muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

De Santos romp a plorar i el judici se suspèn fins avui

Esclatà a plorar després que el fiscal li demanàs tres anys i mig de presó. Li retalla la pena perquè tornà els doblers. La defensa just exigeix una multa. La sessió s'atura “per esgotament psicològic” i avui continua

39008

De Santos davant el jurat en el segon dia de judici.

Ferran Aguiló(M.À. Cañellas)

L'exregidor d'Urbanisme de Palma Javier Rodrigo de Santos rompé a plorar ahir a darrera hora durant el judici en què se l'acusa de malversació de doblers públics per valor de més de 50.000 euros. De Santos, que durant tota la jornada va rebre l'afectuós suport del seu germà, no aguantà la pressió i s'enfonsà quan l'advocat pronunciava les conclusions del judici. El Ministeri Fiscal acabava de rebaixar, de cinc a tres anys i mig, la pena de presó que li demana. Els plors de De Santos davant el jurat popular dugueren el president del Tribunal, Carles Izquierdo, a fer un recés. En la represa del judici, cap a les vuit de l'horabaixa, el misser de la defensa, Josep Ignasi Herrero, sol·licità "la suspensió de la sessió per esgotament psicològic". El jutge li ho concedí i avui el judici continua amb la lectura de les conclusions per part de la defensa i la darrera paraula de l'acusat De Santos. Després, el jurat es reunirà per deliberar la sentència.

El fiscal, en l'escrit de conclusions definitives, hi introduí canvis i sol·licità una pena de tres anys i sis mesos de presó per a De Santos, a més de la inhabilitació absoluta per vuit anys. El fiscal Joan Carrau manté l'atenuant de reparació de danys i hi inserí una nova modificació pel que fa als doblers de la malversació. "S'amplia a 52.000 euros sense perjudici que una part han estat retornats", afegí. Carrau no considera ni l'atenuant de confessió, ni el d'addicció. Per la seva banda, la defensa també ha variat la pena i hi ha introduït, conforme a l'article 433, "una multa de sis mesos a raó de tres euros diaris i inhabilitació per mig any". Josep Ignasi Herrero va impugnar alguns documents nous aportats pel fiscal, però el magistrat Izquierdo els va admetre en la causa perquè durant el judici s'hi ha fet referència.

En relació a l'atenuant per addicció, clau en aquest judici, Carrau afirmà que "l'acusat menteix". Al·ludí al perit de la defensa, el doctor Carrasco, i expressà la seva conformitat quan aquest va dir que "un dependent de les drogues, quan comet fets delictius per comprar drogues, sí que s'ha de valorar com a atenuant perquè no té control de la seva voluntat". En canvi , afegí Carrau, "si els doblers públics s'han gastat en sexe, no té per què ser un atenuant". El fiscal indicà que "si aquest senyor roba per gastar-se els doblers de la targeta municipal en gresques i festes no s'hi ha d'aplicar l'atenuant d'addicció". A més, assenyalà que a Casa Alfredo "hi havia jacuzzi, artefactes sexuals i gens de droga".

La comunió de la filla

Carrau es referí al que deien els perits i apuntà que perquè "hi hagi atenuant de droga ha d'existir la necessitat de comprar-ne", i això no queda demostrat enlloc. Digué que, entre d'altres coses, els tiquets, les proves, demostren que el que es va pagar va ser "la comunió de la seva filla i no droga", encara que més tard ho tornàs. El ministeri fiscal va admetre l'addicció a la cocaïna de De Santos però no que existeixi base per considerar l'atenuant de drogoaddicció.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Pep, fa mes de 11 anys
A estudiantet...
No deus estudiar arquitectura?...
Perquè si fos així i aplicàssim sa teva regla, hauríem de tirar per avall totes ses finques que fan ara, ja que són lletges, de mal gust, amb materials baratos i amb hipoteques molt cares...
Que en sabràs tu del que es funcional o no, la qüestió és que un drogata va tirar per avall l'únic pont que hi havia a Palma,,, un pont que per la gent del segle XX va representa molt més que un simple exercici d'estil...
Valoració:3menosmas
Per Carme V., fa mes de 11 anys
La reproducció del pont de l'arquitecte Gaspar Bennazar, a més de no ser exacta a l'original perquè les mides no coincideixen, és una falsetat artística i històrica.
Per això castigaria en de Santos a una pena exemplar a fi que els actuals i futurs polítics s'ho pensassin dues vegades abans de fer atemptats al patrimoni com, per exemple Son Espases, on per cert en de Santos pareix que també hi va tenir part igualment com els que ara ens governen (Antich, Armengol, Calvo entre d'altres), que passaran a la història com a còmplices d'aquesta ignominia.
Valoració:8menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 11 anys
La desaparition del pont del tren me parex una bona mesura.

Un pont dolent, una tafarra de pont per la època en la que fou construïd.

Si aquest pont el haguessin construid an el segle X, seria digne de conservar-lo, però un pont com aquest construid a principis de 1900 no té cap mèrit.
Valoració:-13menosmas
Per Un ciutada indignat, fa mes de 11 anys
Per que no vol anar a la presso si en els banys de la presso s´ho pasaria la mar de be! sobretot cuant li caigues el sabó.Faig broma per no plorar es una vergonya! I Sor Catalina que diu?
Valoració:0menosmas
Per Ex-client de Casa Alfredo, fa mes de 11 anys
No tenia sexe? mentida! Jo he estat client de casa alfredo i una vegada va arribar ell tambe hi havia 2 alts carrecs del Consell de les hores,un dells avui alt carrer d un Ajuntament de poble i varen contractar tots els atlots brasilenys que eres uns 6 o 7.Jo ho vaig voure-
Valoració:1menosmas
Per Carme, fa mes de 11 anys
Molta gent plora per La Real
Valoració:4menosmas
Per alatrena, fa mes de 11 anys
Ha robado dinero público siendo un empleado público y si lo ha devuelto han sido porque le han pillado no por otra cosa y a parte porque su abogado se lo ha recomendado porque es un atenuante, sino aún estaría metiendose fiestas hasta que el cuerpo le aguantara.

Basta ya de impunidad con esta gentuza que nos ha robado el dinero de todos los mallorquines y residentes.
Valoració:12menosmas
Per ciutadana per a l'honestedat, fa mes de 11 anys
Jo també estic, en part, d'acord amb "un", aquesta gent que pertanyen a confessions religioses ràncies acostumen a ser hipòcrites i per això actuen d'aquesta manera -però no em fa llàstima- i això no lleva que el que ha fet sigui un delicte i, per tant, l'han de condemnar; el que no em sembla gens ni mica bé es que s'escudi amb la drogaddicció per què és un atenuant, atès que sabia bé el que feia. ¿els plors? no m'extranya, suportar tota aquesta presió amb el cap suposadament clar, però no em provoquen gens ni mica de pena.
Valoració:1menosmas
Per forastera, fa mes de 11 anys
Carla, em sembla que vas una mica errada. Els drogadictes que veus pel carrer son politoxicomanos que consumeixen sobretot heroïna a més de benzodiacepines, alcohol, cocaïna i tot que se'ls posi per davant i això no te res a veure amb els consumidors només de cocaïna que poden tenir molt bona cara. Crec que aquest individu se li ha de jutgar per malversació i ús fraudulent de doblers públics i pedofilia si es pot provar. Res pus. La seva addicció a la cocaïna no ha de ser ni atenuant ni agravant,ni motiu de crítica o condemna, el mateix que la seva homosexualitat o addicció al sexe que es cosa seva i del seu entorn familiar.
Valoració:4menosmas
Per Magdalena, fa mes de 11 anys
Només tres anys i mig per ROBAR a tanta de gent?
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris