nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Antich ajorna el tren a Alcúdia i no pot tancar l'acord pel de Manacor

Els socis pacten estudiar altres opcions per al recorregut urbà de la capital del Llevant. Avui, faran una proposta alternativa a la del PP i votaran junts al Parlament. UM retirarà l'esmena feta unilateralment

El president Francesc Antich anuncià ahir l'ajornament del projecte de tren a Alcúdia, que ja no es començarà aquesta legislatura, però reconegué que no s'havia tancat encara un acord pel que fa al traçat del ferrocarril per Manacor. Els socis del Pacte, que ahir es tornaren a reunir al Consolat, només arribaren a un consens per aturar el tren tram i estudiar totes les alternatives al recorregut urbà per la capital del Llevant. De fet, això és el que diu la proposta que els partits del Pacte presentaran avui al Parlament com a alternativa a la que havia fet el PP, que avui es debat a la Cambra, per rebutjar el traçat nord del tren a Alcúdia i el tren tram. UM també retirarà l'esmena que registrà de manera unilateral ahir dematí, en la qual demanava que se suspenguessin els dos plans i n'estudiassin altres opcions.

Així, en un projecte el Pacte està dividit. En el cas d'Alcúdia, UM, PSOE i PP defensen el traçat sud i el Bloc, el nord. En el cas de Manacor, PSOE i Bloc aposten pel traçat urbà i UM i PP en són reticents. L'acord entre les forces del Pacte, que deixa enlaire el pas del tren per Manacor per les pressions de l'agrupació local d'UM, preveu ajornar el tren a Alcúdia fins a la pròxima legislatura i derivar els doblers a l'electrificació de tota la xarxa i a la compra d'unitats. Ahir, el Govern també pactà amb el Ministeri de Foment modificar el conveni del tren en aquest sentit i incloure entre els projectes que ha de pagar Madrid un bulevard a Manacor.

Manacor: entre la divisió pel projecte i els retrets

El projecte del tren tram en superfície que impulsa la Conselleria de Mobilitat del Govern balear ha provocat una forta divisió entre partidaris i detractors, una lluita que també s'ha traslladat a l'escenari polític. Agrupats en la plataforma Un passeig sense tren, els veïns contraris als plans de Mobilitat es manifestaran avui dematí a les portes del Parlament per donar suport al batle de Manacor, el popular Antoni Pastor, que defensarà una moció que insta a rebutjar el projecte i que cerca posar entre l'espasa i la paret UM, aprofitant la circumstància per crear un nou conflicte intern dins el Govern. El ple duit a terme ahir a l'Ajuntament de Manacor serví perquè les posicions tornin a quedar, una vegada més, clares.

Els posicionaments

Mentre la plataforma Un passeig sense tren exigeix que el tren tram no passi en superfície pel passeig, el PP, que en això hi coincideix, aposta pel soterrament, que tampoc no és del gust dels veïns contraris al projecte, però fan pinya plegats. Enmig es troba ALM-UM, que, lluny de caure en les provocacions del PP, s'ha reafirmat en la seva proposta d'estudiar totes les alternatives possibles per decidir-ne la millor aconseguint també el suport d'UM a tot Mallorca. D'altra banda, PSM+Esquerra+Verds i PSOE defensen la gestió de Mobilitat i veuen en el tren tram una aposta per la modernització i l'embelliment de la zona.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Artanenc, fa mes de 11 anys
Cooooooooc coc coc coc coc coc coc cooooooooooc coc coc coc...
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris