cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

La retallada no serà tan forta ni afectarà inversions

La rebaixa pressupostària que ara negocia el Pacte no arribarà als 500 milions. S'aplicarà a totes les conselleries, sobretot als capítols de personal i despesa corrent, però no minvarà la capacitat inversora

110524

Barceló, Riudavets i Santiago, arriben al Consolat.

Ferran Aguiló(Pere Bota.)

La retallada pressupostària que està negociant el Pacte amb vista al 2010 podria acabar sent més suau del que es preveia en un principi i no arribaria als 500 milions (el pressupost d'ara és de 3.500 milions) que s'havien plantejat fins ara. La rebaixa, això sí, afectarà totes les conselleries actuals, però amb diversos graus, i els capítols que més la notaran seran el de personal i despesa corrent. En canvi, es mantindran els programes inversors. Aquestes foren algunes de les qüestions que es plantejaren ahir en la reunió dels socis del Pacte al Consolat. En la trobada, que durà més de cinc hores, no es tractà la remodelació del Govern. Sí que serví, però, per començar a concretar, conselleria per conselleria, com s'aplicarà la rebaixa pressupostària prevista per al proper exercici.

La caiguda dels ingressos tributaris no es compensaria amb un increment de la pressió fiscal, opció que ara no es planteja perquè podria agreujar la crisi. En canvi, una de les possibilitats que hi hauria sobre la taula passaria per incrementar l'endeutament, fins i tot via empreses públiques. De moment, encara no s'ha començat a discutir la retallada a les empreses públiques i les negociacions es duen a terme en funció de les conselleries actuals. Així, ja s'ha deixat de plantejar en aquestes cites una possible fusió de departaments autonòmics.

"Distracció en el debat"

Hores abans de la reunió, el diputat del Bloc Antoni Alorda havia qualificat de "distracció en el debat" el fet que s'hagués plantejat la possible fusió de conselleries quan, segons afegí, no suposaria cap estalvi. En canvi, el Bloc considera que tindria més recorregut el redimensionament del sector públic, tot i advertir que "no hi ha fórmules màgiques" i que serà difícil complir els paràmetres fixats per la Conselleria d'Economia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Antoni, fa mes de 11 anys
La retallada no afectarà als polítics ni als seus "enxufats".
Valoració:1menosmas
Per fastig, fa mes de 11 anys
tots tres com si res... mira quina rialla... quins polítics déu meu!
Valoració:4menosmas
Per ja, fa mes de 11 anys
Les empreses públiques (deixant de banda sanitat i educació, o sigui; col·legis, pacs, hospitals, etc)
- No creen riquesa (la majoria)
- No donen un servei eficient, ni eficaç
- Entra personal no qualificat perquè els polítifics, si poguéssin, ficarian fins i tot a la padrina.
- Són, bàsicament, xarxes clientelars, i tapadores de la financiació il·legal dels partits perquè no els controla els pressupostos (que reben dels impostos, o sigui de tots) ningú. (i els partits polítics no hi estan gaire interessats a posar ordre perquè la merda que sortirira seria per anegar-nos)
etc. goril·la.
Valoració:7menosmas
Per Quingkong, fa mes de 11 anys
M'agradaria que qualcú em posàs un exemple d'algun lloc del mon on s'aposta per suprimir les empreses públiques i passar a la gestió administrativa clàssica. Especialment en temps de crisi. Agrairé la informació
Valoració:0menosmas
Per Jordi, fa mes de 11 anys
totalment d'acord amb ja. Se crearen empreses públiques que no han millorat res del que havien de millorar. Un exemple que conec de prop, l'administració d'Agricultura. Es tuden doblers en càrrecs de l'empresa que es va crear i caps de l'empresa a cada delegació comarcal que no serveixen per res. Jordi
Valoració:5menosmas
Per ja, fa mes de 11 anys
Liquideu les empreses públiques, són un desastre.
Valoració:2menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 11 anys
Els pocs doblers que entraran aniran per a pagar polítiques socials, vaja pardalada. Si no cream activitat econòmica i llocs de feina arribarà que no hi haurà ni ingressos i llevor que farem ?. De retallar els sous dels polítics no se'n ha xerrat. Els polítics han d'estar per a servir al poble i si han de fer feina de franc ho han de fer, és un honor servir al poble. A vuere si algú ho enten, així no anem, cada día son més pobres i necessitem polítics que ens il·lussionin, no vagos i llepons que just pensen en ells.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris