muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

155.610 estudiants tornen a classe

Avui comença el nou curs lectiu en un clima “de completa normalitat”. Bàrbara Galmés valora de manera positiva el lleuger increment de l'alumnat (1%) en temps de fracàs i abandonament escolar

110632

Avui  comença el nou curs lectiu en un clima de completa normalitat.

S. CASES

155.610 alumnes s'incorporen avui al nou curs escolar, 622 més que l'any passat. Des de la Conselleria d'Educació i Cultura, es fa una valoració positiva "del creixement moderat del nostre sistema educatiu". Segons les dades aportades, enguany s'han registrat 31.347 matrícules d'Educació Infantil, 62.190 de Primària, 44.545 de Secundària (inclosos els 1.972 estudiants dels Programes de Qualificació Professional Inicial) i, finalment, 11.498 de Batxillerat. A l'increment de l'alumnat (1,01%), s'hi afegeix el del professorat, ja que s'incorporen al curs 2009-2010 un total de 14.328 mestres i professors, 166 més que en el 2008-2009. La consellera Bàrbara Galmés valorà de manera positivauna les dades d'enguany i en destacà la xifra de matrícules de PQPI: 420 alumnes s'han adherit a aquest programa, mentre que 630 es matricularan al segon curs de PQPI. "Això és un fet molt significatiu i important, perquè és el millor exemple en la lluita contra l'abandonament i fracàs escolar", apuntà la consellera d'Educació i Cultura, Bàrbara Galmés.

Un curs ple de novetats

Segons la consellera, el retorn a l'escola transcorrerà "amb completa normalitat", tot i les importants novetats que presenta el curs 2009-10. Un dels punts més rellevants d'enguany és el referent a l'ampliació i reforma de les infraestructures. Així, entren en activitat 5 nous centres d'ensenyament amb un total de 1.710 places d'obra nova: tres escoles (el CP Alaior, el CP Puig de na Fàtima a Puigpunyent i el CP Melcior Rosselló a Santa Maria) obren les portes avui per primera vegada. Els dos restants (el CP Binissalem i l'IES Port d'Alcúdia) entraran en funcionament a partir de novembre. Aquesta construcció ha suposat una inversió de 16,7 milions d'euros.

A aquestes noves edificacions, s'hi han d'afegir les ampliacions i reformes que s'han fet al llarg de l'estiu a 12 col·legis i 2 instituts. Galmés ha declarat que ampliar les dependències era una de les prioritats de la Conselleria amb vista a aquest nou curs. "Amb aquestes mesures, hem aconseguit reduir el nombre d'aules modulars a la nostra comunitat". Segons les dades oferides, enguany s'impartiran classes a 65 aules modulars, davant de les 99 que s'utilitzaren el 2008-2009. Una altra de les innovacions que presenta el nou curs és la consolidació del Pla de modernització tecnològica de centres, que suposarà una inversió de 27 milions d'euros corresponents al desenvolupament estatutari: a aquesta xifra s'han d'afegir 2,5 milions que hi invertirà el Ministeri d'Educació. Amb la consolidació d'aquest pla, que durà a les classes les pissarres electròniques, "passarem d'un model d'aula analògica a un de digital", segons Galmés.

...I l'amenaça de la grip A a les escoles?

L'inici del curs 2009-2010, tant a la nostra comunitat com a la resta de l'Estat espanyol, estarà marcat pel temor dels contagis de la grip A. Malgrat tot, la consellera d'Educació i Cultura i el director general de Planificació i Centres, Miquel Martorell, han fet una crida a la tranquil·litat als pares i mares de tots els alumnes que avui comencen el curs.

Extremar les precaucions

Aquestes setmanes s'ha especulat amb la possibilitat que es tanquin temporalment alguns centres en el cas de registrar-s'hi contagis de grip A. Martorell va assegurar, respecte d'aquesta qüestió, que "no es tancarà cap escola" si s'hi donen casos d'alumnes infectats. "No hi ha cap nombre o xifra de contagiats que ens indiqui si un col·legi s'ha de clausurar o no". Martorell va manifestar que "no es té previst cap tancament", però "tampoc no s'hi descarten mesures de caràcter extraordinari".

La Conselleria d'Educació i Cultura s'encarregarà de repartir cartells i tríptics orientatius als centres educatius de les Illes Balears. "Allò que s'ha de fer, de moment, és prioritzar les mesures higièniques i extremar les precaucions, però sense caure en l'alarmisme", va afirmar Martorell. Algunes d'aquestes mesures recomanades per la Conselleria és la utilització de mocadors d'un sol ús, netejar-se les mans de manera constant i una especial cura en l'higiene de les aules on s'han d'impartir classes.

L'acumulació d'obres complica l'inici del curs

Tornen les classes. L'inici del curs escolar marca també el començament del municipal. La primera assignatura és tot un clàssic de l'agenda local: el trànsit. La ciutat es prepara a partir d'avui per tornar a suportar embossos des de primera hora del matí. L'acumulació d'actuacions en alguns punt i la creació de diferents carrils bici per part de l'Ajuntament complica la situació. No obstant això, les obres del pla E que es realitzen a Ciutat començaran a les 09.30 hores durant una setmana a partir d'avui, divendres 11 de setembre, a causa de l'inici del curs escolar, quan s'intensifica el trànsit, perquè més pares decideixen dur els fills en vehicle privat. Aquesta acció, complementària al dispositiu policial que s'hi estableix cada any, s'arrodonirà amb l'obertura de més carrils en les principals vies d'accés als centres escolars, que havien estat ocupats durant els dos mesos i mig de l'estiu amb l'objectiu d'accelerar els treballs de reforma empresos per Cort.

A més a més, vies com Antoni Marquès, Balmes, Joan Alcover, Nicolás de Pax i Rosselló Caçador tindran almenys dos carrils oberts. Mentre que al carrer Balanguera se n'obrirà el tercer, perquè la tasca hi és més avançada, i Francesc Suau disposarà dels seus cinc carrils. Els darrers dies, carrers com Indústria i 31 de Desembre ja han recuperat fluïdesa. Així mateix, a les zones afectades per les intervencions, a l'altura de les illetes on se situen els semàfors, es deixaran tres carrils de circulació on sigui possible per donar fluïdesa a la sortida de vehicles. A tot això, davant dels col·legis amb obres i a tot el seu entorn s'alliberarà la illeta anterior i la del centre, com també la de davant per facilitar l'estacionament de cotxes privats.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ribot, fa mes de 11 anys
A quina escola els dus ? per què jo els duc a una pública i no n'he gastat més de 200 euros i només en llibres, no m'han fet pagar matricula, ni suplements extranys, que per altre part són il·legals i s'han de denunciar. Serà que voleu viurre per sobre de les vostres possibilitats ? Segurament en ZP té la culpa de moltes coses, però si un decideix dur els seus fills a una escola concertada o privada (no se si és el cas) que assumeixi les conseqüpencies de les seves decisions i no en doni la culpa a altres.
Valoració:0menosmas
Per Ernest, fa mes de 11 anys
M'he gastat 800 euros en el material escolar dels meus dos fills. Aquest mes és el primer mes de la meva vida que dec diners al meus pares, per poder dur els meus fills a escola. ZP, ens estàs matant!
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris