nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Leciñena i Galmés se'n van amb retrets

L'extitular d'Interior atribueix la seva sortida a una depuració dins el PSIB i la d'Educació lamenta la manca de recursos pressupostaris que ha patit

38890

Antich es formalitzà ahir dematí en el Consolat.

Ferran Aguiló(Joan Torres)

La "miniremodelació" del Govern anunciada dilluns pel president Francesc Antich es formalitzà ahir dematí en el Consolat en un acte de presa de possessió en què les conselleres sortints, Maria Àngels Leciñena i Bàrbara Galmés, no evitaren els retrets a la seva sortida de l'Executiu. Mentre que l'extitular d'Interior n'atribuí el cessament a una depuració interna dins el PSIB, la d'Educació i Cultura lamentà la manca de recursos pressupostaris que ha patit per tirar endavant les inversions del seu departament. El president Antich, després que Bartomeu Llinàs i Pilar Costa prometessin els càrrecs de consellers d'Educació i Cultura i Innovació, Interior i Justícia, respectivament, acomiadà públicament Leciñena i Galmés i els agraí la dedicació al Govern "tot i les dificultats". A més, admeté que "no sempre es valora la gestió pública en els termes justs".

Després de l'acte i davant els periodistes, ambdues exconselleres coincidiren a defensar la seva tasca i a assegurar que els grans fruits de la gestió feta es començaran a visualitzar a partir d'ara. Leciñena fou clara a l'hora de dir que el seu cessament no tenia res a veure amb la gestió, sinó a la seva posició dins el PSIB des que l'estiu passat liderà un corrent crític al congrés dels socialistes pitïusos. "Així m'ho han traslladat i comentat", contestà. L'eivissenca lamentà que "la destitució no em permetrà comparèixer al Parlament per demostrar que en el cas de l'helicòpter no hi hagué cap mal ús de recursos". Per la seva banda, Galmés es queixà de la manca de recursos per a inversions."Esper que ara arribi la segona partida pressupostària del 2009 per a construccions educatives", digué, "perquè encara no ha arribat i només així es podran complir els projectes". Admeté haver passat moments "durs" a causa dels rumors i assegurà que el seu relleu no afectarà l'inici del curs escolar perquè "tot és en marxa". (Més informació a les pàgines 38 i 39).

"Potser no es podrà fer tot, però es farà bé"

Tot just després de la presa de possessió com a conseller d'Educació, Tomeu Llinàs digué que, d'entrada, s'havia de posar al dia de la situació de la Conselleria. Després de veure com s'ha avançat respecte als objectius marcats, "haurem de prioritzar algunes coses i potser no es podrà fer tot, però sí que es farà bé", declarà. Llinàs recordà que coneix el sector perquè "d'una trajectòria de 39 anys a l'Administració n'hi ha 35 que han estat a l'educació". També deixà clar que no hi ha temps per perdre, tot i que "no es pot oblidar el diàleg". A banda, digué que calia fer partícip el professorat de la feina de la Conselleria i que els directors dels centres educatius poden ser clau per tal de poder aconseguir-ho.

"És complicat assumir les competències de Justícia"

La nova consellera d'Innovació, Interior i Justícia, Pilar Costa, ha d'afrontar un repte cabdal: la recta final de la transferència de les competències de Justícia. Ahir reconegué que "és complicat assumir-ne les competències" però s'ho pren com un repte. "Hi deixarem la pell perquè aquesta transferència sigui una realitat", afegí. A sobre de les presses, destacà que caldran prou doblers per gestionar bé la justícia. Sobre possibles retallades, però, digué que havien d'estar "a disposició del conjunt i de la reestructuració en cas que n'hi hagi d'haver" i que, si és així, això depenia del president. També matisà que s'incorporava amb moltes ganes a Innovació i Interior, que quedaria amb l'estructura actual.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa mes de 11 anys
Em pens que l'única persona que no sabia que anava a ser cessada era la consellera d'Educació. Tanmateix em fa l'efecte que és una víctima política de múltiples circumstàncies, una de les quals és el seu nomenament per a un càrrec com el que ha ocupat fins fa dos dies per al qual no era la persona adequada.
Valoració:-3menosmas
Per Turriburri., fa mes de 11 anys
Pens com en Miquelet.
Valoració:-4menosmas
Per En Miquelet, fa mes de 11 anys
ACAB D'ESCOLTAR BÀRBARA GALMES PARLANT ESPANYOL A LA RÀDIO: ÉS UNA PIHA!
L'havia escoltat algunes vegades en un català deficient que em sorprenia pel seu patetisme: feia molts d'anys que aquesta dona no s'expressava en la llengua d'aquesta terra.
Destitució encertada.
Al PSOE (IB) n'hi ha molts moltes amb aquesta artificiositat postissa? Quin desgavell, en quin país visc !
Valoració:2menosmas
Per Pere Antoni, fa mes de 11 anys
Unos van y otros vienen... Això és políticament correcte i ben normal.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris