algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Més mesures anticrisi

Antich presentarà una “bateria de propostes” en el debat de l'autonomia, però Moragues avisa que no hi haurà ni “miracles” ni “receptes màgiques”

La crisi econòmica marcarà el debat de política general que començarà el proper dia 22 i el president del Govern, Francesc Antich (PSOE), l'aprofitarà per presentar una nova "bateria de propostes" econòmiques i socials per afrontar la mala situació econòmica i ajudar aquells que "ho estan passant malament", sobretot les famílies amb gent a l'atur. El conseller de Presidència, Albert Moragues (PSOE), avançà ahir les intencions d'Antich en aquest debat, però també advertí que l'Executiu "no pot fer miracles" i ningú no hauria d'esperar del president "receptes màgiques". En canvi, afirmà, el Govern sí que pot ajudar les empreses a "crear ocupació" i pot "alleugerir la càrrega" de les famílies que passen per una situació de dificultat.

Moragues considerà "impossible" que el seu Executiu pugui complementar les ajudes del Govern central als aturats sense prestació i augurà que "la situació, a partir d'octubre, no serà bona, tot i que s'espera que les dades d'ocupació siguin millors en termes interanuals". Per això, el responsable demanà a totes les forces polítiques un "compromís amb el país per tirar endavant propostes que serveixin per alleugerir l'actual situació especialment complicada". A la vegada, defensà que s'avanci el debat perquè "no té cap sentit endarrerir-lo fins a desembre, quan estiguem en el moment més àlgid de les dificultats", sentencià. En la mateixa línia, la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar (UM), també considerà bo que s'acceleri el debat i que el Govern pugui "tranquil·litzar els ciutadans" en aquestes "circunstàncies econòmiques i socials".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris