lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Estudiar dins i fora de les aules

La comarca de Manacor ha iniciat el nou curs amb normalitat. Les classes prefabricades i els trasllats per obres n'han estat el contrapunt

Per a alguns alumnes, el primer dia d'aquest curs escolar ha estat molt diferent que l'anterior. A Vilafranca, per exemple, l'escola Es Cremat és tancada per obres. Això ha obligat a reallotjar els estudiants vilafranquers al centre d'activitats i a la biblioteca de l'Escorxador. A més, a causa de la manca d'espai, l'Ajuntament ha hagut d'instal·lar una aula prefabricada al Parc Verd i convertir el carrer en el pati provisional. Tot i això, "la majoria de pares entén que aquesta és una mesura temporal que servirà per millorar el col·legi, que estava en molt males condicions", explicà la directora del centre, Maria Estelrich.

Tanmateix, els vilafranquers no són els únics que faran classes en espais no escolars. A Son Carrió els menuts d'Educació Infantil s'han traslladat al centre cultural de Ca n'Apol·lònia, una reubicació que durarà fins que acabi l'ampliació de l'escola d'aquest nucli de població del municipi de Sant Llorenç des Cardassar. D'aquesta manera, els més petits de Son Carrió comencen la vida escolar entre les parets de diverses sales d'exposicions.

Mòduls a Manacor

Així mateix, a Manacor enguany s'ha estrenat l'escola modular, l'embrió del que d'aquí a dos anys serà l'escola de S'hort d'en Roig. Aquest curs s'hi han matriculat 98 alumnes, que es traslladaran al futur centre de ciment. Pel que fa als altres pobles del Llevant, el Sud i el Pla de Mallorca, el nou curs ha començat amb normalitat. Aquesta, però, és l'opinió dels mestres, perquè les sensacions dels estudiants s'han dividit en l'emoció de retrobar els companys i el disgust que ha suposat acabar les vacances i deixar d'anar a la platja, aixecar-se prest i tornar-se enfundar un uniforme que duran durant molts mesos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris