muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

“No volia ser la candidata”

Dos anys i tres mesos després, Rosa Estaràs (Valldemossa, 1965) deixa la presidència del PP balear. Al·lega motius de salut, però admet que aquests problemes només han precipitat ara una decisió que ja tenia presa, la d'abandonar la política balear abans de 2011 i deixar pas al seu delfí, José Ramón Bauzá. Ella continuarà com a eurodiputada els propers cinc anys.

Si us n'anau per motius de salut, no seria millor deixar la feina de Brussel·les?
No. El partit requereix una força que ara no tenc. Vol feina i molta fortalesa i a mi em falta. N'he donat durant dos anys i tres mesos, però ara no puc. I, arran del tema de la salut, l'única que faltava per renovar era jo i per això faig una passa enrere i possibilito la renovació. L'he predicada i ho havia de fer. El tema d'Europa duu feina, però menys pressió.

Demanàreu a Rajoy ser candidata al Parlament europeu?
Ja ho vaig explicar. Els problemes de salut són el motiu principal perquè decidesc això ara, però també perquè jo no hauria estat la candidata el 2011. No vull amagar res a ningú. Jo no volia ser la candidata el 2011. Crec que la meva etapa autonòmica ha passat. Jo havia de fer aquesta transició, l'he feta i els motius de salut han precipitat la decisió.

Buazá diu que l'objectiu és reunificar el partit. Això vol dir que no està unit.
Hem tingut un procés de renovació que no ha estat fàcil. Al final ha sortit bé, però no ha estat fàcil. Ara el que hem de fer és acabar aquest procés i després, tots junts, conquerir el cor i el cap dels ciutadans perquè puguem gaudir de la seva confiança, i ell haurà de culminar aquest procés.

No deu ser fàcil dur un partit amb dirigents que cada vegada mostren més ànsies de poder.
Ara que me'n vaig, agraesc a tots la feina feta, especialment als militants. D'aquest procés en sortirem reforçats. Me'n vaig amb la satisfacció de sentir el suport de tothom i de tenir un gran partit.

Però no us ho han posat fàcil.
Han defensat allò que creien i ben segur que jo m'he equivocat moltes vegades. Al final, tot allò que sigui construir és positiu i entre tots hem construït.

Creis que en algun moment us han mogut la cadira?
No ho he sentit mai... he fet tot el que he pogut i estic segura que el nou president ho farà millor.

Sense el Palma Arena us n'hauríeu anat igual?
Sí. La salut és el primer.

Us heu llevat un pes de sobre?
No parlaria de pes, però quan tens una responsabilitat i veus que no la pots absorbir, si ets responsable, pateixes. I jo el darrer mes he patit perquè no tenia força per arribar on el partit mereixia i amb tota l'honradesa ho he plantejat. El partit es mereix la força de José Ramón.

Tot el que us passa és per culpa de com se n'anà Matas?
No. Passen moltes coses. Guanyam i no governam. Governen els que no han guanyat. S'uneixen quan s'ha d'atacar el PP. Hi ha hagut gent que ha enganat el PP i l'hem expulsada. I hem fet un procés de renovació. Això és el que hem fet, però no hem d'enganar ningú perquè ha estat un procés complicat, molt difícil. He patit perquè he vist patir els companys i, sincerament, els dolents no són només missers ni perruquers ni mecànics, igual que els dolents no són només del PP. Els dolents no coneixen professió, ni ideologia, ni sexe, ni res. I a Balears sembla que els dolents només són al PP i jo això no m'ho crec.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unitat de cures intensives, fa mes de 11 anys
El metge troba que Brussel·les sí que es pot assumir amb aquest estat de salut tan precari?
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris