algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

Cap al congrés extraordinari

La majoria de dirigents del PP amb pes el demanen. El nou president admet que l'haurà de fer, però més endavant. I el PP espanyol reconeix que “probablement” serà “en uns mesos”. Amb tot, avisa que el de Bauzá “no és un lideratge transitori, sinó una nova etapa”

El PP balear camina cap a un congrés extraordinari, després de la dimissió de la presidenta, Rosa Estaràs, i la digitació del substitut, el batle de Marratxí, José Ramón Bauzá. La majoria de dirigents amb pes d'aquest partit a les Illes exigeix que es faci aquest congrés extraordinari. Fins i tot, Bauzá admet que l'haurà de convocar, tot i que considera que ara no és el moment. No és l'únic, també el PP espanyol reconeix que, "segurament", s'acabarà fent "en uns mesos".

"D'aquí a uns mesos, probablement hi haurà congrés, pel que he pogut parlar amb José Ramón Bauzá", afirmà ahir la vicesecretària d'organització del PP espanyol, Ana Mato, qui es desplaçà a les Illes per beneir "al cent per cent" el relleu efectuat en la cúpula del partit. La dirigent defensà que la designació de Bauzá per part de la junta directiva autonòmica, sense que es faci cap congrés, gaudeix d'una "legitimitat absoluta".

Així mateix, advertí que el de Bauzá "no serà un lideratge transitori, sinó una nova etapa que s'obre i que donarà continuïtat a la bona gestió realitzada els darrers anys". Amb tot, afegí que, si el PP de Balears decideix fer un congrés extraordinari, la direcció estatal li donarà suport. A més, el president actual admeté que ell plantejà que es fes el congrés en la reunió de divendres, en la qual fou elegit, "però no ara", perquè primer s'hauria de tancar el procés de renovació de les juntes locals.

Són diversos els dirigents de la formació que, o bé en privat o bé en públic, consideren que s'ha de fer un congrés extraordinari. Entre ells, Jaume Font, Joan Flaquer, Francesc Fiol i Joan Huguet ja ho expressaren divendres dins i fora de la trobada.

Ahir, ni Mato ni Bauzá no volgueren avançar si el nou líder serà també el candidat autonòmic, com tot sembla indicar. En qualsevol cas, ell no es descartà i Mato deixà clar que el procés d'elecció de candidats encara no s'ha obert i que Madrid respectarà la decisió del PP balear.

La número tres del PP estatal, que comparegué amb Bauzá i Estaràs, destacà del primer que garanteix un "lideratge proper", està molt identificat amb els principis del partit i coneix els problemes dels ciutadans. A més, agraí la tasca d'Estaràs, de qui afirmà que "continuarà sent un referent", i de l'exsecretari general Guillem Estarellas.

Mato mantingué la tesi que la dimissió és per motius familiars i de salut. En aquest sentit, demanà que "no s'hi cerquin lectures polítiques" i la desvinculà de les investigacions judicials que es duen a terme en el cas de suposada corrupció del Palma Arena. "A les persones se les coneix per la trajectòria i la d'Estaràs és immaculada", indicà Mato, qui es mostrà "segura que Estaràs dorm molt tranquil·la".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per nacionalista, fa mes de 11 anys
De moliner mudaràs...
Estudiantet, només falta que tots els del PP i demés espanyolistes vos n'aneu a filar estopa... el més enfora possible.
Valoració:-1menosmas
Per mallorca ara, fa mes de 11 anys
Es molt difícil corregir les actuacionss d´aquest Grup mentres la ´"cupula" tengui aquestes directrius centralistres, a nivell de partit. Es qui se mou queda fóra. I la doctrina es clara, castellanista, centralista, jacobina, i amb conceptes étics molt ambigus. Res a fer
Valoració:1menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 11 anys
Axò va bé, na Estaràs fora, aquest Bauzá també fora i en Delgado fora, si queda qualque castellanista an el PP serà question de treure-los a tots.

La dreta ha de esser liberal, i aquests individus Estaràs, Bauzà, Delgado i altres no són de dretas.

Només queda treure fora en Rajoy, a fi de tenir un partid conservador i liberal.
Valoració:-2menosmas
Per Monja tancada, fa mes de 11 anys
Aquest "nou" PP me fa més por que una gelada!
Valoració:5menosmas
Per Mateu, fa mes de 11 anys
En Bauzá ho té clar: derogar el Decret de Mínims i eliminar el català com a requisit per accedir a la funció pública. El 2011 convé que aquesta genteta no ens governi. Ens volen aniquilar com a poble.
Valoració:9menosmas
Per Patriota, fa mes de 11 anys
BAUZÀ = DELGADO = SIN COMPLEJOS = EL PP de tota la vida = El PP que ha destrossat la nostra terra = Fills de colonitzadors i col·laboracionistes = Traïdors al seu País.
Valoració:6menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 11 anys
Jo diria que ès el PSOE el continuador del francisme. En Franco pogué esser president vitalici fins a 1975, gratias a el cop de estat de 1931 dels republicans. O sigui que la república féu en Franco, sense república no hi haguess hagud francisme.
Valoració:-13menosmas
Per Tomeu Binimelis Matemales, fa mes de 11 anys
Estic completament d'acord amb en Diesel, però la trista realitat que aquesta gent fins ara ha tingut un recolzament a les urnes no tan sols dels peninsulars que han vingut a viure aquí, també d'una part important de la població autòctona. No podem oblidar de quina banda va estar en la guerra civil la majoria del poble balear. Tristament estam en minoria davant els que volen una dreta supercorrupte. A mi només em resta pensar que Cataluntya assoleixi la independència, seria definitiu o som part de l'estat català o seguim en el espanyol. En tot cas tinc previst la compra de una vivenda a Catalunya. No tinc res en contra dels espanyols, però jo no ho som més que per imposició.
Valoració:13menosmas
Per titoi, fa mes de 11 anys
La merda sura, PPÚM!
Valoració:6menosmas
Per cremantdièsel, fa mes de 11 anys
Mirau les valoracions dels comentaris! És increïble veure com n'és de masoquista la gent: li agrada que li fotin els doblers i encara així segueixen votant i defensant PP. El PP hauria de desaparèixer, i crear-se una espécie de CiU. Són una desgràcia per aquestes illes nostres; me vénen ganes d'anar-me'n a viure a altra lloc. A veure mem si vos enterau, el PP no és més que l'herència genètica i ideològica del franquisme, collons!
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris