na Margalida Blanquer a la foto den Tomeu Martí!
Valoració:0menosmas
Per Joan Serra, fa mes de 11 anys
Sa veritat és que fot pena com ha acabat aquest "fòrum" de D.Balears. Per culpa de dos o tres gonelletes forasterets bossots sa gent ja passa d'escriure per aquí. Una llàstima. Perquè no anau a escriure a n'es fòrum de Circulo Balear gonellots!!! Deixau en pau aquest diari pels que els m'hos estimam. BARCO!
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris