algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El PP no romp el Pacte amb la moció del tren i ho atribueix a la feblesa d'UM

Els grups del Govern rebutgen la proposta popular, després de l'acord assolit dilluns per ajornar el projecte fins a Alcúdia i donar un mes perquè Mobilitat negociï les opcions al tram urbà de Manacor

38966

Membres de la plataforma "Un passeig sense tren" de Manacor.

Guillem Mas(G. Mas)

El PP tampoc no aconseguí ahir que es visualitzàs en el Parlament una ruptura en el si del Pacte, aquesta vegada en relació als projectes ferroviaris del Govern, i acabà atribuint el fracàs a una feblesa d'UM davant els seus socis. Aquest partit retirà finalment l'esmena presentada dilluns a la moció del PP, de manera unilateral i que anava en la mateixa línia dels populars, i votà en contra de la proposta per aturar els projectes i obligar l'Executiu a assumir els suggeriments dels ajuntaments. Tot perquè el mateix dilluns, després de la iniciativa d'UM, s'assolí l'acord en el si del Pacte d'ajornar públicament el projecte de tren fins a Alcúdia i per donar un termini d'un mes perquè la Conselleria de Mobilitat (Bloc) negociï alternatives al tramvia urbà al pas per Manacor amb el seu ajuntament i distints col·lectius del municipi.

El canvi de posició d'UM, avalat per la líder del comitè local del partit a Manacor, Cati Julve, descol·locà el PP i el diputat i batle manacorí, Antoni Pastor, que també volia aprofitar l'ocasió per posar en una situació difícil la seva rival política en el terme. "Enyoram els temps en què el portaveu d'UM pujava a la tribuna i el president del Govern tremolava a la cadira", digué Pastor, insistint en la presumpta feblesa d'UM. Tot i que no es visualitzà la ruptura del Pacte, el diputat del PP sí que deixà en evidència les diferències polítiques que han obligat ara el Govern a "renunciar al seu projecte estrella, com era el de dur el tren fins a Alcúdia". Així mateix carregà contra el Bloc, que acusà d'"actituds dictatorials" per voler imposar el seu criteri als ajuntaments d'Alcúdia i de Manacor.

Antich hi insisteix: "No més imposts"

El president del Govern, Francesc Antich, va reiterar ahir a la Cambra autonòmica que el seu Executiu no pensa augmentar la pressió fiscal sobre els ciutadans durant l'exercici 2010 per tal de compensar la gran caiguda dels ingressos a causa de la crisi econòmica. Va admetre que és una qüestió que s'ha tractat durant les darreres setmanes, però que finalment s'ha descartat, i va avançar que el Pacte "ja és a prop de quadrar" els comptes públics per a l'any que ve. Antich respongué així la pregunta feta en aquest sentit pel portaveu del PP, Francesc Fiol, que ahir s'estrenava com a cap de l'oposició en el Parlament, en el que va ser el primer ple del nou període de sessions. Fiol just havia intervingut en la sessió extraordinària del mes de juliol sobre el nou finançament.

Fiol mostrà "preocupació" per les fórmules que pensa adoptar el Govern per afrontar la caiguda d'ingressos i posà en dubte la capacitat de l'Executiu per reduir la despesa corrent de manera significativa i aconseguir una retallada important dels pressuposts de 2010, l'objectiu marcat. Sobre la insistència d'Antich que no apujaran els imposts, el portaveu del PP li digué que "esper que sobre això tingui més paraula que el president Zapatero". També es mostrà preocupat perquè "el resultat del finançament autonòmic és un fiasco", perquè el 2010 arribaran menys doblers dels prevists. Aquesta darrera afirmació encengué el president del Govern, que recordà al popular que els 210 milions que s'espera que arribin en "la primera graduació del sistema" "representaran el doble del que el PP va posar el 2001 per a Balears amb l'aplicació de tot el sistema". Així mateix, Antich també va reiterar que l'Executiu treballarà per reduir despesa reorganitzant el sector públic, "que la legislatura passada augmentà un 60%".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mendiçabal, fa mes de 11 anys
McAgondeu, garrot. 28, eren 28 pajaros que en tornar de ciutat de protestar es deguèren aturar al Cruce per dinar.
Ho degué pagar en Pastor amb sa Visa oro?
Fèren Sant Mateu?
Aixó no té nom, estam ben empardalats, en temps de l'emperador Mates aixó no passava. Aquell homonet deia aixó va aquí i allà anava, encara que el "poble" o 40.000 cossets no hi combregassin.
Aquets protestants han aguantat 20.000 cotxes diaris durant anys i ningú va dir rès i ara per un plat de frit s'han fet de la yihat.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris